Rørt feta med tomat og agurk


Rørt feta, eller whipped feta, er en virkelig lækker fetacreme eller dip lavet af feta og græsk yoghurt. Det kan krydres med hvidløg, krydderurter og forskellige krydderier. Jeg har valgt at krydre den med citron og mynte og toppe med tomat, agurk og frisk oregano.

Fetacremen kan bruges både som en slags appetizer eller forret, som let tilbehør til fx grillet fisk, en god bøf eller som en del af et større tapasbord.

Mynte og citron giver den rørte feta smag af mellemøsten, så du kan også bruge det som tilbehør til fx marokkanske kyllingespyd, broccoli-falafler med yoghurt-tahin dip eller bagt laks med blomkålssalat og tahindressing.

Rørt feta med tomat og agurkesalat

Rørt feta med tomat- og agurkesalat

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
20 minutter

Ingredienser

Oliedressing

Tomat- og agurkesalat til topping

  • 200 g cherrytomater gerne forskellige slags
  • 200 g agurk gerne skoleagurk
  • salt og friskkværnet peber
  • frisk oregano til drys

Sådan gør du

  • Kom feta, græsk yoghurt, citronsaft og skal i foodprocessoren (eller brug stavblenderen) og kør, til du har en homogen masse.
  • Rør dressingen sammen af olie, citronsaft og mynte og smag til med salt og peber.
  • Skær tomater og agurk i mindre stykker.
  • Fordel den rørte feta på et fad og fordel grøntsagerne ovenpå. Hæld dressingen over og drys med lidt frisk oregano.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er rørt feta?

Helt som ordet antyder, er det fetaost, som er rørt med diverse former for smagssætning. Jeg har rørt den med græsk yoghurt også for at give den et lidt mere cremet konsistens. Bruger du en blødere salatost som fx den mærkelige men dødlækre Puck-ost, kan det være, du ikke behøver yoghurten.

Du kan bruge rørt feta som dip, pålæg, fyld i salater eller i varme retter som fx som fyld i fyldt kyllingebryst eller fyldt svinemørbrad.

Du kan variere din rørte feta med alverdens kombinationer. Min er som sagt i den mellemøstlige genre men en italiensk variant med hakkede soltørrede tomater, måske oliven og oregano er også virkelig lækker. Eller hvad med fx en forårsversion med dild, som jeg forleden svor, at jeg skulle til at bruge mere af?

Whipped feta

Idéen kommer egentlig udenlands fra, hvor de kalder den whipped feta, hvilket jo teknisk set betyder pisket feta. Jeg har dog brugt foodprocessoren og ikke røremaskinen. Måske det godt kunne gå at piske den – det må jeg have til gode at teste.

Min opskrift på rørt feta er en virkelig skøn forårsvariant, der også vil gøre sig godt på en forårs- eller sommerbuffet sammen med forskellige salater og kød fra grillen. Nam!

Rørt feta med tomat og agurkesalat

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Lad mig hjælpe dig med at gøre dit Low Carb/Keto-liv endnu nemmere!

Forestil dig, hvor meget nemmere dit sunde liv ville være, hvis du havde adgang til alt dette:

  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • særlige opskriftkategorier med Keto- eller vægttabsvenlige opskrifter
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler
  • adgang til at lytte til min podcast
  • nul forstyrrende reklamer

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Hvad venter du på? Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Rørt feta med tomat og agurk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?