Rodfrugtwraps er en genial erstatning for tortillas til at rulle en god wrap. Her tager vi et temmelig næringsfattigt produkt (tortillas, der primært består af mel/stivelse) og erstatter det med wraps lavet af rodfrugter og æg. Du får altså virkelig et nøk op på næringskontoen her.
Ingredienser
- 300 g gulerod
- 300 g knoldselleri
- 3 æg
- 1 spsk Pofiber
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skræl gulerødder og knoldselleri og riv dem på det grove rivejern eller i foodprocessor.
- Hæld dem i en skål og bland med æg, Pofiber, salt og peber.
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Klat dejen ud på tre bageplader beklædt med bagepapir. Der kan være to pr. plade.
- Form dem flade og runde med hænderne. Saml dem lidt i kanterne, når formen er ved at være på plads.
- Bag i ovnen i ca. 25 minutter. Byt plads på pladerne, hvis din ovn varmer ujævnt.
- Let dem fra bagepladen med en spatel og lad dem afkøle.
- Opbevar i køleskab med mellemlægspapir imellem.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Wraps af rodfrugter
Jeg har brugt gulerod og knoldselleri i mine rodfrugtwraps, og det giver dem en fin farve. Men du kan bruge nøjagtigt de rodfrugter, du foretrækker.
Rodfrugtwraps kan du bruge til madpakken eller som bund under kødsovs og salat.
Spiser du ikke gulerødder eller knoldselleri af hensyn til kulhydratindholdet (det er nu ikke så højt, tjek selv energiberegningen under opskriften) så læs under opskriften, hvor du får nogle alternativer.
Wraps med færre kulhydrater
Vil du gerne have opskrift på wraps med færre kulhydrater, kan du i stedet prøve de traditionelle æggewraps. Vil du gerne have grøntsager i, kan du lave blomkålspizzabunden og bruge den. Det fungerer super også.
Og vil du gerne have en proteinrig wrap, så er kyllingepizzabunden din ven.
Men rodfrugtwraps fortjener også en chance. De smager virkelig godt og er en skøn måde at bruge de gode danske rodfrugter.
Har prøvet disse og synes de smager vildt godt. Men kan man bruge noget andet end knoldselleri? Synes det smager meget igennem. Hvad med pastinak? Har du prøvet med det?
Vh Anna
Ja, du kan bruge alle rodfrugter. Pastinakker er gode men også persillerødder fx❤️
Ok det må prøves. Tak for svar 😄