I Frankrig lavede min far en aften frølår i persillade. Jeg spiser af princip ikke frølår. Jeg er ellers ikke sart, men frø og snegl er bare to ting, som jeg synes er for ulækre at hælde i munden. Uanset hvor meget hvidløg man skjuler det med. Desuden serverede min far frølår på min 12 års fødselsdag og bildte mig ind, at det var kylling, og det har jeg aldrig helt glemt. Men pyt nu med frølårene, det er persilladen, jeg vil frem til. Persillade er betegnelsen for persille og hvidløg sauteret i olie evt. sammen med flere urter. Og her er der ikke noget med at spare på hverken hvidløget eller persillen, den skal have fuld gas.
En dag efter vi var kommet hjem, lavede jeg derfor denne til frokost. Rejer i persillade bestående af 125 g rejer fra frost, et bundt hakket kruspersílle og tre store fed hvidløg finthakket med kniv. En tur på panden i olivenolie sammen med lidt peberfrugt et voilà! Lækker, lækker mad. Et bundt persille viste sig dog at svinde ind til det rene ingenting, men så ved jeg det til næste gang. For der bliver bestemt en næste gang.
PS: Også god til at tage en forkølelse i opløbet :)
vedr. LCHF
Er der mulighed for at følge kuren hvis man ikke spiser æg ioverhovedet og hvad er evt alternativet
Tjah, man vælger jo selv hvad man spiser. Personligt ville jeg have svært ved at undvære æg, men man kan vel spise kød og grøntsager om morgenen i stedet :-/
Super god ide – kunne forstille mig, at det ville være lællert at røre noget persillade i en tomatsuppe :-)