Siden vi kom hjem fra ferie, har jeg haft lyst til en old school rejemad. Du ved, sådan en med mayo på franskbrød og med kogt æg, rejer og avokado.
Og jeg brød min hjerne med, hvordan jeg skulle greje den med brødet.
For selvom man godt kan lave nogle udmærkede “LCHF-brød”, ville jeg bare virkelig gerne have et stykke brød under, som ikke var sødligt og smagte af mandel eller kokos eller æg.
Og da jeg jo er i gang med at lave kogebog, var der ikke lige tid til yderligere opskriftseksperimenter, så jeg gjorde noget andet. Jeg købte en brødblanding! Og det gik da ærligt talt lidt over forventning med det brød.
Herefter var det jo bare at lave rejemadderne.
Ingredienser
- 4 skiver brød af brødblanding fra Funktionel Mad (reklamelink)
- 200 g rejer optøede
- 2 spsk mayonnaise
- 50 g avokado skåret i tynde skiver
- 0,5 øko-citron i skiver
Sådan gør du
- Jeg behøver ikke forklare, hvordan jeg smurte brødet med mayo og lagde resten ovenpå, vel?
- Men dælme da en i orden frokost.
- Ungerne sad med deres rugbrødsmadder og stirrede misundeligt på vores.
- Om de gerne ville have en rejemad? Ja tak, blev der sagt enstemmigt, og så måtte jeg rejse mig og lave to mere.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
En grøn salat ved siden af og en kop kaffe med double cream bagefter og jeg var happy!
Brødmixen, jeg brugte, var i øvrigt denne Brødmix (reklamelink). Det er en dyr løsning for en skive brød men jeg spiser det så uendeligt sjældent, at jeg nok lige overlever.
Indhold: sesammel, mandelmel, æggepulver, psyllium husk, ærteprotein, ærtefiber, havregryn (glutenfrie), sødestof: erytritol (Sukrin), hævemiddel (bikarbonat, difosfat) og mineralsalt. Det færdige brød indeholder 138 kcal pr. 100 g og 3,9 g kulhydrater.
Tilføjet:
Jeg beklager den forvirring, det har bragt, at jeg her har brugt en brødblanding, som indeholder en lillebitte smule havregryn, når nu kornprodukter ikke er LCHF.
Min begrundelse er, at vi her har at gøre med et brød, som indeholder 3,8 g kulhydrat pr. 100 g og under 2 g kulhydrat pr. skive.
Det indeholder altså langt færre kulhydrater end de fleste kernebrød, og jeg synes, at det fint kan have sin berettigelse som et low carb brød-alternativ.
Om man vil bruge brødblandinger i det hele taget og om man vil fravælge brødblandinger, der indeholder havregryn, stiller jeg mig ikke til dommer over.
Men jeg kan anbefale at læse indlægget om balance, hvis man synes, at sort-hvid-tankegangen har fået skovlen under en.
Brødmix….heftig pris for et brød….
Ja enig. Men når man spiser brød så sjældent, og derfor sparer de 10.000 ture til bageren tror jeg alligevel, der er meget sparet.
Ja det er dyrt
Kære Jane,
Har købt blandingen og netop bagt det, men det blev meget klædt og tungt. Gjorde du nøjagtig som der står på pakken, og hvilken ovnfunktion anvendte du?
Venligst Eva
(en stor fan som dagligt benytter din side :-). Tak)
Åh det kan jeg desværre ikke huske. Det er virkelig længe siden, jeg lavede det, men jeg husker det ikke som om det blev klægt eller tungt..
Tak :-). Jeg prøver igen.
Kan den evt laves selv. jeg har en mand der mener brød skal være lyst, og meget.. og 55 kr vil så være ret dyrt.. på forhånd tak..
Du kan sagtens eksperimentere med at lave det selv. Low carb brød er dog ikke noget, det anbefales at spise meget af. Men det er selvfølgelig et personligt valg. Måske kan du tage udgangspunkt i denne opskrift: Formbrød
Har netop købt denne brødblanding og glæder mig til at prøve den. Men da jeg stod i butikken, så jeg også førnævnte blanding med græskarkerner, og det ser ud til, at den kun indeholder 2,5g kulhydrater pr. 100 g. Ville den blanding så ikke være at foretrække?
Hej Jane, fantastiske opskrifter og fifs man kan læse. Jeg/vi er ikke startet på LCHF endnu men der er et stort ønske om at starte, dog er der nogle forhindringer fordi min mand absolut ikke kan tåle sesam og birkes. Nødder kan han kun tåle hasselnødder, mandler og valnødder når de er ristet eller bagt men ikke rå og alle andre kan han slet ikke tåle, når han spiser det hæver han i luftrøret og kan blive kvalt hvis ikke han indtager noget antihistamin. Det er så svært at finde rundt når der indgår sååååå meget sesam i f.eks. brød. Har du nogle alternative forslag eller hvordan jeg kan lave om? Den brødblanding du viser ser super lækkert ud men der er sesam i og jeg kunne godt tænke mig noget brød som minder om det. Håber du kan hjælpe mig videre. Kærlig hilsen fra Corina
Hej Corina
Mit bedste råd til jer er at gå helt udenom LCHF-brød i starten. LCHF er jo først og fremmest rigtig mad og ikke brød bagt på brød og kerner. At undgå det til at begynde med vil give jer en bedre start, formentlig med bedre resultater på alle fronter, og når I så er hjemme i den nye kost, kan I begynde at spekulere over at lave et brød ind imellem. Tag evt. et kig på de lækre, knasende kerneknækbrød. De kan sagtens laves uden sesam: Knasende kerneknækbrød
Læs evt. mere her: Hvad er LCHF?
Jeg er ikke ortodoks LCHF´er (eller noget som helst andet for den sags skyld), men har fundet frem til at min krop har det bedst hvis jeg undgår hurtige kulhydrater i almindelighed, og gluten i særdeleshed.
Jeg vidste slet ikke at der fandtes brødblandinger som denne, så tak for indslaget…
Skal straks afprøves.
Ser lækkert ud! Hvordan er brødet i fht. hvis man gerne vil være striks?
Normalt synes jeg ikke at brøderstatninger er striks lchf men her er kulhydratmængden så lille, at det kunne være et ok valg, hvis man gerne vil have en skive brød ind imellem…
Jubiiiiiiiii :-D :-D :-D
Det lyder fornuftigt – og det lyder kulhydratmæssigt bedre end så mange andre brød, vi kan få på lchf.. især for dem, der gerne vil være lidt strikse – og det lyder som om man godt kan være det med denne brødblanding.
Årh det ser alt for lækkert ud! :) Det er bare ærgerligt at de brødblandinger skal være så dyre, der er ikke plads til meget brød i mit SU-budget ;)
Ja, det er ret dyrt :( Men det er det jo også at bage selv. Pr. skive koster dette brød mellem 3,5-4 kr. Jeg skærer mit i skiver og fryser det med madpakkepapir imellem. På den måde kan jeg tage en skive op, når jeg en dag har lyst til brød.
Uhm, det ser lækkert ud! Brødmixen er ny, de har haft en med græskarkerner der har været på markedet i et stykke tid. Men havre- og sesamvarianten er ny. (:
Nu er der bare tilbage at ærgre sig over at man ikke har rejer i fryseren.. (;
Maria.
Ah, den med græskar har jeg vist smagt engang for 100 år siden, da den lige kom ud. Jeg synes, den var lidt kedelig men det er nok det, jeg nu kalder “smagsneutral” og nogle gange er det bare rart, at det er det, man lægger ovenpå, der er smagsdominerende :)