Roastbeef i airfryer er, som med stort set alle andre opskrifter i en airfryer, virkelig nemt. Alt, du skal gøre, er at brune den af på panden og så derefter give den 30-40 minutter i airfryeren ved 100 grader. Ud kommer der en virkelig lækkert og rosa roastbeef.
Roastbeef opskrifter
Jeg laver ofte roastbeef, af samme grund har jeg også denne opskrift Sådan laver du den bedste roastbeef og denne Roastbeef-‘carpaccio’ med rucola og parmesan – og faktisk har jeg også ofte brugt det til Vitello tonnato.
Roastbeef egner sig nemlig rigtig godt til at preppe, da de også smager virkelig lækkert koldt, enten i en salat eller som pålæg fx i en chaffelsandwich.
Vil du have flere opskrifter lavet i airfryer finder du mine Keto airfryer opskrifter her.
Udstyr
Sådan gør du
- Brun roastbeef af på panden, ca. 1 minut på hver side ved høj varme i lidt smør. Krydr med salt og peber.
- Kom roastbeef i airfryeren, og giv den 30-40 minutter ved 100 grader, indtil den har en kernetemperatur på omkring 50-54 grader, afhængigt af hvor rød du gerne vil have den.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Stegning ved lav temperatur i airfryer
Airfryeren glimrer jo egentlig ved at være lynhurtig til at tilberede men her gør jeg det lidt anderledes og laver en slags semi-langtidsstegning i airfryer. Jeg har nemlig kun temperaturen på 100 grader men giver den til gengæld lidt længere tid.
At tilberede roastbeef langsommere på den måde giver en flottere stegning. Som du kan se, er stegen helt stegt, men den røde farve er næsten helt ud til kanten af kødet. Havde jeg stegt den kortere tid ved højere varme, ville den have været mere brun og med en mindre stribe rødt i midten.
Roastbeef i airfryer eller ovn
Du kan selvfølgelig lige så fint lave din roastbeef i ovn som i airfryer og der er her ikke den store fordel i at bruge airfryeren i stedet for ovnen (andet end måske et mindre energiforbrug pga. den mindre ovn men de 1,5 krone i forskel gør sgu nok ikke den store forskel).
Har du ingen airfryer, kan du sagtens lave denne opskrift alligevel eller du kan bruge min anden opskrift på den lækreste langtidsstegte roastbeef.
Tilbehør til roastbeef
Lad os være ærlige, roastbeef vinder ingen kød-konkurrencer. Men tilberedt rigtigt kan det sagtens blive et fint stykke kød. Og så har det den fordel, at det smager glimrende koldt.
Fordi kødet er så magert, vil du gerne servere noget fedtholdigt til. Det kunne fx være den falske kolde kartoffelsalat (blomkål i estragoncreme) eller i vinterhalvåret måske den lækre blomkålsmos med bacon.
En god sovs er også skøn til. Hvad siger du til den populære blomkålsbearnaise (eller den klassiske bearnaise) – eller den frække trøffelbearnaise. Jamen så er der sgu da noget ved at spise roastbeef lige pludselig, hva?
0 kommentarer til “Roastbeef i airfryer”