Risalamande is


Risalamande is er den perfekte erstatning for den traditionelle risalamande juleaften, hvis man gerne vil noget lidt anderledes. Isen smager virkelig dejligt og har fået lidt struktur fra hakkede mandler og med en god (sukkerfri) kirsebærsauce ovenpå, har man altså en dejlig juledessert.

Må man pille ved den traditionelle juledessert?

Hånden på hjertet, jeg har aldrig kunne lide risalamande. Der er et eller andet med de kolde ris, der slet ikke smager mig. Jeg plejer derfor bare at tage en høflighedsportion, som jeg sidder og hakker igennem i håb om at finde mandlen. For to år siden overgav jeg mig en smule og syntes, det smagte ‘okay’, men der er dælme mange ting, jeg hellere vil spise.

At en stor del af min familie har det på samme måde, gør det nemt at gå andre veje med juledesserten. Jeg kunne dog aldrig drømme om at servere de lidt spøjse hytte á l’amande eller chialamande juleaften men risalamande-is synes jeg fint kan gå. Sidste år fik vi faktisk en risalamande islagkage fra Ismejeriet og det var super godt.

Is med smag af risalamande

I år har jeg udvidet muligheden med risalamande is. Den er i hvert fald vellykket, og man kan samtidig komme igennem juleaften, uden at kulhydratindtaget stikker helt af. Jeg siger ikke, at det behøver være en prioritet lige juleaften, eller at det nødvendigvis er det for mig. Men bare, at det er en mulighed, hvis nu, det var en prioritet.

Risalamande is

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne lyse med SukrinMelis i en lille skål (ca. 2-3 minutter).
  • I en anden skål piskes fløden semistiv sammen med vaniljepulveret.
  • Vend flødeskummen med æggesnapsen lidt efter lidt.
  • Hak mandlerne groft (gem en hvis der skal findes en vinder af mandelgaven).
  • Vend mandlerne ned i ægge-flødemassen.
  • Hæld det derefter over i en form (jeg brugte en rugbrødsform), fordel lidt kirsebærsauce over og swirl det lidt rundt. Saucen sank ned i isen, så jeg forsøgte at gøre det så let som muligt, så det hele ikke flød til bunds. Hvis du laver isen på en ismaskine venter du med kirsebærsaucen til servering.
  • Sæt den i fryseren i minimum 3-4 timer, eller til næste dag.
  • Tag den op 15-20 minutter før servering og server med kirsebærsauce og evt. flere hakkede mandler.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tip til risalamande is

Når man laver parfait eller flødeis i fryseren, kan den krystallisere. Det kan man undgå ved at røre den igennem ca. hver halve time i de første 2-3 timer, efter den er kommet på frost. På den måde undgår man også, at mandlerne flyder til bunds.

Desværre forsvinder den fine swirl af kirsebærsauce så, men den ser man alligevel ikke så meget, når man først portionsanretter risalamandeis i serveringsskåle.

Sukkerfri kirsebærsauce og nemt smuttede mandler

Du kan købe en sukkerfri kirsebærsauce fra EASIS, men den smager altså lidt kunstigt. Det kan også være, du prioriterer en almindelig kirsebærsauce denne aften. Er du supertjekket, laver du din egen efter denne opskrift på kirsebærsauce. Der er også lidt kompromiser i, men sådan er det jo, når man piller ved klassikerne.

Hvis du bruger almindelige mandler, går smutningen langt nemmere hvis du koger vand, hælder det over mandlerne og lader dem trække til vandet er køligt. Så glider skallen for det meste lige af. Er de stadig ikke smutbare, kan det gentages.

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

0 kommentarer til “Risalamande is”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?