Røræg med skinke og smørstegt spinat


Røræg med skinke og smørstegt spinat er et eksempel på den slags mad, man faktisk spiser i et helt almindeligt og fuldt ud realistisk Keto-liv. Og det er samtidig også et eksempel på det største dilemma, jeg oplever i mit arbejde med at formidle Keto som livsstil.

Røræg med skinke og smørstegt spinat – 100% realistisk

Du ved det sikkert godt, hvis du tænker dig om, men ellers siger jeg det lige direkte her: Der er forskel på de opskrifter, jeg laver til mine bøger og til bloggen her og så det, jeg rent faktisk selv spiser.

Denne ‘opskrift’ på røræg med skinke og smørstegt spinat er et udtryk for enkeltheden i det,  jeg selv spiser 9 ud af 10 gange. Jeg spiser også gerne ‘Keto-opskrifterne’, men langt sjældnere.

Røræg med skinke og spinat

Røræg med skinke og smørstegt spinat

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk æggene sammen i en skål med salt og peber.
 • Skær skinke i tern.
 • Opvarm smør på en pande og steg røræg heri. Bland skinketernene i og lad det hele varme godt igennem.
 • Hæld røræggene ud på en tallerken og tør panden af.
 • Opvarm en ny klat smør, og kast spinaten på panden. Lad den stege til den lige akkurat falder sammen.
 • Drys med salt og peber.
 • Anret på tallerken og dryp evt. lidt sriracha over.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Opskrifterne i mine Keto-bøger er nemme og kan ofte laves på max 20-30 minutter. Men hvem bruger egentlig 20-30 min. på at lave morgenmad i en helt almindelig hverdag? Well, ikke mig i hvert fald.

Denne forskel resulterer i disse to reaktioner:

Dine opskrifter er fuldstændig urealistiske. Det er skudt langt over målet. Ingen kan spise sådan.

Og det synes jeg er en fair pointe.

Men når jeg så prøver at vise, hvad man rent faktisk spiser, får jeg denne reaktion:

Det er alt for kedeligt. Jeg gider ikke betale for en bog for at få at vide, at jeg skal spise røræg og hakkebøffer. Jeg vil have noget spændende og nyskabende!

What’s a girl to do?

Jeg prøver at lægge mig et sted i midten, selvom det er svært. Jeg presser de nemme opskrifter ind i bøgerne side om side med de ‘spændende og nyskabende’ og håber, at læseren selv forstår at bruge dem hver især efter tid og behov.

Mit dilemma

Skulle jeg selv vælge – og helt uden tanke på kommercielt potentiale – ville jeg kun lave de realistiske. Det er der, jeg føler mig mest tro mod mit eget koncept, og det er der, jeg synes, vi skaber de vildeste Kick-ass resultater.

Men jeg ville næppe kunne drive en forretning så, og så skulle jeg ud og finde ansættelse et andet sted, og så ville jeg ikke kunne drive bloggen her eller skrive bøger.

Nå. Men her på bloggen bestemmer jeg selv, og det, du ser herunder er en omgang røræg med skinketern sammen med smørstegt spinat. Samlet tilberedningstid 5 minutter. Jeg tror ikke, du kunne smøre en rugbrødsmad hurtigere.

Flere nemme og realistiske måltidsforslag her: Den nemmeste Keto-kostplan

Jeg spiser den til frokost, fordi min mave ikke er begejstret for æg om morgenen, men den kan selvfølgelig spises til alle måltider – ligesom alt mad kan, når man først lærer sig at give slip på at bestemte madvarer kun kan spises på bestemte tidspunkter af døgnet.

Røræg med skinke og spinat

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Røræg med skinke og smørstegt spinat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stjerner
  Elsker dine nemme retter, realistisk og lige til at gå til. Og til at variere over, når man har fanget fidusen. Bliv ved 😍

  Svar
 2. Jeg synes, dine bøger er fantastiske og de er fyldt med opskrifter, der kan bruges i alle sammenhænge. Som hurtig retter til mad i en fart, og til gæsteretter, hvor der gøres lidt mere ud af det😋 Det er oftest dine opskrifter, der bruges som inspiration hjemme hos os.

  Svar
 3. 5 stjerner
  Jeg elsker din realisme og direkthed. … og opskriften er lige i min ånd…nem, hurtig og lavet af altid tilgængelige råvarer.

