Rodfrugt-tortillas – sunde madpandekager


Af en, der laver så meget mad, som jeg gør, har jeg ikke været god til at have mine børn med i køkkenet. Da de var mindre afskrev jeg det som en tvillingeting (to små pilfingre i køkkenet er for trættende), og nu da de er blevet store, har jeg undskyldt mig med, at der er sportsaktiviteter 3-4 dage ud af fem hverdage og ja ja… dårlige undskyldninger er der jo nok af.

Rodfrugt-tortillas - lækre madpandekager lavet af rodfrugter - glutenfrie og low carb. Opskrift her:

Rodfrugt-tortillas

Føj til favoritter Udskriv Pin
Sunde madpandekager – perfekte til wraps
4 stk
|
30 minutter

Ingredienser

 • 600 g rodfrugter jeg brugte pastinak og persillerod
 • 2 æg str. M
 • 2 spsk Pofiber
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Riv rodfrugter groft (jeg brugte det grove rivejern i foodprocessoren). Hæld dem i en skål.
 • Bland æg, Pofiber, salt og peber i og rør dejen godt sammen.
 • Klat dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel den jævnt, så den dækker hele pladen. Du kan selvfølgelig også lave fire lige store klatter.
 • Bag i ovnen i 25-30 minutter eller til den er godt gylden i kanterne.
 • Tag ud og skær i 4 store stykker.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Men hvis du følger med på Snap (janefaerber), har du set, at der på det sidste har været en del børnemadlavning i vores køkken. Vega er nem nok at lokke med i køkkenet og Silas en anelse sværere. Der er jo ikke nogen fodbold!!

Det hjælper dog, at man får lov at bestemme menuen, når man skal lave mad, og forleden bestemte Silas derfor, at vi skulle have madpandekager med oksekød og guacamole. Med købe-madpandekager, forstås. Fair nok. Vi købte de ønskede madpandekager og fik lavet en lækker menu.

Imens han var beskæftiget med at lave kødsovs og guacamole, lavede jeg en hurtig portion rodfrugt-tortillas som jeg kunne spise i stedet for madpandekagerne. Og de er altså bare virkelig gode, og jeg har siden hen brugt dem både til wraps, til bund på mine morgenæg og til en hurtig frokostpizza.

Til den mexicanske middag her fik vi:

Rodfrugt-tortillas - lækre madpandekager lavet af rodfrugter - glutenfrie og low carb. Opskrift her:

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Rodfrugt-tortillas – sunde madpandekager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hvis I er vilde med dem her, så husk lige din opskrift på sellerirod med revet os og lidt bacon, hvis det er længe siden I har lavet dem. Eeelsker dem…
  Hilsen trine

  Svar
 2. Har lige prøvet med revet græskar som det eneste og ellers øvrige ingredienser
  Synes “dejen” var noget tør hvor lidt olivenolie hjalp godt. Kanter fint sprøde og smagte dejligt.

  Svar
 3. Eeeeeeelsker tortillias, men jeg havde ingen rodfrugter… Men til gengæld en underlig “pasta-squash” (det hedder den..) og den rev jeg i stedet for rodfrugter og fulgte ellers din opskrift. Mmmm super lækkert med avocado og som tilbehør til dahl – opskriften fra “madglad” ?
  Lonnie

  Svar
  • Hej Lonnie. Jeg har også købt en spaghettisquash jeg vil prøve det med :) Ville bare lige høre om du rev den rå? Eller om du bagte den i ovn først? De skulle vist være vildt hårde, så ved ikke om man kan rive dem i rå form…. :)

   Svar
 4. kære Henriette
  som læser/forstår det – da jeg slog op på pofiber linket, – så kan der vist også bruges
  ‘Husk fibre’ det har jeg selv brugt i andre sammenhænge både når jeg har bagt og ved anden madlavning.

  Svar
 5. Fantastisk ide ?? jeg tåler ikke særligt godt kartofler (jeg bliver træt som en bjørn på vej i hi) så pofiber er ikke at finde i mit køkkenskab. Har du erfaring med at nogle fibre er bedre end andre til at erstatte pofiber?

  Svar
  • Ja her, hvor Pofiber bare agerer bindemiddel, kan du sagtens bruge huskfibre i stedet. I bagværk, hvor Pofiber udgør “hovedmelet”, kan du ikke bruge huskfibre. Jeg får vildt ondt i maven af huskfibre men ikke af pofiber, så derfor bruger jeg oftere det nu :)

   Svar