Rødbedebrownie med gufguf-topping


Rødbedebrownie lyder måske lidt sært, men man kan sagtens putte rødbeder i chokoladekage. Også selvom det lyder lidt ulækkert. I de rette mængder kan man ikke smage rødbederne, og de hjælper på den måde bare til med at  gøre kagen mere svampet. Denne lækre rødbedebrownie blev i hvert fald en syndig oplevelse.

Rødbedebrownie - lækker sukkerfri og glutenfri opskrift

Rødbedebrownie med gufguf-topping

Føj til favoritter Udskriv Pin
14 stk
|
45 minutter

Ingredienser

Topping

Sådan gør du

Kage

  • Udblød abrikoserne i kogende vand i ca. 10 min.
  • Riv rødbederne fint.
  • Mal hasselnødderne til mel i foodprocessoren. Hæld de udblødte abrikoser oveni og lad foodprocessoren køre, indtil du har en tyk ensartet masse.
  • Smelt chokolade og smør i vandbad (stålskål over gryde med kogende vand – lad ikke skålen sejle på vandet).
  • Hæld smør-chokolademassen i foodprocessoren sammen med de øvrige ingredienser og kør, til du har en samlet dej. Smag dejen til, inden du går videre. Min version er ikke særligt sød. Måske vil du have mere sødning i. Traditionel brownie indeholder jo nemt både 200 og 300 g sukker, så der er altså et stykke vej derop.
  • Hæld dejen over i en lille bageform beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 30 min. Lad den herefter afkøle.

Topping

  • Smelt smør ved ganske lav varme og tilsæt sødning, kokos, kakao og espresso. Rør rundt, til de tørre dele jævnt fordelt og smør den ud over kagen.
  • Lad stivne, gerne i køleskab, inden servering. Det giver en lækker konfektagtig fornemmelse.

Noter

Bemærk, at toppingopskriften kun er til den halve kage. Nogle foretrækker med, andre uden. Selv skulle jeg fryse halvdelen af kagen, og det, tænkte jeg, ville være smartest at gøre uden topping.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem


Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Rødbedebrownie med gufguf-topping”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har netop bagt kagen, men valgte at bage dejen i små muffins forme i stedet for. Fik 30 kager ud af opskriften (kan lige være på en bradepande), bagte dem i 25 min.. Jeg har frosset dem uden topping. Er lidt i tvivl om topping skal ‘rå’ på kagen, altså uden at komme i ovnen (som man gør med fx en drømmekage)??
    Tak for svar, Jane – og for den lækre og sunde opskrift :-)

    Svar
  2. Jeg har bagt den med gulerødder i stedet for da jeg ikke kunne opdrive rødbeder. Og glemte at putte cacao i og brugte kun kokossukker. Den smagte VIDUNDERLIGT!!!!!!!

    Svar
  3. Hej Jane
    Kan man mon helt undlade sukrinen og udelukkende bruge kokossukker? Og måske hvis man erstatter abrikoserne med dadler de søder jo også en del?

    Svar
  4. Denne er rigtig god og fyldig. Kan den mon komme med i oversigten af dine gode opskrifter. Tak for den inspirerede blog. Ea

    Svar
  5. Tak for opskriften, lyder lækker. Hvad mener du med 1/2 espresso som sidste ingrediens ?, vil nok prøve med lidt pulver espresso – det er altid godt til choks kager.
    Og glæder mig til at prøve bananklatter i orden tidlig. Dejligt at det er weekend så der er tid til at eksperiimentere.

    Svar
    • Jeg lavde en espresso og brugte halvdelen :-) Espessopulver i lidt vand kan helt sikkert gøre det samme!

      Åh ja, banaklatterne er gode. Dem vil jeg også snart lave igen.

      Svar
    • Kokossukker har et lavt glykæmisk indeks (omkring 35, mener jeg det er), hvilket betyder, at det påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt sukker. Desuden indeholder kokossukker en række vitaminer og mineraler, hvor sukker ingen ernæringsmæssig værdi har. Ikke at jeg mener, at vi bliver sundere af at spise sukker, men du ved, hvad jeg mener ;-)

      Hvis man ikke er blodsukkerudfordret som jeg, kan man bare erstatte kokossukkeret med alm. sukker.

      Svar
      • Tak for svar, ved hvad du mener ;)
        Hver gang jeg har set det i helsekosten, har jeg bare troet det var en anden form for rørsukker, men det må prøves :D

        Svar
        • Det er netop det gode ved det. Det smager som den helt mørke type rørsukker og karameliserer også som rørsukker, hvis man nu skulle begive sig ud i…. fx crème brûlée, brændte mandler og den slags godter ;-)

          Svar
    • Hej Sanne, sukrin og kokossukker er begge sukkererstatninger, som ikke påvirker blodsukkeret så meget som almindeligt sukker. Begge kan købes i de fleste helsekostforretninger, og jeg er også begyndt at se sukrin i enkelte matas’er. Hvis du ikke har et problem med sukker, kan du bare bruge rørsukker i stedet. :-)

      Svar