Restauranter i Palma – her spiste vi godt (og mindre godt)


Der var forbavsende mange gode restauranter i Palma, så vi på vores efterårsferie på Mallorca. Jeg ved ikke, hvorfor det kom bag på mig, men det gjorde det lidt.

Vi spiste afsindigt godt de fleste dage og i dette indlæg vil jeg anbefale nogle restauranter i Palma, hvor vi spiste godt og samtidig også fraråde enkelte steder. Nogle gange er en frarådelse jo også værd at tage med. Holder man ferie, gider man jo ikke bruge den på dårlige oplevelser.

Vi rejste med to 13-årige og de er jo ret hjemmevante på restauranter. Alligevel vil jeg sige, at vi nok ville have valgt lidt anderledes eller i hvert fald lidt bredere, hvis det bare var Søren og jeg, der havde været afsted. Men så har vi jo det til gode til næste gang.

Restauranter i Palma – her spiste vi

La Bodeguilla

Dette var uden sammenligning det bedste sted, vi spiste i Palma. Faktisk spiste vi der hele tre gange, hvilket måske er lidt ensporet, når man kun har fem dage i byen.

Vi startede med at spise frokost der en dag, hvor vi fik tapas, herefter spiste vi en spontan middag med Sørens chef og hustru, som også var på Mallorca og den sidste dag spiste vi der igen til frokost, fordi ungerne så gerne ville tilbage.

Men man kan så sige, at vi har gennemtestet deres menukort, og det var VIRKELIG godt. Både deres tapasanretninger og hovedretterne.

Restauranten er anbefalet i Michelinguiden men har ingen stjerne.

Hvis jeg skal fremhæve nogle favoritter, bliver det tapasretterne Pluma (pork shoulder), tuntataren, en anretning med noget tørret oksekød, artiskokhjerter og olivenolie, burrataen og patatas bravas og af hovedretter var havtasken uhyrligt lækker (monkfish).

Restauranter i Palma - her spiste vi godt og skidt
Restauranter i Palma - her spiste vi godt og skidt
Restauranter i Palma - her spiste vi godt og skidt
Restauranter i Palma - her spiste vi godt og skidt

Restaurante La Bodeguilla, Carrer San Jaime 3, 07012 Palma

Fervor

Det kom simpelthen bag på os, at alt i Palma er lukket om søndagen. Det var nærmest umuligt at opdrive et anstændigt sted til at få et måltid mad.

Heldigvis faldt vi over Fervor, som havde åbent og det var ikke, fordi det var sådan falden-bagover-godt, men det var bare ærlig og god mad af gode råvarer.

Når vi rejser og spiser meget på restaurant, synes jeg, det er nogle gange kan være rigtig rart, at det ikke er mere, end det er.

Søren og jeg fik en klassisk carpaccio og delte en salat med rejer og avokado. Ungerne fik nogle stegte rejer og patatas bravas.

Restauranter i Palma - her spiste vi godt og skidt
Restauranter i Palma - her spiste vi godt og skidt
Restauranter i Palma - her spiste vi godt og skidt

Fervor, Carrer del Hostals 4, 07002 Palma

Adrián Quetglas

Dette er en 1-stjernet Michelinrestaurant, som Søren havde booket bord på længe inden vores besøg. Når man skal på Michelin-restaurant, er forventningerne selvfølgelig skruet ekstra i vejret og vi glædede os til en stor mad- og helhedsoplevelse.

Men det fik vi bare ikke rigtigt…

Maden var ganske fin men helt uden wow-faktor. Mange ting var slet ikke i orden.

Søren havde fx bestilt glutenfri menu til mig og jeg fik derfor min egen brødkurv med glutenfrit brød. Det bestod af trist, købt glutenfrit toastbrød, der var ristet. Jeg spiser ikke brød og kunne være ligeglad, men det duer selvsagt ikke på en Michelinrestaurant.

Der var masser af andre fodfejl igennem hele aftenen, både på maden og betjeningen. Det var ganske enkelt ikke den super oplevelse, vi havde forventet.

Til gengæld var det billigt. Vi betalte 300 euro for 4 x tasting menu med 7 retter, Søren og jeg fik vinmenu og ungerne en alkoholfri cocktail.

Men spis et andet sted. Du kan finde meget bedre end dette.

Restauranter i Palma - her spiste vi godt og skidt

Adrián Quetglas, Paseo Mallorca 20, Palma

Gaudi

En lidt aparte anbefaling fordi dette også var et sted, vi spiste i nød søndag aften, hvor alt var lukket.

Både restaurant og menukort lignede en regulær turistfælde. Det er som regel et dårligt tegn, når et menukort vil for mange ting og her kunne man fx både få tapas, burger, italienske retter som fx  pizza, lasagne osv.

