Roastbeef carpaccio er måske et skørt navn, for kødet her er jo stegt. Men det var det bedste, jeg kunne komme på.
Roastbeef-‘carpaccio’ med rucola og parmesan
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 150 g roastbeef skåret i tynde skiver (opskrift på supermør roastbeef her: Langtidsstegt roastbeef)
- 20 g olivenolie
- 30 g rucola
- 15 g parmesan fintrevet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær roastbeef i tynde skiver. Mit blev lidt kluntet, da stegen stadig var lun. I den bedste af alle verdener skar man den kold i tynde skiver på pålægsmaskine (som jeg jo ikke ejer)
- Hæld godt med olivenolie over og drys med salt og peber.
- Top med godt med rucola og parmesan.
- Spis og vær glad!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sidste gang vi besøgte Italien, var jeg simpelthen så overrasket over, hvor nemt det var at spise Low Carb. Alle steder, vi kom, var der valgmuligheder med salat, grøntsager, kød og ost og på bordene stod der flasker med ekstra jomfruolivenolie til selvbetjening.
Hør lige. Det er det eneste, jeg skal bruge!
Roastbeef Carpaccio – selv i lufthavnen
Selv i lufthavnene fik vi så lækker mad. I Rom lufthavn spiste vi en virkelig lækker anretning med noget helt tyndskåret kød toppet med rigelige mængder parmesanost og rucolasalat. En slags ‘roastbeef carpaccio’, og i Sardinien lufthavn spiste vi en ordentligt Caprese-salat med masser af oliven til.
Men det var retten med roastbeef carpaccio, jeg sådan havde lyst til at lave herhjemme, for det er jo virkelig det nemmeste i verden. Og frokosten synes jeg nogle gange kan være lidt træls at skulle stå der og lave midt på dagen, og derfor lavede jeg i weekenden en stor roastbeef, og den har jeg så spist af siden.
Selv ungerne er vilde med det, og Silas, som ellers ikke er så vild med fedt (ja, I know) har virkelig fået smag for en god olivenolie, så det er en glimrende vej at få lidt sundt fedt i ham også.
Min frokost idag blev en købesalat kombineret med carpaccio. Ofte smider jeg også en holdfuld jordbær oveni. Det er simpelthen så lækkert
Fantastisk! Og så nemt også! :)
Og så kan man ikke lade være med at tænke på, at mange forbinder Italien med pasta ?
Det er det, jeg allerbedst kan lide ved middelhavslandenes mad: Retterne er gennemskuelige og der er fokus på de enkelte råvarer… Det gør også livet lettere for folk med allergier og/eller intoleranser.
Jeg skal i hvert fald prøve den “stegte carpaccio” en af dagene.
Ja enig. Der var også masser af pasta og pizza, men der var ved gud også masser af fisk og skaldyr og kød og grøntsager. Og som du siger var det meste af det helt enkelt. Men jo altså virkelig lækkert!