Jeg har elsket de her Rocky Road chokolader, siden jeg så dem i Kernesund Familie-bogen for… årh, det må snart være 10 år siden. Jeg tror ikke, de blev kaldt Rocky Road dengang, men jeg kan huske, at jeg lavede noget lignende, og de blev brandgode. Siden har jeg lavet dem mange gange på mange forskellige måder.
Ingredienser
- 1-2 riskiks
- 50 g mandler
- 50 g skumfiduser reklamelink, evt. klippet i lidt mindre stykker
- 200 g mørk chokolade 70-85% jeg brugte Valrhona 85%
- 1 spsk kokosolie reklamelink
- drys salt
Sådan gør du
- Knus riskiks og hæld dem i en form (fx en madkasse) beklædt med bagepapir.
- Hæld mandler og skumfiduser i formen også.
- Smelt chokoladen over vandbad sammen med kokosolien.
- Hæld chokoladen over alt knaset sammen med en anelse havsalt og sørg for at det meste af knaset er godt vendt i chokoladen.
- Sæt formen på køl i nogle timer, til chokoladen er helt stivnet.
- Tag den ud, skær eller bræk rustikke stykker og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Rocky Road – chokolader med knas og skumfiduser
Rocky Road chokolader skal helst indeholde noget, der knaser og noget, der sådan er lidt sejt i det.
Jeg har her valgt at bruge sukkerfrie skumfiduser og riskiks. Ingen af delene er noget, jeg normalt spiser, men jeg lavede disse lige efter jeg var kommet hjem fra Paris, og det måtte gerne være lidt særligt.
Skumfiduserne er sødet med maltitol, som er et sødemiddel, jeg normalt styrer helt udenom. Af forskellige grunde hvoraf den primære er, at jeg får sygt ondt i maven af dem. Men jeg havde en gammel pose i skabet og derfor røg de i.
Læs også: Guide til sødemidler
Vil du have disse mere low carb end min version, bytter du riskiksen til ekstra nødder eller laver en af de opskrifter, jeg foreslår nederst i indlægget i stedet.
Flere idéer:
Vil du gerne have chokolade-idéer men lidt mere low carb-venligt end lige disse med riskiks og skumfiduser, så har jeg fundet et par idéer frem til dig her:
0 kommentarer til “Rocky road chokolader”