Rie tabte 35 kg


Ries historie ligner mange andre kvinders, jeg møder. En fortid med alverdens slankekure, en vægt, der stiger for hvert fejlslagent forsøg om det modsatte. Den mistede tro på, at det nogensinde bliver anderledes og en spirende tro på, at den må være gal med karakteren rygraden eller viljestyrken, når man ikke en gang magter noget så simpelt som at ‘spise mindre’.

Og så: Vi prøver sgu LCHF og pludselig er det… nemt!

Og måske var problemet alligevel ikke manglende viljestyrke men måske snarere forkert strategi.

Rie tabte 35 kg det første år efter sin kostomlægning og har nu holdt den nye vægt i 1,5 år. Ret sejt gået af 41-årig mor til to, ikke?

Ries vægttab med KETO / LCHF - minus 35 kg Ries vægttab med KETO / LCHF - minus 35 kg

Læs Rie selv fortælle her:

Der er ikke den kur, jeg ikke har prøvet i mit 41 årige liv.

Alt fra kalorietælling, overholdt alle officielle kostråd, spist efter Nøglehullet, prøvet juicekur, spist fedtfattigt, forsøgt mig alt fra kålkur til æbleciderkur. Flere har virket i kortere perioder. Jeg har flere gange tabt op mod 20 kg, hvorefter jeg i løbet af kort tid har taget alle kilo plus 5 ekstra på igen.

Jeg har altid følt, at jeg har haft problemer med viljestyrken, når det drejede sig om mad og jeg kunne mandag morgen bestemme mig til at NU, skulle jeg leve sundt. Det holdt præcist til kl. 15, hvor bilen helt af sig selv kørte forbi bageren efter romkugler og træstammer.

Vægten sagde 110 kg

Jeg rundede i 2015 ikke mindre end 110 kg.

Mit eget selvbillede var, at jeg ikke følte mig specielt tyk og jeg følte også, at jeg kunne klare alt og være en super mor for mine 2 drenge. Jeg havde hovedpine flere gange om ugen, hvilket jeg tænkte var meget normalt.

Jeg dyrkede ikke sport, men kunne dog godt klare en lille 3 km løbetur uden de store problemer. Jeg følte mig egentlig sund og rask. Sandheden var nok en lidt anden.

Diskusprolaps og operation

I efteråret 2015 blev jeg ramt af en diskusprolaps, som havde været på vej nogen tid, og jeg blev opereret ret hurtigt herefter. Min operation gik desværre ikke helt efter planen og jeg vågnede op med ubeskrivelige smerter, hvilket resulterede i et meget langt sygdomsforløb efterfølgende.

Lægen, der opererede mig fortalte, at han var overrasket over, hvor meget fedt, der var i min underhud, og at det ville være en god idé at tabe mig.

Træning lindrede smerterne

Jeg var fuldt sygemeldt i 6 måneder med mange piller inkl. nervemedicin og morfin hver dag.

Jeg fandt dog ud af, at når jeg bevægede mig og trænede, lindrende det meget på mine nervesmerter. Jeg trænede derfor næsten hver dag.

I den forbindelse blev jeg af min træner anbefalet at prøve 6 uger på Paleo 1.0 (=striks stenalderkost uden fx  mælkeprodukterfor) for at få mere balance i min krop. Jeg var klar på alt, så det skulle prøves. Min mand og jeg besluttede at prøve og gik 100 procent ind i projektet.

Fra Paleo til LCHF

Jeg fik ingen opskrifter eller yderligere forklaringer af min træner, da hans tanke var, at det derved blev mit og ikke hans projekt, så jeg måtte i gang med at afsøge internettet for information og opskrifter.

Her faldt jeg over Madbanditten, som har været min faste følgesvend lige siden. Jeg startede med at købe “Mæt og slank med LCHF” og “LCHF året rundt” og se en masse af hendes videoer.

Det gav mig en ro til at turde kaste mig ud i fedtrig kost efter hele mit liv at have skåret så meget ned på det som muligt. Det gav mig også nogle konkrete ting at kunne svare, når mine omgivelser spurgte undrende ind til min nye kost.

Mere overskud, bedre søvn, færre smerter – og vægttab!

Efter de 6 uger ville hverken min mand eller jeg tilbage til vores gamle kost. Vi oplevede begge, at vi havde mere overskud, havde mere kontrol over vores mad, sov bedre, havde bedre fordøjelse, færre smerter og havde et mere stabilt humør.

Vægten var også gået en hel del ned, hvilket var en ekstra bonus.

