Risifrutti goes LCHF


Risifrutti på LCHF-måden har alle dage været populær. Simpelthen en sundere og sukkerfri variant af den (for mig uforklarligt) populære risifrittu.

risifrutti LCHF

Risifrutti goes LCHF

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Rør hytteosten sammen med mascarpone og tilsæt vanilje og evt. Sukrinmelis.
 • Blend hindbær til sovs med stavblenderen og fordel ovenpå. Hindbærsovsen behøver ikke ekstra sødning, hvis du spørger mig.

Noter

Skulle du vælge at spise denne som måltid og ikke som dessert, spiser du bare begge portioner. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Man skal ikke lede længe for at finde tarvelige produkter i køledisken. Dem er der ellers nok af. Den værste slags er, i mine øjne, dem, som prøver at kamuflere sig bag noget andet end det, de er. Som fx Risifrutti, som markedsføres som et “velsmagende og mættende mellemmåltid lavet af mælk og ris”. Nåmmen mælk og ris, det lyder da ikke så skidt, måske endda nærmest lidt sundt.  Aaarh vel? Vi befinder os langt ovre i dessertgenren her. Også selvom vi vælger den “sukkerfrie” variant.

Risifrutti uden sukker, der faktisk mætter

Måske er det fjollet at kalde denne for risifrutti. Måske skulle vi bare kalde den for cremet vaniljedessert med hindbærsovs i stedet. Eller omkring jul er den jo næsten i familie med ‘hytte à la manden’, som er Low Carberens bud på en risalamande.

Uanset navn, så var det en blød og lidt tung dessertanretning Her kan vi faktisk tale om noget, der mætter.

Risifrutti goes LCHF. Jamen, hvad bliver det næste?

risifrutti LCHF

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

62 kommentarer til “Risifrutti goes LCHF”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Mums hvor lyder det bare lækkert. Kan godt lide tanken omkring at give ens børn en bedre og sundere udgave, så rissifrutti aldrig overhovedet vil være interessant for dem. Jeg skal helt sikkert prøve denne. Elsker simpelthen mascarpone.. Hmm

  Svar
 2. Det næste bliver da Ris a l’amandes…

  Fuldkommen samme dessert bare med et ordentligt læs lækre, smuttede mandler :)

  Svar
 3. Det ser godt ud! Men kunne man mon ikke lave en rissifrutti variant med chiafrø i stedet for ris/hytteost? Mon man bare ville kunne skifte hytteosten ud med chiafrø i denne her opskrift? Kh

  Svar
 4. Årh, det lyder jo helt perfekt! Leder netop efter noget mættende dessert-agtigt at kunne spise om aftenen! Og min datter vil helst sikkert også elske det som en dessert i ny og næ :)

  Svar
 5. Hvordan bliver konsistensen med hytteosten? Jeg har noget med mærkelige konsistenser som freaker mig fuldstændig ud. Jeg har endnu kun brugt hytteost til kesoplätter, hvor man jo blender alle klumperne væk, så jeg kender ikke konsistensen af dem hele.
  Hvor tæt er konsistensen på “rigtig” risifrutti? (Som jeg desværre må indrømme at jeg elsker af et god hjerte)

  Svar
  • Jeg er heller ikke fan af klumper og kan hverken spise hytteost, risifrutti (om jeg ville) eller risalamande for den sags skyld. Jeg har aldrig smagt “ægte risifrutti” men jeg forestiller mig, at konsistensen her er et stykke fra. Til gengæld giver hytteosten jo netop lidt struktur ift. en blendet vaniljecremeskonsistens :-)

   Svar
   • Kan se at opslaget er ældre, men vil alligevel svare, til andre læsere :)

    Svigermor lavede det i sommer, og det smagte s**** godt..
    Hytteostens klumper virker fint som ‘ris’, og jeg mindes den som ret tæt på en risifrutti, faktisk..

    Nu får jeg jo helt lyst til at lave det :D
    Det må blive i weekenden -det er jo næsten jul ;)

    Svar
 6. Så redder du mig igen. Skulle lige bruge en lynhurtig dessert til i aften og jeg har alle ingredienserne hjemme. Endnu en gang tak til dig og din vidunderlige blot. Og beg glæder mig også meget til den næste bog.
  PS: jeg må lige tilføje af med LCHF hat jeg nu tabt 19 kg og to buksestørrelser på seks mdr, på trods af discusprolabs og heraf manglende evne til megen motion

  Svar
  • Stort tillykke med dit super flotte vægttab! Må jeg spørge dig hvordan du har gjort det? Har du spist nødder, mælkeprodukter, bær og mørk chokolade mens du har tabt dig? Eller har du holdt dig til kød, grønt og fedt? Jeg vil selv så gerne tabe mig og har forsøgt at leve så LCHF-agtigt som muligt i de seneste måneder. Men jeg spiser nok for ofte og falder for alle de lækre LCHF-lækkerrier man kan lave. Så hvis du har nogle vægttabs-fif må du meget gerne dele ud af dem :-) ?

   Svar
 7. Det ser lækkert ud :D
  Hvis du skifter mascaponen ud med flødeskum og tilføjer lidt hakkede mandler, har du en super lækker ris ala mandel :D

  Svar
 8. Denne her opskrift skal helt klart prøves. Jeg laver en lignende, hvor jeg i stedet for mascarpone bruger 1/2 dl. fløde pisket til flødeskum, som jeg blander med de andre ingredienser. Det er absolut også en dejlig variant.
  Kh Kristine

  Svar
 9. det næste bliver vel at resterne kan laves om til klatkager .. mmh… 1.juledags nostalgi … (som om der er rester!!?! hehe )

  ha’ en skøn dag!

  Svar
 10. Det ser lækkert ud, og det skal helt sikkert prøves. Har i øvrigt lavet panna cotta med mangogele’, og den er fantastisk. Mange lækre retter der smager godt. Glæder mig til din næste bog.

  Svar
 11. Åh hvor jeg husker folkeskolen hvor en frokost for mig snildt bare kunne bestå af en risifrutti – suk :-/
  Denne her risifrutti er der dog ikke meget suk over, den ser virkelig lækker ud! Jeg tror dog ikke den får plads som frokost som den originale gjorde – men måske som en lille dessert med et par friske jordbær på :D

  Svar