Rødgrød med fløde


Rødgrød med fløde – den dejlige klassiske sommerdessert. Her lavet i en sukkerfri udgave men kun sødet med sødmen fra de friske bær.

Nyd opskriften på rødgrød herunder og se tanker om sukker og alternativ sødning under opskriften.

Rødgrød med fløde - opskrift på sommerdessert uden sukker

Rødgrød med fløde

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
30 minutter

Ingredienser

 • 1 kg friske eller frosne bær jordbær, hindbær, blåbær, brombær, ribs osv. – de der poser med ‘blandede skovbær’ fungerer rigtig godt
 • 1 dl vand
 • 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
 • evt. en smule sødning SukrinMelis fungerer fint heri
 • 2,5 dl fløde

Sådan gør du

 • Rengør bærrene, hvis de er friske og hæld dem i en stor gryde sammen med 1 dl vand.
 • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom både korn og stang i gryden.
 • Lad bærrene koge langsomt op og lad dem herefter simre i ca. 10 minutter. Fisk herefter vaniljestangen op.
 • Du kan vælge om du vil blende din rødgrød til en lind suppe eller om du foretrækker den chunky som mig. Jeg rører den bare sammen med en gaffel.
 • Er den meget tynd, kan du røre 1-2 spsk chiafrø ud i den.
 • Sæt grøden i køleskabet til den er helt kold.
 • Server med fløde og forbered dig på at dine teenagebørn når at spise hele portionen, inden du selv smager.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Rødgrød med fløde uden sukker

Jeg valgte at lave denne opskrift på rødgrød med fløde helt uden sukker eller sødemiddel. Det er nogle gange et dilemma hos mig. Jeg vil helst nøjes med naturlig sødme, men en smule tilsat sødme kan gå ret langt i at smageforstærke den naturlige sødme også.

Så vælger du at lave opskriften her, synes jeg, du skal gå med dit eget valg. Du kan koge rødgrøden op først og smage den til med din foretrukne sødning hen mod slutningen. På den måde kan du få den, som du foretrækker og så den passer til dine mål og din livsstil.

Tilpas din Low Carb-livsstil til DIG

Netop denne individualisering er en virkelig vigtig del af at få succes med en varig livsstilsomlægning.

Vi skal ikke allesammen spise det samme og vi har forskellige ting, der er vigtige for os hver især. Hvordan man finder den svære balance er faktisk hvad De bedste fra Madbanditten handler om.

For mig betyder det, at jeg igennem året har et varierende kulhydratindtag. Nogle gange spiser jeg mere liberalt Low Carb og andre gange tager jeg en periode med Keto. Denne vekselvirkning oplever jeg fungerer supergodt.

Læs evt. også: Keto og frugt

Rødgrød med fløde - opskrift på sommerdessert uden sukker
Foto: Columbus Leth til LCHF Året Rundt.

TIP: Et par rabarberstænger smager virkelig dejligt i også♥

Vi har den tit bare i køleskabet og så er det nemt lige at tage en lille skål, hvis man synes, man trænger til en lille dessert.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Rødgrød med fløde”

 1. Sikkert meget lækkert, men min mand kan bare ikke klare det “sure stads” 🤔 vi bruger jo en 1/2 pose Sukrin Melis for at gøre det spiseligt. Han har diabetes 2 og må ikke spise sukker. Kan jeg/ vi bruge andre sødemidler også ? Sukrin er vildt dyrt , synes jeg 🤔 vh Aase

  Svar
  • Puh en halv pose sukrin, det må jo smage fuldstændig forfærdeligt! Du kan bruge de sødemidler du foretrækker men kunne der være en idé i at vænne mandens smagsløg til at ting ikke behøver smage så sødt? Det er jo i sidste ende bare en tilvænningssag.

   Svar
 2. Hej – elsker din opskrifter. Vi er fået diabetets 1 ind i familien – ved du hvor mange kulhydrat, der er i denne opskrift?

  Svar
  • Lige så mange som der er i de bær, du har brugt. Der er jo ikke andet i. Du kan slå alle madvarer op gratis i DTU Fødevareinstituttets database Frida.

   Svar