Ricottamousse med chokolade


Ricottamousse er en dessert, der er lavet på ricottaost, der er blevet pisket til en let og luftig konsistens. Ricottamousse kan serveres som en dessert alene eller som tilbehør til frugt, kager eller tærter. Den kan også varieres ved at tilsætte kakao, som jeg har gjort her, men det kan også være med purerede bær, citronsaft og -skal, nødder eller andre smagsgivere.

Moussen kan også tilsættes gelatine for en fastere konsistens eller flødeskum for ekstra fluffiness. I denne opskrift på ricottamousse har jeg tilføjet en lillesmule piskefløde sammen med sødning og kakaopulver.

ricottamousse med chokoladesmag

Ricottamousse med chokoladesmag

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
3 stk
|

Ingredienser

Drys (brug hvad du har)

Sådan gør du

 • Hæld alle ingredienserne til moussen i en skål og pisk den godt sammen med elpiskeren.
 • Hæld i tre serveringsglas (det er en fedtet affære)
 • Sæt gerne på køl nogle timer inden servering.
 • Drys med kakaonibs, revet sukkerfri chokolade eller hvad du lige har ved hånden.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fyldig dessert med (relativt) få kalorier

Ricottamousse er en meget fyldig dessert, som modsat hvad man skulle tro, faktisk ikke er så tung kaloriemæssigt. Portionen bør dog heller ikke være for stor, for så bliver den lidt for… vammel, i mangel på bedre ord. Jeg lavede den oprindeligt i to portioner i stedet for tre og det blev for voldsomt, synes jeg.

Men fordi ricotta har så lækker og cremet en konsistens, trods et lavere fedtindhold end fx mascarpone, ender denne med at indeholde færre kalorier.

Den bedste chokolademoussse, der findes i verden, er dog den fra denne opskrift. Men ricottamousse kan så sørme også noget.

Hvad er ricotta?

Hvis du ikke kender ricotta, er det en italiensk friskost lavet af overskydende valle fra osteproduktion. Normalt taler man om, at der findes en sød og en salt variant, hvilket jo kan være relevant, alt efter om man skal bruge den i lasagne, supper eller desserter. Men jeg har aldrig set andet end én slags i danske supermarkeder. Og det er bare den, jeg har brugt. Det er den fra Galbani.

Kan du ikke finde ricotta, er mascarpone den erstatning, der kommer tættest på. Men det fordobler lige kalorieindholdet eller noget i den retning.

ricottamousse med chokoladesmag

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Ricottamousse med chokolade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Ricotta er 169 kcal/100 g mascapone er 403 kcal/100 g, så det er pænt mere end en fordobling. Salt ricotta minder mere om tør feta

  Svar
  • Det fungerer ikke så godt for dig, hvis ting ikke er helt præcise…? som fx ‘fordobling eller NOGET I DEN RETNING…

   Svar
 2. Jeg tænker på om denne måske kunne være et godt alternativ til risalamande, hvis kakao erstattes af mandler og vanille, og så blandes med flødeskum?

  Svar