Risifrutti goes LCHF


Risifrutti på LCHF-måden har alle dage været populær. Simpelthen en sundere og sukkerfri variant af den (for mig uforklarligt) populære risifrittu.

risifrutti LCHF

Risifrutti goes LCHF

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rør hytteosten sammen med mascarpone og tilsæt vanilje og evt. Sukrinmelis.
  • Blend hindbær til sovs med stavblenderen og fordel ovenpå. Hindbærsovsen behøver ikke ekstra sødning, hvis du spørger mig.

Noter

Skulle du vælge at spise denne som måltid og ikke som dessert, spiser du bare begge portioner. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Man skal ikke lede længe for at finde tarvelige produkter i køledisken. Dem er der ellers nok af. Den værste slags er, i mine øjne, dem, som prøver at kamuflere sig bag noget andet end det, de er. Som fx Risifrutti, som markedsføres som et “velsmagende og mættende mellemmåltid lavet af mælk og ris”. Nåmmen mælk og ris, det lyder da ikke så skidt, måske endda nærmest lidt sundt.  Aaarh vel? Vi befinder os langt ovre i dessertgenren her. Også selvom vi vælger den “sukkerfrie” variant.

Risifrutti uden sukker, der faktisk mætter

Måske er det fjollet at kalde denne for risifrutti. Måske skulle vi bare kalde den for cremet vaniljedessert med hindbærsovs i stedet. Eller omkring jul er den jo næsten i familie med ‘hytte à la manden’, som er Low Carberens bud på en risalamande.

Uanset navn, så var det en blød og lidt tung dessertanretning Her kan vi faktisk tale om noget, der mætter.

Risifrutti goes LCHF. Jamen, hvad bliver det næste?

risifrutti LCHF

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

62 kommentarer til “Risifrutti goes LCHF”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg skal leve efter hjertevenlig kost har jeg fået af vide på sygehuset, grundet kronisk årrforkalkning.. men det er det her vist ikke, det indeholder meget fedtholdige retter, det ser meget lækkert ud, men tør jeg det.?

    Svar
    • Hvad der er en ‘hjertevenlig’ diæt finder du nok mange meninger om. Jeg er ikke læge og rådgiver derfor ikke ved sygdom og derfor holder jeg også min personlige holdning til dette for mig selv. Det er vist det mest diplomatiske svar jeg kan give :)

      Svar
  2. Vi er meget glade for dine opskrifter Jane og Ketobogen har været en fantastisk start på vores nye kost herhjemme?. Risifruttiopskriften har vi lavet flere gange og har udvidet den lidt når vi har brug for fyld i lagkage eller bare som snack. Til din opskrift tilsætter jeg raw kakaopulver og lidt flødeskum. Det bliver en lækker chokoladecreme?

    Svar
  3. Er i gang med at læse mæt & slank med LCHF og fik lige set opskriften med risifrutti. Fik købt ingredienserne og uhm hvor er den let og lækker. Lavede den uden sukker og brugte Lidl’s Amarene kirsebær ovenpå da der ikke rigtig var nogle bær jeg havde lyst til at tilberede. Den kunne jeg da godt tænkes at bruge istedet for den tunge ris alamande juleaften. Brugte Karolines 4% hytteost og kan absolut ikke smage noget salt i den ret. Tak for opskriften.
    Kh Margit

    Svar
  4. Mums det smager bare godt :D skulle havde fundet din blog for lang tid siden da jeg skulle tabe mig;for der er virkelig mange gode opskrifter, men skidt kan jo stadig spise tingene selv om jeg ikke er så meget på kur mere,har os købt 2 af dine bøger, men har dog levet efter low cab stillen,endlig utroligt hvad det kan gøre at skrue ned for de kulhydrater, jeg har tabt 52kg ved egen hjælp(uden den opration) :)

    Svar
    • Hvor er det utroligt flot gået! Jeg er fuld af beundring over jer, der lykkes med så stort et vægttab på egen hånd. Husk at klappe dig selv på skuldrene hver eneste dag! :)

      Svar
  5. Elsker denne morgenmad! Prøvede med ricotta i dag, da der ikke var mere mascarpone i Rema. Det var helt ok, men en lidt mere tør smag på en måde. Mascarpone er klart bedre, men jeg vil alligevel glæde mig til at spise det samme de næste to morgener.

    Svar
  6. Hej Jane, denne her wannabee risifrutti er simpelthen SÅ lækker, tak for den opskrift…kan slet ikke genkende det med saltsmagen fra hytteosten som andre nævner. Jeg er allerede helt fan ! og med hakkede smuttede mandler er det næsten som ris a ala mande :)

    Svar
  7. hej,jeg har længe gået og overvejet at lægge min kost om, til lchf, men er det realistisk, når man ikke kan tåle æg ? syntes nemlig meget ofte der er æg i de fleste opskrifter

    Svar
    • Åh, det er virkelig en af de svære, synes jeg. Selvfølgelig kan det godt lade sig gøre. Jeg kender flere, som ikke tåler æg og som spiser LCHF alligevel og selv har jeg også gjort det i perioder fordi min mave drillede. Men det er sværere, det synes jeg virkelig.

