Rødbedebrownie


Rødbedebrownie lyder måske lidt sært, men man kan sagtens putte rødbeder i chokoladekage. Også selvom det lyder lidt ulækkert.

I de rette mængder kan man ikke smage rødbederne, og de hjælper på den måde bare til med at  gøre kagen mere svampet. Denne lækre rødbedebrownie blev i hvert fald en syndig oplevelse.

Rødbedebrownie, den lækreste brownie med rødbede

Rødbedebrownie

Føj til favoritter Print Pin
14 stk
|
45 minutter

Ingredienser

Pynt/topping

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen på 175 grader.
  • Skær smørret i mindre stykker og smelt det i en kasserolle ved helt lav varme sammen med chokoladen. Lad afkøle, hvis den er meget varm.
  • Pisk æg og sødning godt sammen.
  • Vend chokoladeblandingen i de piskede æg sammen med salt. Vend blandingen, fx med en dejskraber, til de to masser er helt arbejdet ind i hinanden.
  • Skræl og riv rødbeden helt fint. Hak hasselnødderne.
  • Vend kagedejen med rødbede og hasselnødder.
  • Hæld kagen i en smurt form, fx en springform (20 cm) med bagepapir i bunden.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Der vil stadig hænge lidt dej ved når du tjekker om den er gennembagt. Men hellere bag den lidt for meget end for lidt.
  • Tag ud og lad den afkøle. Sæt den herefter i køleskab, gerne til næste dag, så den får den lækre konfektagtige konsistens.
  • Pynt kagen fx med smeltet chokolade og tørrede blomster og/eller hakkede nødder.

Noter

Sørg for at rive rødbeden ret fint, ellers kan kagen være lidt sjov at spise fordi rødbeden stadig har lidt bid. Hvis den rives fint, forsvinder den lidt mere ind i dejen. Hvis der er meget væske, kan det måske være en fordel lige at knuge noget af den ud før rødbeden blandes i kagedejen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Brownie og chokoladekage

Det kan faktisk være lidt svært at lave en god chokoladekage og brownie når den skal være uden sukker og mel. Mest fordi den er uden sukker og den mørke chokolade ofte gør kagen en smule bitter. Samtidig har sødemiddel lidt en bismag, som smager meget igennem hvis man kommer for meget i.

Jeg synes dog at vi er landet et rigtig godt sted her med rødbedebrownien. Måske fordi rødbeden giver en lidt mere sød smag til selve kagen. Samtidig giver den også kagen mere fugt og den bliver super lækker snasket og blød. Særligt dagen efter er den virkelig god, fordi den lige har fået lov til at sætte sig (på køl).

Sørg for at rive rødbeden ret fint, ellers kan kagen være lidt sjov at spise fordi rødbeden stadig har lidt bid. Hvis den rives fint, forsvinder den lidt mere ind i dejen. Hvis der er meget væske, kan det måske være en fordel lige at knuge noget af den ud før rødbeden blandes i kagedejen.

Rødbedebrownie

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Rødbedebrownie”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har netop bagt kagen, men valgte at bage dejen i små muffins forme i stedet for. Fik 30 kager ud af opskriften (kan lige være på en bradepande), bagte dem i 25 min.. Jeg har frosset dem uden topping. Er lidt i tvivl om topping skal ‘rå’ på kagen, altså uden at komme i ovnen (som man gør med fx en drømmekage)??
    Tak for svar, Jane – og for den lækre og sunde opskrift :-)

    Svar
  2. Jeg har bagt den med gulerødder i stedet for da jeg ikke kunne opdrive rødbeder. Og glemte at putte cacao i og brugte kun kokossukker. Den smagte VIDUNDERLIGT!!!!!!!

    Svar
  3. Hej Jane
    Kan man mon helt undlade sukrinen og udelukkende bruge kokossukker? Og måske hvis man erstatter abrikoserne med dadler de søder jo også en del?

    Svar
  4. Denne er rigtig god og fyldig. Kan den mon komme med i oversigten af dine gode opskrifter. Tak for den inspirerede blog. Ea

    Svar
  5. Tak for opskriften, lyder lækker. Hvad mener du med 1/2 espresso som sidste ingrediens ?, vil nok prøve med lidt pulver espresso – det er altid godt til choks kager.
    Og glæder mig til at prøve bananklatter i orden tidlig. Dejligt at det er weekend så der er tid til at eksperiimentere.

    Svar
    • Jeg lavde en espresso og brugte halvdelen :-) Espessopulver i lidt vand kan helt sikkert gøre det samme!

      Åh ja, banaklatterne er gode. Dem vil jeg også snart lave igen.

      Svar
    • Kokossukker har et lavt glykæmisk indeks (omkring 35, mener jeg det er), hvilket betyder, at det påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt sukker. Desuden indeholder kokossukker en række vitaminer og mineraler, hvor sukker ingen ernæringsmæssig værdi har. Ikke at jeg mener, at vi bliver sundere af at spise sukker, men du ved, hvad jeg mener ;-)

      Hvis man ikke er blodsukkerudfordret som jeg, kan man bare erstatte kokossukkeret med alm. sukker.

      Svar
      • Tak for svar, ved hvad du mener ;)
        Hver gang jeg har set det i helsekosten, har jeg bare troet det var en anden form for rørsukker, men det må prøves :D

        Svar
        • Det er netop det gode ved det. Det smager som den helt mørke type rørsukker og karameliserer også som rørsukker, hvis man nu skulle begive sig ud i…. fx crème brûlée, brændte mandler og den slags godter ;-)

          Svar
    • Hej Sanne, sukrin og kokossukker er begge sukkererstatninger, som ikke påvirker blodsukkeret så meget som almindeligt sukker. Begge kan købes i de fleste helsekostforretninger, og jeg er også begyndt at se sukrin i enkelte matas’er. Hvis du ikke har et problem med sukker, kan du bare bruge rørsukker i stedet. :-)

      Svar