Rørt feta, eller whipped feta, er en virkelig lækker fetacreme eller dip lavet af feta og græsk yoghurt. Det kan krydres med hvidløg, krydderurter og forskellige krydderier. Jeg har valgt at krydre den med citron og mynte og toppe med tomat, agurk og frisk oregano.
Fetacremen kan bruges både som en slags appetizer eller forret, som let tilbehør til fx grillet fisk, en god bøf eller som en del af et større tapasbord.
Mynte og citron giver den rørte feta smag af mellemøsten, så du kan også bruge det som tilbehør til fx marokkanske kyllingespyd, broccoli-falafler med yoghurt-tahin dip eller bagt laks med blomkålssalat og tahindressing.
Udstyr
Ingredienser
- 250 g feta
- 100 g græsk yoghurt 10%
- 0,5 citron saft og skal herfra
Oliedressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk tørret mynte eller frisk
Tomat- og agurkesalat til topping
- 200 g cherrytomater gerne forskellige slags
- 200 g agurk gerne skoleagurk
- salt og friskkværnet peber
- frisk oregano til drys
Sådan gør du
- Kom feta, græsk yoghurt, citronsaft og skal i foodprocessoren (eller brug stavblenderen) og kør, til du har en homogen masse.
- Rør dressingen sammen af olie, citronsaft og mynte og smag til med salt og peber.
- Skær tomater og agurk i mindre stykker.
- Fordel den rørte feta på et fad og fordel grøntsagerne ovenpå. Hæld dressingen over og drys med lidt frisk oregano.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er rørt feta?
Helt som ordet antyder, er det fetaost, som er rørt med diverse former for smagssætning. Jeg har rørt den med græsk yoghurt også for at give den et lidt mere cremet konsistens. Bruger du en blødere salatost som fx den mærkelige men dødlækre Puck-ost, kan det være, du ikke behøver yoghurten.
Du kan bruge rørt feta som dip, pålæg, fyld i salater eller i varme retter som fx som fyld i fyldt kyllingebryst eller fyldt svinemørbrad.
Du kan variere din rørte feta med alverdens kombinationer. Min er som sagt i den mellemøstlige genre men en italiensk variant med hakkede soltørrede tomater, måske oliven og oregano er også virkelig lækker. Eller hvad med fx en forårsversion med dild, som jeg forleden svor, at jeg skulle til at bruge mere af?
Whipped feta
Idéen kommer egentlig udenlands fra, hvor de kalder den whipped feta, hvilket jo teknisk set betyder pisket feta. Jeg har dog brugt foodprocessoren og ikke røremaskinen. Måske det godt kunne gå at piske den – det må jeg have til gode at teste.
Min opskrift på rørt feta er en virkelig skøn forårsvariant, der også vil gøre sig godt på en forårs- eller sommerbuffet sammen med forskellige salater og kød fra grillen. Nam!
Lavede denne i lørdags, til gæster, af den mærkelige Puck- ost. Gav den også græsk yoghurt. Den blev ultra lækker cremet og blød. Samtidig ikke så salt som andre fetalign. oste kan være. Gæsterne var ret vilde med den, det var jeg nu også selv.
Ej så lækkert! Og ja, den Puck-ost er så mærkelig men åååh så lækker og cremet. Elsker den virkelig også :))
Den er så fantastisk!! Nem at lave og passer til meget mad!
Skal da prøves i morgen aften. Tak for Feta 👏👏