Denne rødkålssalat med rødbede og ristede hasselnødder er et bud på en moderne rå rødkålssalat på julebordet. Den kan enten stå alene som rødkålssalat eller den kan være et supplement til den traditionelle lune rødkål. Jeg ville nok vælge at lade den være supplement. Og så lave en klassisk lun rødkål à la denne.

Rødkålssalat med rødbede og ristede hasselnødder
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 400 g rødkål
- 200 g rødbeder
- 50 g granatæblekerner
- 30 g dadler gerne medjool – men kan udelades
- 50 g hasselnødder ristede afskallede
- olivenolie
- evt. citronperler kan udelades og udskiftes med olie/eddikedressing
Sådan gør du
- Snit rødkålen fint, gerne på mandolinjern
- Skær rødbederne i tynde strimler eller skiver.
- Skær dadlerne i helt små tern.
- Bland rødkål, rødbede, granatæblekerner (gem lidt til pynt) og dadler sammen i en skål med lidt olivenolie.
- Rist hasselnødderne på en tør pande, til de begynder at dufte. Lad dem afkøle og hak dem groft.
- Drys de ristede nødder og granatæblekerner på toppen af salaten. Og drys evt. citronperler over også.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Den smager virkelig dejligt og det behøver bestemt ikke være december for at den kommer på bordet.
Jeg har toppet denne rødkålssalat med granatæblekerner og med de spændende citronperler, jeg fandt forleden. De fås i de fleste større supermarkeder, hvor de ligger i kølemontren sammen med rogn og den slags. Kender du citronperler? De er lavet af frisk citronsaft og tang og smager virkelig frisk og lækkert. Og de giver en dejlig frisk citronsmag, når de lige popper i munden. Og det er bare lidt festligt jo.
Og de kan selvfølgelig udelades – se evt. tippet nederst i opskriften.
PS: bruger du ikke citronperler, synes jeg, du skal presse lidt citronsaft og blande med olivenolien, så du stadig får lidt syre i salaten. Det gør virkelig en frisk forskel.
skal bare lige usikkerheden til livs , derfor spørgsmål : er rødbederne rå eller kogte ?
De er rå :)