Nå, skal vi se at få lidt grøntsager på menuen? Her får du i hvert fald opskriften på en rød spidskålssalat med tahindressing og dukkah.
Rød spidskålssalat med tahindressing og dukkah
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 800 g lilla spidskål
- bredbladet persille til pynt
- dukkah til drys
Sådan gør du
- Snit spidskålen fint og anret den i en skål eller et serveringsfad.
- Rør tahindressingen sammen i en skål. Juster mængden af vand, til den får tilpas konsistens. Jeg foretrækker en tynd dressing, der nemt lader sig blande med spidskålen. Smag dressingen til og juster med salt, peber, sødning eller cayennepeber.
- Vend dressingen godt rundt i spidskålssalaten (det er ikke sikkert, du bruger det hele) og drys med dukkah og friskhakket persille på toppen inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vi har faktisk haft en ret sund december! Og det er måske det mest nederen, man kan sige her på årets 3. dag. Men det har vi.
På Zanzibar boede vi ret øde, og mulighederne var få. Vi havde halvpension på hotellet, men da maden var så god, og der ikke rigtig var andre muligheder indenfor rækkevidde, spiste vi stort set alle vores måltider der.
Vi mødte simpelthen op i restauranten tre gange om dagen og fik serveret lækker mad, som for det meste bestod af fisk, ris og grøntsager. Der var ingen butik, hvor man lige kunne købe snacks, en is eller andet. Der var det mad, man fik serveret.
Selvom maden var frisk, hjemmelavet og veltilberedt, var den en anelse grøntsagsfattig sammenlignet med min kost herhjemme, så jeg har også nydt at komme hjem igen og kunne fylde lidt flere grøntsager i røret.
SPIDSKÅLSSALAT MED TAHINDRESSING OG DUKKAH
Denne her spidskålssalat har jeg lavet mange gange efterhånden. Senest til nytårsaften, hvor vi fik den sammen med en bønnesalat, noget helstegt oksekød, saltbagte kartofler, en virkelig kraftig rødvinsglaze og mit elskede bearnaisesmør. Love it!
Salaten her er genial. Den smager af fjerne himmelstrøg med sine dejlige aromatiske krydderier. For at den er rigtig nem at lave, kræver det, at du har dukkah som basistilbehør i dit køkken. Hvis du ikke allerede har det, kan jeg varmt anbefale dig at få det lavet. At have sådan en lækker drys, kan virkelig peppe selv den mest kedelige mad op!
Lifesaveropskrift! For lang tid siden købte jeg et glas tahin, som bare har stået og ventet på at blive brugt til noget. Jeg havde en plan, da jeg købte det, det er jeg sikker på, men den har jeg glemt alt om i mellemtiden. Heldigvis holder det længe! Dukkah er også i mit standard sortiment, så da jeg tilfældigvis lige havde købt et rødt/lilla spidskål, var det helt perfekt, at jeg lige lullede ind på denne side og skrev “rød spidskål” i søgefeltet, for jeg tror at denne salat passer glimrende til de boller i karry, jeg skal have senere…
Ej hvor godt! Prøv også tahin i denne opskrift: https://www.madbanditten.dk/asiatisk-stir-fry-med-kylling/
Det er sådan en ret, man ikke normalt forbinder med tahin men det smager bare megagodt i :)
Bortset fra at jeg har “koriander smager af sæbe”-genfejlen, så er det da helt klart et opskrift, der skal prøves… uden koriander…🥴
Hahaaa det er så mærkeligt – jeg har haft den engang men i dag kan jeg næsten ikke få nok. Det smager jo sååå godt😂
Smagsmæssigt vil almindeligt spidskål nok ligge tættere på end rødkål, men du akn selvfølgelig også vælge at gå efter farven.
Jeg fik fat i noget rød spidskål alligevel, og HAPS det var en flot og velsmagende salat.
Ja, ikke? Så dejligt tilbehør!
Det ser toplækkert ud!! Mon den røde spidskål kan udskiftes med rødkål, med et ligeså godt resultat? Her hvor jeg bor, er det ikke lige så’n at få fingrene i rød spidskål