Rensdyrsgryde der holder!


I dag var der så rensdyrsgryde på menuen. Eller vildtpande, som jeg først for sent opdagede, at Middagsfred kaldte retten. Inden da havde ungerne, inkl. bonusbarn i form af naboens søn (som altså kun er 4 men som har en mistænkelig vane med at komme på besøg lige omkring spisetid) nået at spørge, hvad et rensdyr var, og jeg havde forklaret dem, at det var de dyr, som trækker julemandens kane. Ikke smart sagt, tænkte jeg. Men jeg blev klogere, og alle tre børn, hældte maden i sig, som var det deres sidste måltid. Jeg selv spiste en god portion, og vi levnede en lille portion til barnefaderen, som kommer hjem fra Stockholm senere i aften. Selv nabobarnet, som iflg. sin mor i hvert fald ikke kunne lide kartofler, spiste to store af slagsen og to gange rensdyrsgryde. Typisk børn, ikke?

Nå men som midlertidig aleneforsøger til tre børn, havde jeg så travlt med at skovle mad op på andres tallerkner, at jeg ikke fik taget et eneste billede. Men i grove træk bestod retten af:

Champignoner stegt i smør på pande, løg på og mere smør. Rensdyrkød og sautere, sautere, sautere. Overhæld med 1½ dl bouillon smagt til med lidt sennep og soja og 1 dl vispgrädde og snurre, snurre, snurre i 5 min. Serveret med kogte kartofler og letkogte gulerødder vendt i smeltet smør. Sidstnævnte kunne kun eget drengebarn lide. Hvilket er pudsigt, for han har ellers besluttet, at han ikke kan lide gulerødder i øjeblikket.

I mangel af billede, må vi nøjes med et af vispgrädden. Læg mærke til at der er 3 dl i den lille karton, og at fedtprocenten er 40. De har altså fat i noget, de svenskere!

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • færdige madplaner, jeg laver
  • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
  • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
  • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Rensdyrsgryde der holder!”

Skriv en kommentar

  1. Smagte fantastisk ? Tak for endnu en god opskrift. Et ønske herfra jæger familien er flere af disse vildt opskrifter. Jeg trænger til inspiration …. mangler du kød til forsøg levere jeg gerne, har endnu engang en fyldt fryser ??? God dag til dig og dine

    Svar