Rødbedebrownie lyder måske lidt sært, men man kan sagtens putte rødbeder i chokoladekage. Også selvom det lyder lidt ulækkert. I de rette mængder kan man ikke smage rødbederne, og de hjælper på den måde bare til med at gøre kagen mere svampet. Denne lækre rødbedebrownie blev i hvert fald en syndig oplevelse.
Ingredienser
- 4 æg
- 100 g tørrede abrikoser
- 150 g smør
- 180 g rødbeder
- 100 g hasselnødder
- 100 g mørk chokolade 70-85%
- 6 spsk raw kakaopulver
- 1,5 dl sukrin gold
- 2 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- ½ dl fløde
- ½ dl espresso
Topping
- 100 g smør
- 2 dl kokosmel
- 60 g Sukrin Gold
- 30 g kakaopulver
- 2 spsk espresso
Sådan gør du
Kage
- Udblød abrikoserne i kogende vand i ca. 10 min.
- Riv rødbederne fint.
- Mal hasselnødderne til mel i foodprocessoren. Hæld de udblødte abrikoser oveni og lad foodprocessoren køre, indtil du har en tyk ensartet masse.
- Smelt chokolade og smør i vandbad (stålskål over gryde med kogende vand – lad ikke skålen sejle på vandet).
- Hæld smør-chokolademassen i foodprocessoren sammen med de øvrige ingredienser og kør, til du har en samlet dej. Smag dejen til, inden du går videre. Min version er ikke særligt sød. Måske vil du have mere sødning i. Traditionel brownie indeholder jo nemt både 200 og 300 g sukker, så der er altså et stykke vej derop.
- Hæld dejen over i en lille bageform beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 30 min. Lad den herefter afkøle.
Topping
- Smelt smør ved ganske lav varme og tilsæt sødning, kokos, kakao og espresso. Rør rundt, til de tørre dele jævnt fordelt og smør den ud over kagen.
- Lad stivne, gerne i køleskab, inden servering. Det giver en lækker konfektagtig fornemmelse.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Jeg har netop bagt kagen, men valgte at bage dejen i små muffins forme i stedet for. Fik 30 kager ud af opskriften (kan lige være på en bradepande), bagte dem i 25 min.. Jeg har frosset dem uden topping. Er lidt i tvivl om topping skal ‘rå’ på kagen, altså uden at komme i ovnen (som man gør med fx en drømmekage)??
Tak for svar, Jane – og for den lækre og sunde opskrift :-)
Hej Jane.
Tror du man vil kunne udelade smør? Eller bliver den helt håbløs så?
Mvh
Jeg har bagt den med gulerødder i stedet for da jeg ikke kunne opdrive rødbeder. Og glemte at putte cacao i og brugte kun kokossukker. Den smagte VIDUNDERLIGT!!!!!!!
Hej Jane
Kan man mon helt undlade sukrinen og udelukkende bruge kokossukker? Og måske hvis man erstatter abrikoserne med dadler de søder jo også en del?
Det vil jeg tro, du godt kan :)
Min mand har efterlyst en mazerinkage, kan man lave sådan en på LCHF princip?
Denne er rigtig god og fyldig. Kan den mon komme med i oversigten af dine gode opskrifter. Tak for den inspirerede blog. Ea
Hej Jane
Hvilken chokolade bruger du?
Jeg bruger bare en almindelig mør chokolade (70-85 % efter behov)…
Uhm, det lyder skønt! Hvilken størrelse havde den form du brugte?
Det var en lille bradepande, så vidt jeg husker. Den var så god!! :-)
Tak for opskriften, lyder lækker. Hvad mener du med 1/2 espresso som sidste ingrediens ?, vil nok prøve med lidt pulver espresso – det er altid godt til choks kager.
Og glæder mig til at prøve bananklatter i orden tidlig. Dejligt at det er weekend så der er tid til at eksperiimentere.
Jeg lavde en espresso og brugte halvdelen :-) Espessopulver i lidt vand kan helt sikkert gøre det samme!
Åh ja, banaklatterne er gode. Dem vil jeg også snart lave igen.
Shit den lyder lækker, og SER LÆKKER UD!!! Jeg kunne altså godt bruge et stykke lige nu, jeg siger det bare :)
Den var så god. Især kold dagen efter. Jag dör, siger jeg bare…
Hvad er det lige kokossukker gør ved kroppen kontra alm. sukker? :)
Kokossukker har et lavt glykæmisk indeks (omkring 35, mener jeg det er), hvilket betyder, at det påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt sukker. Desuden indeholder kokossukker en række vitaminer og mineraler, hvor sukker ingen ernæringsmæssig værdi har. Ikke at jeg mener, at vi bliver sundere af at spise sukker, men du ved, hvad jeg mener ;-)
Hvis man ikke er blodsukkerudfordret som jeg, kan man bare erstatte kokossukkeret med alm. sukker.
Tak for svar, ved hvad du mener ;)
Hver gang jeg har set det i helsekosten, har jeg bare troet det var en anden form for rørsukker, men det må prøves :D
Det er netop det gode ved det. Det smager som den helt mørke type rørsukker og karameliserer også som rørsukker, hvis man nu skulle begive sig ud i…. fx crème brûlée, brændte mandler og den slags godter ;-)
Lyder alternativt og superlækkert. Tak for inspiration :)
Velbekomme :-)
Lyder vildt lækkert. Får lyst at prøve den men hvad er sukrin og kokosukker? Og hvor kan man evt. købe de 2 ingridienser?
Hej Sanne, sukrin og kokossukker er begge sukkererstatninger, som ikke påvirker blodsukkeret så meget som almindeligt sukker. Begge kan købes i de fleste helsekostforretninger, og jeg er også begyndt at se sukrin i enkelte matas’er. Hvis du ikke har et problem med sukker, kan du bare bruge rørsukker i stedet. :-)