Regnbuesalat med hummus


Efter en lang december måned, som også for mit vedkommende har betydet lidt for meget af det hele, er det nu tid igen til at få sundere sager på menuen fx denne her dejlige regnbuesalat med hummus.

Sund start på 2015: Regnbuesalat med rejer og blomkålshummus

Regnbuesalat

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Vend spidskål, fennikel og persille sammen.
  • Vend rødkål og granatæbler sammen.
  • Vend grønkål og mandler sammen.
  • Alle salater vendes i en dressing af olivenolie og æblecidereddike og urtesalt. Jeg blander olien og eddiken cirka 1:1 og smager til med salt. Easy-peasy!
  • Anret salaterne på en tallerken ved siden af hinanden, som vist på billedet.
  • Vend rejerne med basilikumpesto. Anret den ved siden af salaterne.
  • Anret tomaterne sammen med basilikum.
  • Anret avokado i tern ved siden af.
  • Læg en stor klat humus i midten. Velbekomme.

Noter

*Humus er ikke LCHF, men vi havde noget til overs fra nytårsaften, og jeg elsker tilfældigvis humus. Du kan vælge at bære over med de ekstra kulhydrater, eller du kan lave den lækre blomkålshumus fra Mæt & Slank med LCHF, hvis du er så heldig, at den står på hylden hjemme hos dig.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det kan dog kræve lidt overtalelse virkelig at have lyst til den sunde mad igen, når kroppen i en periode har været vant til den søde smag, og det kan betyde et par dages tilvænning (eller afvænning måske rettere..!). Men så er der jo det gode trick at få maden til at se dejlig ud. For hvem har ikke lyst til at sætte tænderne i denne lækre regnbuesalat med humus? Det er jo lige, så man kan mærke al den gode næring spring direkte ud i cellerne. Eller noget…

Det smarte med denne her regnbuesalat med humus er, at den kombinerer en masse rester, jeg havde i køleskabet, så udover at jeg får en lækker frokost, får jeg også tømt ud i køleskabet og får spist alle mine rester i bedste stop-spild-af-mad-ånd.

Det er jo mere en idé end en opskrift men lad os alligevel tage den fra bunden.

Regnbuesalat med rejer og blomkålshummus
linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Regnbuesalat med hummus”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane! :)
    Først og fremmest er det virkelig en skøn blog!! Jeg bruger den MEGET!
    Min historie er måske lidt kringlet, men for at gøre den kort så du ikke falder i staver på halvvejen er jeg en pige på 23 år som har haft anoreksi i 9 års tid.. har prøvet hele skalaen af systemet og kæmper stadig i dag med at finde vejen tilbage til livet..
    Har valgt nu at kæmpe udenfor systemet og gøre det på en måde som er godt for min krop .. valgte for nogle uger siden efter mange MANGE års fedtforskrækkelse at skrue op for fedtet samt proteiner, og wauw det hjalp på mange ting! tør næsten ikke sige det, en min krop og mave reagere helt anderledes og godt på det!..
    Men det er stadig super svært, og kæmper dagligt med at finde ud af hvordan jeg skal sætte min kost sammen, hvor meget og hvordan.. er stadig rigtig angst for at vægten pludselig går meget hurtig opad.. har et mål om at tage på men vil gerne selv følge med, også derfor jeg har valgt at kæmpe hjemme denne gang, så både krop og sind kan være med..

    Men aner ikke om jeg må stille dig et par spørgsmål, så du ikke vejleder personligt længere, men måske jeg måtte stille et par enkelte spørgsmål?.. ville betyde meget for mig ! :)
    Jeg ønsker dig en rigtig dejlig weekend, håber du nyder solen..
    Mange hilsner fra Alberte

    Svar
    • Hej Alberte
      Tak for din lange kommentar og historie. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det må være svært for dig med din historik, men jeg må også indrømme, at jeg aldrig har haft spiseforstyrrelser tæt nok inde på livet til helt at forstå, hvilke kræfter og mekanismer, der er på spil. Du er velkommen til at stille spørgsmål her på bloggen og jeg skal gerne prøve at besvare dem så godt jeg kan :)

      Jeg ved at der er mange tidligere spiseforstyrrede, som læser med her på siden og hvor flere som dig har valgt at tage kampen selv. Det ville være fantastisk, hvis der var måder, hvorpå I kunne støtte hinanden også.

      KH. Jane

      Svar
      • Hej Jane ⭐️
        Tusind tak for din besked betyder meget!..
        Mine spørgsmål handler om hvordan du tænker man strukturere det bedst uden decideret kostplan?.. Fx er jeg ret glad for grøntsager og ved ikke hvor mange man må spise til fx frokost og aftensmad ved siden af protein(ofte kylling ellers fisk) og fedtkilde? Er det 200, 400 eller er det okay at spise hvad man nu har lyst til? Og ift fedt hvor store mængder? Er stadig ret bange for det men ville gerne blive mere sikker på det, for kan som sagt mærke de dage hvor jeg for nok, gør noget godt!
        Og lige til sidst hvordan er det med hvor meget avocado pr dag?
        Undskyld de mange spørgsmål, MANGE tanker kører rundt, og vil så gerne derhen hvor jeg kan begynde at spise af lyst og leve i stedet for blot at overleve!..
        Rigtig go aften!!
        Hilsen Alberte

        Svar
        • Jeg synes, det lyder som en fin idé at starte ud med nogle overordnede tommelfingerregler. Jeg ville foreslå noget i retning af:
          – ubegrænset mængde grøntsager
          – proteinkilde (kød, fisk, fjerkræ, æg) på størrelse med en lille håndflade
          – tilsat fedt (fx smeltet smør, salatdressing med olivenolie, pesto, dip lavet på mayonnaise, flødesovs etc.), fx 1-3 spsk.
          Hertil kan du lægge en smule nødder, fx en lille håndfuld.

