I sidste uge lavede jeg denne lækre rødkålsråkost med tahindressing og kerneknas, og portionen blev så stor, at jeg endte med at spise den til mange, mange måltider.
Den smagte rigtig dejligt, så det gjorde ingenting. Faktisk elsker jeg at have salater i køleskabet, som jeg hurtigt kan tage ud og hælde på tallerkenen. Ellers ender jeg tit bare med kedelige grøntsagsstænger.
Rødkålsråkost med tahindressing og kerneknas
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 500 g rødkål
- 2 gulerødder eller evt. hvidkål
- 2 stængler bladselleri
- 0,5 æble
Tahindressing
- 1 spsk tahin sesampasta
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk mayonnaise
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1-2 tsk tamari
- salt
Kerneknas
- 2 spsk solsikkekerner
- 2 spsk græskarkerner
- 2 spsk sesamfrø
- olivenolie
- salt
Sådan gør du
- Snit grøntsagerne fint og bland dem i en stor skål. Rør dressingen sammen i en mindre skål og vend den godt ind i grøntsagerne.
- Opvarm olivenolie på en middelvarm pande og rist kernerne heri. Drys med salt og lad afkøle. Server de saltristede kerner som drys til råkosten.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Salaten ser lækker, den skal bestemt prøves,
Men lige et andet spørgsmål: hvordan kombinerer jeg lchf og 5:2?
Spiser man så lchf de dage man faster – for så får man ret hurtigt de 500 kacl?
Ja det ville jeg nok vælge. Når kroppen først er fedtdrevet, som den jo bliver på LCHF, er det relativt nemt at faste. Kroppen løber jo ikke tør for energi. For mig ville det fungerer bedst at spise et LCHF-måltid på fastedage. Skulle jeg begynde at spare på fedtet af hensyn til kalorierne, ville jeg først blive sulten. Men det vigtigste er jo selvfølgelig, at du gør det, der fungerer for dig. Jeg har skrevet et par indlæg om 5:2. Måske har du læst dem også..
Hej Jane
Hvordan opbevares salaten bedst. Så den holder sig frisk i mange dage.
Jeg opbevarer den i en glasbeholder med tætsluttende låg :)