Rødbedeboller


Rødbedeboller smager virkelig dejligt og bliver super saftige, når der er revet rødbede i dejen. Selve dejen er lavet med hytteost, æg og pofiber og det giver en virkelig god krumme samt nogle boller som faktisk kan skæres over og toppes med alverdens topping, pålæg eller ost.

Rødbedeboller

Rødbedeboller

Føj til favoritter Print Pin
6 stk
|
25 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  • Blend hytteost med æg, salt og blødt smør til æggemassen er homogen.
  • Riv rødbeden groft.
  • Bland revet rødbede og pofiber i æggemassen og lad dejen hvile et øjeblik.
  • Form dejen til boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Drys evt. med solsikkekerner, chiafrø, birkes eller sesamfrø.
  • Bag bollerne i 12-15 minutter til de er gyldne på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lilla rødbedeboller

Måske endda så sær, at man begynder at synes, at tanken om at bage lilla boller, den er da lige i skabet! De første jeg lavede blev faktisk lavet med en bunke rødebedeaffald fra en rød juice. Men disse er dog lavet med revet rødbede i stedet.

Har du pulp er jeg sikker på at det også kan bruges. Når man skal bruge grøntsagspulpen til spisning, skal man dog være lidt mere varsom med, hvad man putter igennem juiceren. F.eks. ved at fjerne de uspiselige ender og skrælle grøntsagerne. Særligt hvis de ikke er økologiske. Hvilket de jo selvfølgelig er. Men hvis nu… ;-)

Glutenfrie boller og melfrie boller

Glutenfrie boller og boller uden mel bliver ofte lidt porøse i konsistensen. Men disse kan sagtens skæres over på midten og har en fin krumme. Det er samme grundopskrift jeg har brugt i Squashboller.

De har en fin lilla farve og en diskret smag af rødbede. Muligvis ikke lige min favorit, men dog stadig en god mulighed for at få gavn af de gode fibre fra rødbeden. Og spist skal de nok blive.

Rødbedeboller, glutenfri boller med rødbede

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Rødbedeboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hov, og så lige et spørgsmål mere :-D
    Skal det være pulp man bruger eller kan man ‘bare’ rive nogle rødbeder og bruge i denne opskrift?

    Svar
    • Hej Louisa,
      Jeg har lige gjort mig en erfaring med at rive rødbeden selv.
      Jeg brugte det allerfineste rivejern til en foodprocessor, så det der kom ud af det lignede pulp. Det er det rivejern, der “kradser”, når man rører ved det. Jeg tror, man bl.a. brugte det til at lave “løg-mos” med i gamle dage.
      Jeg brugte to af de store, lange rødbeder, knugede resten af saften ud og endte med ca 2-3 dl. pulp. Der kom så også en mængde juice ud af at rive dem, og der brugte jeg ca. en dl. til dejen og satte mængden af koldt vand ned til 1 dl.
      Resultatet blev rigtig fint 😊
      Venlig hilsen
      Mette

      Svar
  2. Hvor stor er forskellen på almindeligt mandelmel og den fedtreducerede jeg kan se du bruger i flere af dine opskrifter?
    Vi har almindeligt mandelmel derhjemme. Vil det fint kunne bruges i fx denne opskrift?

    Svar
    • Hej Louisa
      Forskellen er ret stor og jeg vil altid sige, at du ikke kan bytte de to. De bidrager simpelthen med vidt forskellige ting i bagværk. Det fedtreducerede er et funktionelt produkt med ekstremt høj fiberindhold.

      Rødbedebollerne her er helt tilbage fra 2011-2012 og jeg tør ikke sige, om det går at bytte. Men tag evt. udgangspunkt i en af de nyere opskrifter. Det kunne fx være squashbollerne. Her vil du også bare kunne bruge revne rødbeder i stedet for pulpen fra juicing.

      Svar
  3. Hej Jane
    Hvor er det synd for dig med dine børn. Her i huset var vi ramt i påsken, og overskuddet til at tænke på sund mad er der bare ikke når man er så syg.
    Jeg vil også gerne lige benytte lejligheden nu til at takke for skøn inspiration til maden her på din blog. Hvor er du bare go. Er først fornyligt blevet tvunget lidt ud i at tænke anderledes på maden da jeg har PCO. og din blog er en kæmpe hjælp.

    Svar
    • Mange tak for det, Sabrina. Jeg er glad for at høre at du finder noget, du kan bruge. Jeg har også en smule PCO. Det er ikke noget, der betyder det store nu, men det betød en del for mig, dengang jeg gerne ville have børn og de ikke ligefrem kom af sig selv…

      Svar
  4. Jeg tænkte da jeg kom hjem ved midnat og så dine tweets at du vist snart trængte til aflastning
    så jeg er FOR at du tager mindst 8 timer væk med datteren ;)
    Så må far klarer ærterne med din søn- god bedring til ham.

    Svar
    • Hørt! Aflastning til mig! Det nye problem, der er opstået er, at drengebarn er mægtigt ked af at jeg tager fra ham (noget med at det er moaar, der skal passe ham). Så jeg skal lige have solgt idéen ordentligt ind. Og have mindet ham om at han jo faktisk er fars dreng (hvis man må sige den slags) ;-)

      Svar