Det var derfor en positiv overraskelse at få serveret nogle virkelig venlige portioner af lækker, veltilberedt, hjemmelavet mad.

Søren og jeg fik tapas, bl.a. kæmperejer og nogle virkelig lækre stærke chorizopølser. Ungerne var trætte af tapas så Vega fik lasagne og Silas pizza.

Restauranter i Palma - her spiste vi godt og skidt

Gaudi, Plaza Cuartera, 07002 Palma

Tapas

Vi spiste også masser af lækker tapas på helt ‘almindelige’ steder og min erfaring var, at det faktisk var rigtig udmærket. Selv når man valgte noget, der mest lignede en turistfælde. Tapas er enkelt og lækkert og et bræt med pølser, skinke og oste er jo altid dejligt.

Og det kan altid betale sig at opgradere, så man får den gode sortfodsskinke!

Kaffe, chokolade og cocktails

Hvis du har læst andre rejseguides her på bloggen, ved du, at man ikke drikker en eneste tilfældig kop kaffe, når man rejser med Søren. Det gjaldt selvfølgelig også Palma, hvor han hurtigt fik opsnuset, hvor man fik den bedste kaffe.

Og livet er da rigtigt nok også for kort til dårlig kaffe, så de tips deler jeg selvfølgelig med dig.

La Molienda

Dejlig lille kaffebar med kaffebønner fra NOMAD, som er så gode, at de har fået deres helt eget indlæg her på bloggen (se: Bedste kaffebar i Barcelona)

Bedste kaffebar i Palma, Mallorca
Bedste kaffebar i Palma, Mallorca

La Molienda, Carrer del Bisbe Campins 11, 07012 Palma

Mistral Coffee Roaster

Også virkelig lækker kaffe her med eget risteri. Stedet er lidt svært at finde men bestemt turen værd.

Bedste kaffebar i Palma, Mallorca

Mistral Coffee Roasters, Carrer del Banc 4, 07001 Palma

Arabaye Coffee

Denne ligger lige ved Plaza Major, så den undgår du næsten ikke at gå forbi. Her drak vi flest kaffer og de gør det virkelig godt.

Serverer også virkelig lækker og (næsten) usødet limonade, som er dejligt forfriskende på en varm dag. Og god koffeinfri kaffe, hvilket tæller i min bog.

Arabaye Coffee, Carrer del Sindicat, 5, 07002 Palma

Cocktailbar Brassclub

Her drak vi en cocktail, inden vi skulle på Michelin-restaurant. Jeg vedkender, at det måske er lidt politisk ukorrekt at tage sine børn med på cocktailbar, men det var en fin oplevelse.

Virkelig lukket sted, der emmer af eksklusivitet og hvor bartenderen var et helt show i sig selv. Vi var der tidligt men jeg kan forestille mig at det må være lidt mere livligt senere på aftenen.

Brassclub, Passeig de Mallorca, 34, 07012 Palma

Lækker chokolade og is

Og til sidst vil jeg anbefale denne lækre chokoladebutik. Der er et eller andet særligt ved at besøge gode chokoladebutikker og købe et stykke chokolade, som man ville købe en is.

Og apropos is, så smagte vi dem ikke her, men de så megagode ud og jeg så ud af øjenkrogen, at man fik flydende chokolade i bunden af sit isbæger. Tip hermed videregivet.

Swiss Chocolate, Carrer de Jaume II, 34, 07001 Palma

Beach clubs

Palma har også to eksklusive Beach Clubs, som ligger i hver sin ende af stranden. Den ene og mest eksklusive hedder Assaona Gastro Beach Club og den anden Anima Beach Club.

Vi var lidt tiltrukkede af Assaona pga. deres gastroprofil, men vi drak en kaffe på begge steder, og jeg vil gerne give et stort NEJ TAK til dem begge.

Det er begge steder, hvor man prøver at skabe en så eksklusiv stemning, men hvor personalet misforstår deres opgave og kommer til at give udtryk for, at gæsterne mest er i vejen. Underlig arrogance. Don’t go there.

Men det var hvad jeg havde at byde ind med.

To be continued vil jeg næsten sige. For der er så mange gode restauranter i Palma, at øen jo kalder på et voksenbesøg. Gør det ikke?

Restauranter Palma - her spiser du godt og mindre godt

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Restauranter i Palma – her spiste vi godt (og mindre godt)”

  1. Ej hvor en lækker guide. Den må jeg huske hvis vi kommer på de kanter igen. Hvis nogle skulle komme til port soller eller port andratx så vil jeg tilføje en anbefaling til Es Reco. Fantastisk sangria og tapas, især blæksprutterne som mine børn var ret vilde med. Vi fandt ikke nogle lignende andre steder.

    Svar