Rød spidskålssalat med tahindressing og dukkah


Nå, skal vi se at få lidt grøntsager på menuen? Her får du i hvert fald opskriften på en rød spidskålssalat med tahindressing og dukkah.

Rød spidskålssalat med den bedste tahindressing og dukkah. Opskrift her: Madbanditten.dk

Rød spidskålssalat med tahindressing og dukkah

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Tahindressing

  • 1 dl tahin sesampasta
  • 0,5-0,7 dl vand
  • 1 citron saften herfra
  • 1 fed hvidløg
  • 1 nip cayennepeber
  • 1-2 tsk yaconsirup eller anden sødning (reklamelink)
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Snit spidskålen fint og anret den i en skål eller et serveringsfad.
  • Rør tahindressingen sammen i en skål. Juster mængden af vand, til den får tilpas konsistens. Jeg foretrækker en tynd dressing, der nemt lader sig blande med spidskålen. Smag dressingen til og juster med salt, peber, sødning eller cayennepeber.
  • Vend dressingen godt rundt i spidskålssalaten (det er ikke sikkert, du bruger det hele) og drys med dukkah og friskhakket persille på toppen inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vi har faktisk haft en ret sund december! Og det er måske det mest nederen, man kan sige her på årets 3. dag. Men det har vi.

Zanzibar boede vi ret øde, og mulighederne var få. Vi havde halvpension på hotellet, men da maden var så god, og der ikke rigtig var andre muligheder indenfor rækkevidde, spiste vi stort set alle vores måltider der.

Vi mødte simpelthen op i restauranten tre gange om dagen og fik serveret lækker mad, som for det meste bestod af fisk, ris og grøntsager. Der var ingen butik, hvor man lige kunne købe snacks, en is eller andet. Der var det mad, man fik serveret.

Selvom maden var frisk, hjemmelavet og veltilberedt, var den en anelse grøntsagsfattig sammenlignet med min kost herhjemme, så jeg har også nydt at komme hjem igen og kunne fylde lidt flere grøntsager i røret.

SPIDSKÅLSSALAT MED TAHINDRESSING OG DUKKAH

Denne her spidskålssalat har jeg lavet mange gange efterhånden. Senest til nytårsaften, hvor vi fik den sammen med en bønnesalat, noget helstegt oksekød, saltbagte kartofler, en virkelig kraftig rødvinsglaze og mit elskede bearnaisesmør. Love it!

Salaten her er genial. Den smager af fjerne himmelstrøg med sine dejlige aromatiske krydderier. For at den er rigtig nem at lave, kræver det, at du har dukkah som basistilbehør i dit køkken. Hvis du ikke allerede har det, kan jeg varmt anbefale dig at få det lavet. At have sådan en lækker drys, kan virkelig peppe selv den mest kedelige mad op!

Zanzibar - det spiste vi!
Rød spidskålssalat med tahindressing og dukkah - lækkert LCHF tilbehør --> Madbanditten.dk

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Rød spidskålssalat med tahindressing og dukkah”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Smagsmæssigt vil almindeligt spidskål nok ligge tættere på end rødkål, men du akn selvfølgelig også vælge at gå efter farven.

    Svar
  2. Det ser toplækkert ud!! Mon den røde spidskål kan udskiftes med rødkål, med et ligeså godt resultat? Her hvor jeg bor, er det ikke lige så’n at få fingrene i rød spidskål

    Svar