Revelsben i airfryer er, som næsten alt andet i en airfryer, super nemt! Opskriften her opstod, da jeg skulle teste ribbenssteg i airfryer og måtte skære benene af. Så stod jeg jo pludselig med en række revelsben, som kunne bruges.
Revelsben i airfryer
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
- 1 airfryer
Sådan gør du
- Smør revelsbenene godt ind i BBQmarinaden. Del dem evt. i stykker af 4-5 ben, så de kan være i airfryeren.
- Fordel dem ned i din airfryer.
- Steg benene i 25-30 minutter ved 180 grader.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg har brugt den hjemmelavede BBQmarinade som er perfekt til grillmad. Det er iøvrigt også den, jeg har brugt til pulled pork i airfryer. Du kan også sagtens blot lave en hurtig marinade på slum fx af tomatpure/passata, hvidløgspulver, cayennepeber, sød paprika, røget paprika, salt samt Sukrin Gold eller SukrinSirup.
Gode ben har mange navne
Hvad kalder I dem? Spareribs? Gode ben, revelsben? Teknisk set, tror jeg, at revelsben eller gode ben er, når benene sidder sammen og spareribs er, når de er skåret ud i enkelte ben. Jeg troede, at det havde noget med krydderiet eller marinaden at gøre. Siden revelsben i BBQ-marinade er typisk amerikansk, troede jeg, at det derfor hed spareribs – eller “Baby Back Ribs”. Således oplyst (eller yderligere forvirret😅)
Ingen airfryer? Intet problem. Brug denne opskrift på spareribs i stedet.
Tilbehør til revelsben
Coleslaw er virkelig lækkert tilbehør til revelsben. Det kan både være den traditionelle coleslaw, som jeg faktisk tit glemmer hvor godt jeg kan lide eller det kan være den lidt friskere mexicanske coleslaw.
Men da revelsben jo er en ret fed proteinkilde, kan noget helt simpelthen tilbehør også være dejligt. Det kan fx være lidt fintsnittet spidskål eller lidt dampet broccoli eller grønne bønner.
Airfryer revelsben
Eneste ulempe ved at lave revelsben i airfryer er, at airfryerens størrelse gør, at der max er til to personer. I hvert fald hvis man er to kød-glade personer.
Herhjemme, hvor vi jo bor med to snart-18-årige, er vores aftensmåltider ekstremt uregelmæssige, og jeg ved aldrig, om vi er to til aftensmad eller om vi er 6, 7 eller 8, fordi der lige er en flok sultne teens i huset, der gerne vil spise med. Det gør altså planlægningen lidt svær. Jeg har vænnet mig til at have alverdens frost-løsninger i fryseren, jeg kan supplere med (minifrikadeller, kebabkød osv.), når antallet af medspisende pludselig øges betragteligt. Så vores middage er tit lidt mærkeligt sammensat.
Desværre eller rettere heldigvis var vi kun to til middag denne dag, hvor der var revelsben på menuen, og det var jo bare ærgerligt for dem, der ikke spiste hjemme den dag.
Nu er det en del år siden men sidst jeg var i starterne, endte vi ved et tilfælde i Texas hvor de afholdte en stor BBQ konkurrence. Som den foodie jeg er, ville min nysgerrighed ingen ende tage så jeg legede spørge Jørgen hele dagen og åd min vej igennem samtlige boder og deltagers mad. En fantastisk dag! Jeg spurgte faktisk en af deltagerne som var dansker om netop det her med baby back ribs og spareribs og om der egentlig er en forskel.
Baby Back Ribs kommer fra ryggen på grisen hvor spareribs kommer fra mellemgulvet so to speak på grisen og lige under baby back ribsene. Spareribs (eller Revelsben) har mere kød mellem knoglerne på sig end baby back ribs fordi baby back ribs sidste sidder tættere mod rygsøjlen og er egentlig ret magert kød. Til gengæld er der ofte mere kød ovenpå knoglerne ved baby back ribs (afhængig af slagteren of course) i forhold til spare ribs :)
Det hedder revelsben når benene sidder sammen og spareribs når de er delte :)
Hahaaa WOW hvor lyder det bare som den bedste dag. Det er simpelthen en stor fejl, at jeg aldrig har været i Texas!❤️