Rejemad på low carb franskbrød


Siden vi kom hjem fra ferie, har jeg haft lyst til en old school rejemad. Du ved, sådan en med mayo på franskbrød og med kogt æg, rejer og avokado.

Og jeg brød min hjerne med, hvordan jeg skulle greje den med brødet.

For selvom man godt kan lave nogle udmærkede “LCHF-brød”, ville jeg bare virkelig gerne have et stykke brød under, som ikke var sødligt og smagte af mandel eller kokos eller æg.

Og da jeg jo er i gang med at lave kogebog, var der ikke lige tid til yderligere opskriftseksperimenter, så jeg gjorde noget andet. Jeg købte en brødblanding! Og det gik da ærligt talt lidt over forventning med det brød.

Herefter var det jo bare at lave rejemadderne.

Rejemad på low carb brød - Madbanditten.dk

Rejemad på low carb franskbrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Jeg behøver ikke forklare, hvordan jeg smurte brødet med mayo og lagde resten ovenpå, vel?
 • Men dælme da en i orden frokost.
 • Ungerne sad med deres rugbrødsmadder og stirrede misundeligt på vores.
 • Om de gerne ville have en rejemad? Ja tak, blev der sagt enstemmigt, og så måtte jeg rejse mig og lave to mere.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Lækkert low carb brød
Rejemad på low carb brød

En grøn salat ved siden af og en kop kaffe med double cream bagefter og jeg var happy!

Brødmixen, jeg brugte,  var i øvrigt denne Brødmix (reklamelink). Det er en dyr løsning for en skive brød men jeg spiser det så uendeligt sjældent, at jeg nok lige overlever.

Low carb brødmix uden hele kerner

Indhold: sesammel, mandelmel, æggepulver, psyllium husk, ærteprotein, ærtefiber, havregryn (glutenfrie), sødestof: erytritol (Sukrin), hævemiddel (bikarbonat, difosfat) og mineralsalt. Det færdige brød indeholder 138 kcal pr. 100 g og 3,9 g kulhydrater.

Tilføjet:

Jeg beklager den forvirring, det har bragt, at jeg her har brugt en brødblanding, som indeholder en lillebitte smule havregryn, når nu kornprodukter ikke er LCHF.

Min begrundelse er, at vi her har at gøre med et brød, som indeholder 3,8 g kulhydrat pr. 100 g og under 2 g kulhydrat pr. skive.

Det indeholder altså langt færre kulhydrater end de fleste kernebrød, og jeg synes, at det fint kan have sin berettigelse som et low carb brød-alternativ.

Om man vil bruge brødblandinger i det hele taget og om man vil fravælge brødblandinger, der indeholder havregryn, stiller jeg mig ikke til dommer over.

Men jeg kan anbefale at læse indlægget om balance, hvis man synes, at sort-hvid-tankegangen har fået skovlen under en.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Rejemad på low carb franskbrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kære Jane,
  Har købt blandingen og netop bagt det, men det blev meget klædt og tungt. Gjorde du nøjagtig som der står på pakken, og hvilken ovnfunktion anvendte du?
  Venligst Eva

  (en stor fan som dagligt benytter din side :-). Tak)

  Svar
 2. Kan den evt laves selv. jeg har en mand der mener brød skal være lyst, og meget.. og 55 kr vil så være ret dyrt.. på forhånd tak..

  Svar
  • Du kan sagtens eksperimentere med at lave det selv. Low carb brød er dog ikke noget, det anbefales at spise meget af. Men det er selvfølgelig et personligt valg. Måske kan du tage udgangspunkt i denne opskrift: Formbrød

   Svar
 3. Har netop købt denne brødblanding og glæder mig til at prøve den. Men da jeg stod i butikken, så jeg også førnævnte blanding med græskarkerner, og det ser ud til, at den kun indeholder 2,5g kulhydrater pr. 100 g. Ville den blanding så ikke være at foretrække?

  Svar
 4. Hej Jane, fantastiske opskrifter og fifs man kan læse. Jeg/vi er ikke startet på LCHF endnu men der er et stort ønske om at starte, dog er der nogle forhindringer fordi min mand absolut ikke kan tåle sesam og birkes. Nødder kan han kun tåle hasselnødder, mandler og valnødder når de er ristet eller bagt men ikke rå og alle andre kan han slet ikke tåle, når han spiser det hæver han i luftrøret og kan blive kvalt hvis ikke han indtager noget antihistamin. Det er så svært at finde rundt når der indgår sååååå meget sesam i f.eks. brød. Har du nogle alternative forslag eller hvordan jeg kan lave om? Den brødblanding du viser ser super lækkert ud men der er sesam i og jeg kunne godt tænke mig noget brød som minder om det. Håber du kan hjælpe mig videre. Kærlig hilsen fra Corina

  Svar
  • Hej Corina
   Mit bedste råd til jer er at gå helt udenom LCHF-brød i starten. LCHF er jo først og fremmest rigtig mad og ikke brød bagt på brød og kerner. At undgå det til at begynde med vil give jer en bedre start, formentlig med bedre resultater på alle fronter, og når I så er hjemme i den nye kost, kan I begynde at spekulere over at lave et brød ind imellem. Tag evt. et kig på de lækre, knasende kerneknækbrød. De kan sagtens laves uden sesam: Knasende kerneknækbrød

   Læs evt. mere her: Hvad er LCHF?

   Svar
 5. Jeg er ikke ortodoks LCHF´er (eller noget som helst andet for den sags skyld), men har fundet frem til at min krop har det bedst hvis jeg undgår hurtige kulhydrater i almindelighed, og gluten i særdeleshed.
  Jeg vidste slet ikke at der fandtes brødblandinger som denne, så tak for indslaget…
  Skal straks afprøves.

  Svar
  • Normalt synes jeg ikke at brøderstatninger er striks lchf men her er kulhydratmængden så lille, at det kunne være et ok valg, hvis man gerne vil have en skive brød ind imellem…

   Svar
   • Det lyder fornuftigt – og det lyder kulhydratmæssigt bedre end så mange andre brød, vi kan få på lchf.. især for dem, der gerne vil være lidt strikse – og det lyder som om man godt kan være det med denne brødblanding.

    Svar
  • Ja, det er ret dyrt :( Men det er det jo også at bage selv. Pr. skive koster dette brød mellem 3,5-4 kr. Jeg skærer mit i skiver og fryser det med madpakkepapir imellem. På den måde kan jeg tage en skive op, når jeg en dag har lyst til brød.

   Svar
 6. Uhm, det ser lækkert ud! Brødmixen er ny, de har haft en med græskarkerner der har været på markedet i et stykke tid. Men havre- og sesamvarianten er ny. (:
  Nu er der bare tilbage at ærgre sig over at man ikke har rejer i fryseren.. (;

  Maria.

  Svar
  • Ah, den med græskar har jeg vist smagt engang for 100 år siden, da den lige kom ud. Jeg synes, den var lidt kedelig men det er nok det, jeg nu kalder “smagsneutral” og nogle gange er det bare rart, at det er det, man lægger ovenpå, der er smagsdominerende :)

   Svar