En god rødvinssauce smager jo fantastisk til et godt stykke kød og her får du en opskrift, du virkelig kan bruge til at begejstre dine gæster. Den har dejlig og kraftig smag og dine gæster vil elske den.
Rødvinssauce
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Sådan gør du
- Hak løget.
- Smelt lidt smør i en gryde og sauter løget heri. Det må gerne tage lidt farve men endelig ikke branke. Steg i et par minutter.
- Tilsæt rødvin og portvin og lad det koge op. Skru ned og lad det simre, imens saucen reducerer til 1/3 – ½.
- Giv peberkornene et godt dask med en kniv, så de knuses let.
- Tilsæt peberkorn, fond, rødvinseddike, laurbærblad og timian og lad saucen simre og reducere lidt i ca. 10 minutter.
- Hæld saucen igennem en sigte over i en ny gryde.
- Lad saucen koge op og evt. reducere lidt mere.
- Smag til med sødning, og evt. mere eddike, men vent med salt til allersidst.
- Skær smørret i små tern og rør dem i saucen under kraftig omrøring, til smørret er smeltet og saucen er tyknet let.
- Hvis saucen trænger til salt og peber kan det tilsættes nu og smages til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Rødvinssauce – klassisk bordelaise
Bordelaisesauce eller rettere sauce bordelaise kalder de den i Frankrig, og det er sådan en samlebetegnelse for en sauce, der har vin som hovedingrediens.
Det er en kraftig sauce med masser af smag, som består af indkogt rødvin og portvin, som til sidst er monteret med lidt koldt smør. Den er nem at lave og den passer sig selv det meste af tiden.
Den er ganske tynd i konsistensen, så hvis dine tanker er henad en opbagt brun sovs med mel, så er det ikke helt det, du får her. Den skal være tynd i det, så ingen panik.
Den er den helt perfekte sauce til et stykke smagfuldt oksekød fx langtidsstegt cuvette eller den lækre møre intervalstegte oksemørbrad.
En lækker sauce til gæster
Rødvinssauce er en dejlig sauce at lave til gæster og hvis jeg skulle sammensætte en menu om den, ville jeg fx servere et godt stykke kød, det kunne fx være oksemørbrad eller en lækker culotte og så måske med de lækre Pommes Anna af rodfrugter til.
Ved siden af ville jeg have lidt sprødt grønt også, måske bare en enkelt kålsalat med spidskål og grønkål vendt i olie, citron og salt.
Og så den lækre sauce bordelaise – den franske rødvinsssauce. Lyder det ikke som middag, du godt gad inviteres til?
Hej Jane. Kan den laves dage før ??
Det tror jeg desværre ikke sauce egner sig så godt til. Eller det har jeg i hvert fald aldrig gjort…