At lave ribbenssteg i airfryer er både en hurtig og nem måde at få saftigt kød og sprøde svær. Jeg har både lavet flæskesteg i airfryer og asiatisk ribbenssteg i airfryeren og her op til jul tænkte jeg, at det ville være en god ide med en opskrift i airfryer på den klassiske ribbenssteg også.
Det skuffede ikke. Igen og igen bliver jeg forundret over, hvor nemt det er at lave steg/kød (og alt muligt andet) i min airfryer. Du kan læse mere om hvilken airfryer jeg har, lige her.
Af samme årsag har jeg lavet hele tre bøger med airfryeropskrifter, du finder dem lige her: Airfryer kogebøger.
Udstyr
Ingredienser
- 800 g ribbenssteg
- groft salt
- evt. laurbærblade
- evt. vand hvis du skal have fond til sovs
Sådan gør du
- Læg ribbensstegen på et skærebræt med sværen nedad og fjern benene. Hvis du skærer dem fra i et stykke, kan du bruge dem til revelsben.
- Rids sværen på ribbensstegen, giv den lidt groft salt og kom den i airfryeren og giv den først 5 minutter ved 160 grader.
- Åben skuffen, sværene har nu delt sig og der er god plads til at give sværen groft salt ned i mellem revnerne.
- Lad ribbensstegen stege yderligere i 40-50 minutter, afhængigt af hvor høj den er.
- Giv den derefter 10-15 minutter ved 200 grader, så sværen bliver sprød.
- Tjek kernetemperaturen, den skal være omkring 65-70 grader. Sværen skal gerne være sprød.
- Lad stegen hvile i 10 minutter, inden den serveres.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tilbehør til ribbenssteg
Ribbenssteg er jo en klassisk julespise og det vil være oplagt at servere med hjemmelavet rødkål – klassisk lun rødkålssalat eller den Knasende rødkålssalat med blåbær og citrus for noget mere friskt.
Hvis du går med den klassiske må du heller ikke glemme brun sovs og evt. sammen med rodfrugt-fritter i stedet for kartofler. Du kan naturligvis også lave ribbensstegssandwich.
Ribbensteg kan jo bruges på et utal af måder. Har du rester, kan du også bruge dem over en grønkålssalat – det giver en sund og lækker frokost dagen derpå.
0 kommentarer til “Ribbenssteg i airfryer”