Disse krydrede chilimandler er stærke, men smager virkelig godt. Ungerne får dem med i madpakken, og jeg bruger dem til at hakke og bruge over en råkost. Det er tit ganske få ting, der skal til for at peppe en kedelig hverdagssalat op, og her er disse geniale.
Chilimandler – en af mange favoritter
Jeg veksler mellem at lave forskellige krydrede mandler. En anden storfavorit herhjemme er de soja-(tamari)-ristede mandler. Men jeg oplever, at de simpelthen forsvinder så hurtigt herhjemme. De gode salt-mandler går man heller aldrig galt i byen med, og skal det være i den sødere ende, er jeg nødt til at nævne de ekstremt populære saltlakridsmandler og “lillesøsteren” de søde lakridsmandler.
Alle snackmandlerne er også gode at bruge som appetizer, hvis man fx har gæster en aften og har brug for at servere en lækker lille sag til appetizeren.

Ingredienser
- 200 g mandler
- 1-1,5 tsk chiliflager (jeg brugte en chipotlechili)
- 1 tsk karry
- 1 tsk løgpulver
- 2-3 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk sød paprika
- 0,5 tsk Hotsauce (fx tabasco)
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
- Hæld olivenolie ud på en pande og opvarm til medium varme. Hæld alle krydderierne (undtagen paprika) på og lad dem riste på panden. Det fremhæver smagen.
- Hæld mandlerne på panden og vend dem rundt i krydderiblandingen. Drys også med salt og vend det godt rundt. Lad mandlerne riste på panden i 3-4 minutter.
- Hæld mandlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med sød paprika og stænk hotsauce over. Tør/bag mandlerne i ovnen i ca. 10-15 minutter (hold øje med dem).
- Tag ud, lad afkøle (evt. på køkkenrulle, hvis de stadig er lidt fedtede) og hæld på et lukket glas.
Noter
BYTTELISTE:
Mandler kan byttes til enhver anden nødKarrypulver kan byttes til stødt spidskommen
Løgpulver kan byttes til hvidløgspulver (eller udelades)
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bytteliste til opskriften på chilimandler
Mandler kan byttes til enhver anden nød
Karrypulver kan byttes til stødt spidskommen
Løgpulver kan byttes til hvidløgspulver (eller udelades)
Hej Jane,
Et lille tip hvis du da ikke allerede har prøvet det :)
Hvis man smider mandlerne i en skål, og tilføjer en god tsk olie, får dem kørt godt rundt så de alle er dækkede (ja det kan godt lade sig gøre med så lidt olie), så kan du smide dem i mikroovnen i 60 sekunder, tage dem ud og lige røre dem rundt, og så tilbage i mikroovnen igen is 15 sekunders intervaller, så bliver de lige så fine på så meget kortere tid og uden ekstra rengøring :)
Perfekt tip, tak. Og så nemt! Desværre har jeg ingen mikroovn, så ingen lyntilberedning til mig :-/
Hejsa :-)
Disse mandler er bare totalt yummiiiii :)) -meeen hvordan får jeg krydderiet til at blive på mandlerne når de er kolde? Jeg har luge lavet en ny portion, og de ligner dem jeg lavede i weekenden, hvor al det lækre krydderi faldt af…
Jeg har fulgt opskriften :-)
Mange hilsener Katrine
What? Det har jeg aldrig tænkt på… Det ved jeg simpelthen ikke…
Hjemme hos os får soya og salt mandlerne også hurtig ben af gå på – tror jeg ville kunne få dem her for mig selv, da mine piger ikke er så glad for alt for stærke ting