Ristede cashewnødder med paprika og rosmarin


Ristede cashewnødder med krydderier og salt smager farligt godt. Jeg har krydret dem med paprika og rosmarin, men de vil også sagtens kunne krydres med chili, cayennepeber eller lidt røget paprika, evt. kanel og kardemomme for en lidt sødere version.

Uanset smager nødder generelt bare bedre, når de lige er blevet ristet lidt, enten i ovnen eller på panden. Disse ristede cashewnødder er ristet i ovnen.

Ristede cashewnødder med paprika og rosmarin

Ristede cashewnødder

Føj til favoritter Udskriv Pin
Krydret med paprika og rosmarin
10
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen (varmluft) på 160 grader.
  • Kom cashewnødderne og resten af ingredienserne i en skål og vend det rundt, så krydderierne er godt fordelt på nødderne.
  • Kom cashewnødderne på en bageplade med bagepapir.
  • Rist cashewnødderne 12-13 minutter i ovnen. Hold lidt øje, så de ikke bliver brændte.
  • Tag dem ud og lad dem køle af, efter 5-10 minutter er de klar til at spise.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kan man spise cashew og andre nødder?

Nødder kan som udgangspunkt fint indgå i din Low Carb eller Keto-kost, men de kommer alligevel med et lille ‘men’. For selvom nødder er supersunde, så er de også en hyppig vægttabsstopper på både Low Carb og Keto. Det skyldes helt enkelt, at de er nemme at overkonsumere og en enkelt håndfuld, som måske nemt går under radaren, giver dig nemt 160-180 kcal. Og med tanke på hvor nemt det lige er at tage endnu en håndfuld, er det nemt at se, hvordan dagens kalorieunderskud nu er forsvundet.

Så bøvler du med udeblevent eller for langsomt vægttab, er nødderne helt oplagte lige at have et øje på.

Cashewnødder og kulhydrater

Cashewnødder indeholder samtidig også en del flere kulhydrater end fx mandler, hasselnødder og pekannødder. Cashewnødder indeholder 27 gram kulhydrat pr. 100 gram, hvorimod hasselnødder, mandler og pekannødder indeholder mellem 3-6 gram kulhydrat pr. 100 gram (du kan finde kulhydrat pr. 100 gram i mit store råvareindeks). En håndfuld cashewnødder vejer omkring 30 gram.

Cashewnødder egner sig derfor bedst som snack til dig der spiser Low Carb. Hvis du spiser Keto, kan du evt. bruge dem hakket som drys på fx salat. Det gør jeg i øvrigt også med både sojamandler, saltmandler og pekannødderne

Ristede cashewnødder med salt, paprika, rosmarin

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Ristede cashewnødder med paprika og rosmarin”