  Svar
 4. Hej Jane. Jeg blot spørge om du ka komme med et alternativt mærke/modeltil universal bage mix.
  Det er umuligt at finde nogle steder pt, udsolgt alle steder.
  Jeg skal prøve at bage “rugbrød” hvor du anbefaler dette produkt.
  Min tålmodighed er ved at være brugt så kan du komme med et andet mærke, model jeg kan bruge i stedet for😊

  Svar
  • Hej Charlotte
   Det er lige meget hvilken type mel, du bruger. Du kan bruge alle slags. Jeg spiser glutenfrit men det behøver det ikke være.

   Svar
 5. Kære Jane

  Jeg er fuld gang med ketoudfordringen, og principperne er jo ret enkle, men jeg må tilstå at uden mælkeprodukter som skyr og hytteost og nødder som mandler, er jeg virkelig udfordret på at spise 120 gr protein og 20 gr kulhydrat. Sjovt nok er det nemt nok at få fedtet fra æg, laks og olie på salaten. På keto har mit proteinindtag ikke været mit fokus, jeg har egentlig bare fokuseret på at være mæt, når jeg spiste, for jeg har kombineret med faste, hvad der har været fint for mig. Nu er jeg gået i stå med vægttabet og greb derfor muligheden for at dreje skruen en ekstra gang. Men kunne virkelige godt bruge et eksempel på en dag, hvor man får 120 gr protein uden tilskud af proteinpulver. Håber du kan hjælpe. MVH Eva

  Svar
  • 3 æg til morgen og 150 g kød til frokost og 150 g kød aften (+ den lille mængde, du får fra grøntsagerne). Jeg synes, det er svært at holde mig under 😅

   Svar
   • Det er nok fordi jeg kun spiser to måltider, så bliver jeg utrolig mæt og så er der kun plads til enten grøntsagerne eller kødet. Og slet ikke tre æg oveni. Men jeg må prøve at klemme det ned🥸😜

    Svar
    • Jeg tastede det lige ind i planen for i morgen. Med hhv spinat og broccoli som tilbehør giver det kun 88 gram protein. Der er langt til 120 gr, synes jeg.

     Svar
     • Du bruger ikke cronometer, kan jeg regne ud…

      Hvis du bruger magre proteinkilder er det nemmere at komme derop. Tænk kylling, magert oksekød, fisk, skaldyr osv. Og prioriter så at få spist dit protein før du spiser det andet.

 6. Vil huske du skrev et alternativ på et tidspunkt – noget med spis kødsauce og spidskål i 4 uger 😆 det lyder jo lidt trist men alvorligt talt er en stor portion kødsauce i køleskabet en god idé. Selv varmer jeg en tilpas portion i en lille gryde om morgenen, og knækker et æg ned i. Lader det koge op nogle minutter mens jeg tømmer opvaskemaskinen. Helt perfekt morgenmad, fuldstændig anderledes end hvad jeg spiste før jeg havde hørt om keto.

  Svar
 7. Hej jane – jeg elsker din blog men har et spørgsmål – kan du anbefale nogle restauranter / spisesteder i kbh hvor der er nemt og godt at spise lchf/ keto – jeg kan se du har skrevet om det før men der var i 2014;-) håber du kan hjælpe ;-) jane

  Svar
  • Hej Jane
   Uj godt spørgsmål. Paté Paté er et af mine favoritsteder. Maden er uhørt lækker og det plejer at være nemt at navigere temmelig Low Carb. Og ellers er steakrestauranterne (Madklubben, Mash osv) jo altid gode bud. Her vælger du din bøf, din sovs og dit tilbehør. Ofte på andre restauranter bestiller jeg bare kød/fisk og spiser uden om kartofler, pomfritter osv. Det går også helt fint. En burger uden brød, hvis jeg er på café. Jeg har aldrig oplevet ikke at kunne spise på en restaurant og slippe nogenlunde fra det.

   Svar
 8. Tak Jane – for at skrue forventningerne ned til et niveau, hvor alle kan være med. Og tak for at være så ærlig om det store dilemma med opskrifterne til dine bøger.
  Jeg elsker at søge inspiration i dine bøger, men i hverdagen så er det de samme 5 rutiner til morgenmad og masser af rester til frokost, som jeg spiser mest af.
  Men jeg bliver jo mæt og glad, og det er det vigtigste, også behøver det ikke være voldsomt fint, flot eller tidskrævende.

  Til aftensmaden får jeg masser af god inspiration i dine bøger, der bruger jeg gerne 30 minutter på maden. Men morgenmad og frokost skal helst være hurtigt og nemt – men gerne med lidt forberedelsestid i weekenden.

  Så tak for at dele denne oplevelse – og for igen at vise, hvad du reelt spiser.

  Svar