Dog savnede vi begge nogle madvarer, for at kunne se os selv med denne kost i længere tid, så jeg læste noget mere om forskellen på paleo og LCHF. Vi tilføjede flere madvarer, som var i tråd med LCHF  bl.a. fløde og cremefraiche. Det gjorde en kæmpe forskel og gjorde tanken om en livsstilsændring fyldest.

Madbanditten gjorde LCHF nemt

Jeg har fra begyndelsen brugt Madbandittens bøger og hjemmeside for opskrifter og inspiration. Min smag passer meget sammen med hendes opskrifter og retterne er nemme at lave.

Jeg var ikke vant til at lave mad, men med hendes opskrifter, var det overskueligt for mig og jeg laver generelt meget mere mad hjemme, efter vi er gået over til at leve LCHF.

Længere mæthed og farvel til besværlige mellemmåltider

Jeg var som lærer tidligere vant til at spise i hvert frikvarter, hvilket ville sige hver 2. time.

På LCHF behøver jeg kun min frokost, hvilket giver mig en helt anden ro. Det er dejligt at vide, at jeg ikke skal pakke en masse små måltider og have mad inden for rækkevidde hele tiden. Ofte består min frokost af rester fra aftensmaden eller en bøtte fra fryseren. Nemt og lækkert.

Nu spiser jeg aldrig mellemmåltider. Jeg har givet mig selv den regel, at hvis jeg er sulten, så skal jeg tænke, at hvis fx en håndfuld mandler kan gøre mig mæt, så er jeg nok ikke rigtig sulten og hvis jeg er så sulten, at jeg kan spise et rigtigt måltid mad, så skal jeg tage det, for så er jeg reelt blevet for sulten.

Ketose – ro, kontrol og mindre sult

I perioder bevæger jeg mig i ketose, da jeg nyder den ro, kontrol og næsten manglende sultfornemmelse, det giver.

Jeg kan tydelig se, at min krop bliver mere tonet i de perioder og jeg har det fantastisk. Det er nemt for mig at komme i ketose og jeg skal kun lave små ændringer, som fx at droppe den mørke chokolade og nødder i min kost, for at nå tilstanden.

Det sidste 1½ år har jeg drukket bulletproof kaffe med MCT olie, smør og collagenprotein som morgenmad. Det giver mig en meget stabil start på dagen og giver mig en lang mæthedsfornemmelse. Jeg har ikke tidligere brudt mig om kaffe, men har vænnet mig til smagen og synes nu, at det smager fantastisk og vil for alt i verden ikke undvære den.

Det sværeste er det sociale – især folks kommentarer

Det sværeste ved LCHF og denne livsstil er for mig helt klart det sociale. Jeg synes personligt ikke, det er svært at spise ved andre, da jeg selv vælger, hvad der skal på tallerkenen, bestille på restaurant eller lave lækker gæstemad hjemme.

Dét, der gør det svært, er folks kommentarer som fx “Nå, men det spiser du nok heller ikke”, “Vi må se, hvor længe det holder”, “Et enkelt stykke skader da ikke”, “Er du nu sikker på, at det ikke er farligt for dig med alt det fedt…”

Hvorfor var der aldrig nogen, der spurgte mig om, jeg nu var sikker på, at det ikke var farligt for mig, da jeg levede af slik, chips, Mcdonald’s, kager og 1,5 liter cola light om dagen?”.

35 kg’s vægttab – og har holdt den nye vægt i 1,5 år

Det er nu 2½ år siden jeg startede på LCHF.

Det første år tabte jeg mig 35 kg og har nu i 1,5 år holdt vægten og lever med en fantastisk kost.

Det har været så nemt og for første gang i mit liv føler jeg en ro og kontrol over min mad. Jeg er mæt, spiser fantastisk mad, der smager af noget, holder vægten, har meget pænere hud, ingen ugentlige hovedpiner eller månedlige migræner, er fuld af overskud og føler mig mere rolig og harmonisk tilpas.

Jeg er så taknemmelig for, at jeg har fundet denne kostretning og jeg ville ønske, at alle ville give sig selv mulighed for at prøve det. Ikke kun som en metode til vægttab, men som en måde at leve på, og få lov til at opleve den velvære og det overskud, det giver.

Ries vægttab med KETO / LCHF - minus 35 kg

Vil du se mere til Rie kan du følge hende på Instagram (@rie6000).

Vil du have mere hjælp til at komme i gang med LCHF/KETO, er min KETO-bog din nye bedste ven. Den giver dig alt, du skal bruge og vide for at komme godt fra start.
Find bogen her: KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Rie tabte 35 kg”