      Svar
  8. Synes du det er noget man kan spise til morgenmad flere gange om ugen på striks lchf? Altså hvis man vil tabe sig. Er nemlig hverken vild med æg om morgenen, græsk youghurt eller kød og det her smager lækkert! Og mætter godt for mig. Er lige startet på lchf

    Svar
    • Åh, det er altid lidt svært. Det er min erfaring, at nogen kan have svært ved at gå ned i vægt på mælke-morgenmad men jeg hører også fra mange, som føler sig mætte og tilfredse længe. For mig ville det ikke fungere. Jeg bliver sulten for hurtigt. Prøv at variere nogle dage, så du ind imellem også spiser æg/kød/grøntsager til morgen og se, hvordan du oplever forskellen. Så kan du ud fra det vurdere hvad der er bedste for netop dig.

      Svar
  9. Jeg har også det spørgsmål ang. hytteost, og tænker hvis man kan bruge Ricotta istedet bliver jeg glad… Jeg har i brød erstattede hytteost med blendet feta ost og det har virket, men i denne opskrift er det jo sødt så tænker også Ricotta er bedre…

    Tusinde tak for dine LCHF inspirationer jeg elsker denne levestil og glæder mig til mange flere spændende opskrifter fra din side :)

    Svar
    • Jeg har ikke prøvet med Ricotta, men hvis I giver det et forsøg, ville det være fedt, hvis I ville vende tilbage med resultatet!

      Svar
  10. Hej

    Jeg kunne godt tænke mig at købe dine bøger, kan det lade sige gøre du mailer dine titler til mig. Har allerede prøvet at lave risifrutti til barnebarnet med STOR succes. God weekend Kia

    Svar
  11. Prøv med opskriften præcis som den er og tilsæt så flødeskum og lidt mandel splitter. Fedt med fedt på, smager af risalamande, ufatteligt at man kan tabe sig på det. Tusinde tak for en super god blog, gode bøger og mange gode tips!

    Svar
  12. Jeg er helt ny på LCHF. Jeg startede faktisk i dag. Derfor gav jeg mig selv lov til dessert her til aften, selvom det nu ikke var fordi at jeg var sulten efter min fede aftensmad.
    Nå men jeg kastede mig ud i denne Risifrutti og forventede at den mindede lidt om den ægte vare. Men hold da op jeg synes at det var en syrlig omgang. Det skal måske lige siges, at jeg hverken kunne få fat i sukrin eller vaniliepulver, så jeg brugte indholdet af 2 vaniliestænger i stedet for, så måske kunne det have smagt bedre, hvis jeg havde brugt sødestof af en art.

    Heldigvis har jeg ikke den mest søde tand, så desserter kommer jeg nok ikke til at lave så mange af i fremtiden, men jeg ville jo bare lige prøve.

    Tak for en fed blog. Jeg overvejer virkelig at købe en af dine bøger. Og selvom det er første dag jeg er på LCHF, så har jeg allerede kastet mig ud i din Egg-Latte og den er virkelig god! Jeg tror at det bliver en fast del af mine morgenrutiner at lave sådan en :)

    Svar
    • Sej start, Simon Emil! Og jeg kan godt følge dig i at “rissifruttien” ikke er helt lækker uden sødning :)

      Svar
  13. Da jeg læste denne opskrift i går blev jeg ellevild – så købte fluks ind til det i dag – og mand hvor blev jeg skuffet! Det smager skrækkeligt… Virkelig salt pga. hytteosten. Og det er en helt alm. hytteost 4%, fra Arla, og det er virkelig skidt. Ideen er rigtig god, men kan det ikke lade sig gøre at få hytteost som er helt neutral og helt uden salt?
    Jeg lavede i øvrigt jordbærsauce til – friske fra haven i et hurtigt opkog med vaniljestængerne, og så blendede jeg det til sidst. Det smager godt!

    Svar
  14. Nu du taler om guilty pleasures…. så er det her blevet en af mine :o))

    Hold da op hvor smager det godt. Jeg kom dog et par friske kirsebær på min version og det var så lækkert. Det er en helt perfekt LCHF dessert – eller mellem måltid – eller i mit tilfælde morgenmad…

    kh Cecilla

    Svar
  15. Er lige blevet introduceret for din fantastiske bog, som nu også er blevet en del af mit hjem ….. Skønne opskrifter… Uhmmmmm … Som en skriver tidligere så ville en hyldeblomst saft være rigtig lækker, da de lige nu står og blomstre fint… Glæder mig til at smage mange flere af dine opskrifter…

    Svar
  16. Mmmmm!!! Mums!
    Jeg har lige så sent som igår lavet og spist hytte á l’amande. Det var suuuuper lækkert. Men jeg tror jeg vil prøve den her – jeg tror nemlig den vil falde i god jord hos kæresten min ;)
    Det er bare en skam at mascarpone er lidt dyrt i forhold til den mængde man får.

    Jeg er forresten meget vild med din blog og kommer her efterhånden ikke så sjældent. Synes du skriver godt og har nogle spændende opskrifter :) bliv ved med det!

    Svar