          Fedtmængden varierer efter appetit men også efter fedtindhold i den øvrige mad. Spiser man laks eller kød med naturligt fedtindhold, kan man lægge lidt mindre til, spiser man helt magert kød som fx kyllingebryst, kan man have brug for at lægge lidt mere til. Hvis jeg oplever at jeg ikke er blevet rigtig mæt efter et måltid, tager jeg en sjat fløde eller 1 tsk kokosolie i min kaffe/te efter maden. Det plejer at hjælpe.

          Tommelfingerreglerne her er baseret på 3 måltider om dagen. Det er ikke sådan mejslet i sten og det er ok at spise imellem måltiderne, hvis du har brug for det. Hvis du synes, det er nemmere at spise flere små måltider, kan du også sagtens gøre det.

          Du kan sagtens spise avokado hver dag. Fx 0,5-1 pr. dag eller noget i den retning.

          Håber, det hjælper dig lidt videre.

          KH. Jane

          PS: Igen vil jeg lige understrege, at jeg hverken er kompetent nok eller uddannet til at rådgive ved sygdom. Ovenstående er altså generelle råd, jeg ville give til alle – også raske. Hvis du oplever at noget af det har negativ effekt eller trigger noget negativt i dig, så kast det langt bort. Håber, du forstår, hvad jeg mener :)

          Svar
          • Godmorgen Jane :)
            Tusind tak for svar, virkelig sødt du sådan giver dig tid til at sætte dig ned og skrive!
            spiser for det meste også lidt mellemmåltider.. og skal nok erkende at jeg skal tage på, så måske prøve at komme lidt mere fedtstof ind..
            hmm ja det handler nok rigtig meget om at turde gi slip og lade kontrollen være mindre styrende..
            Håber du får en skøn søndag..
            de varmeste hilsner fra alberte

  2. Hejsa. Tak for nogle fantastiske opskrifter. Jeg skriver fordi jeg har snart taget 8 kg på ved at spise LCHF. Kan ikke finde ud af hvor meget fedt jeg skal have dagligt. Jeg vil gerne fortsætte med at spise LCHF, da jeg har fået det godt i min mave.

    Svar
    • Det lyder da ikke så godt med vægtopgang, Linda, medmindre du selvfølgelig var undervægtig i udgangspunktet. Må jeg spørge, hvad du spiser?

      Svar
  3. Hej Jane,
    Tusind tak for den fænomenale blog! Det er en fryd at gå igennem opskrifter til ugens indkøb og måltider. Spændende, varieret og ikke mindst sjov. Du gør det helt sikkert nemmere, at følge LCHF.
    Jeg følger selv LCHF livsstilen, på 2.år, med stor hjælp fra din blog og bøger, og har sjældent været mere tilpas med mig selv. MEN efter en (fejlagtig) pause på 2mdr. (november og december), oplever jeg enormt oppustethed og væske i kroppen (fingre og ankler især), selvom jeg er 100% tilbage på semi-striks LCHF. Er det noget du har hørt om før?
    Inden jeg startede med LCHF, led jeg enormt meget at væske i kroppen, og havde taget ret meget på. På LCHF har jeg tabt hele 18kg, og vigtigst af alt, steg min livskvalitet markant. Det vil jeg enormt gerne tilbage til…

    Mvh Tanja

    Svar
    • Hej Tanja. Giv det tid, tror jeg, jeg vil sige. Måske skal din krop lige på sporet igen.

      Derudover vil jeg sige, at der jo er masser af andre ting, der kan forårsage væskeophobninger. Her tænker jeg på for lidt væske (altså drikke for lidt), hormonelle tilstande, fordøjelsesproblemer, træning, intolerancer, stress etc. Så giv det lidt tid og se om det ikke regulerer sig.

      Svar
  4. Hej Jane.
    jeg er ny her på siden, synes det et mega inspirende læsestof.
    Har lige et spørgsmål ang. tørrede frugter. Hvor meget må man spise, hvis de ellers er tilladt? Jeg vil gerne ha lidt sødt til min kaffe, jeg har lavet nogle frugtkugler som jeg nyder til kaffen. Jeg mener det er bedre end kage, måske jeg tager fejl.
    mhv Tove

    Svar
    • Åh det er altid lidt svært at svare sort-hvidt på. Tørret frugt er jo sukker og vil påvirke blodsukkeret som hvis du spiste sukker. Til gengæld indeholder det jo fibre og vitaminer og mineraler og er på den måde bedre. Jeg ser sådan på det, at det går an i mindre mængder. LCHF bliver det aldrig, men det er måske heller ikke så afgørende-

      Svar
  5. Hej Jane! :)
    Du har rigtig mange fine forslag til frokost-opskrifter! Men jeg tænkte på, om du har nogle konkrete eksempler, som du tænker, et lette at have med på madpakke, når man sådan går i skole?

    Mvh. Anna

    Svar
  6. Godt nytår. Jeg er så glad for at følge dig, der tør stå frem og være autentisk. Mange af os har i juletiden spist for meget og anderledes, end vi gør til daglig. Kan sagtens genkende den med at skulle på “afvænning”, godt er det så at få god inspiration fra dig :-)

    Svar
  7. Hej Jane
    Jeg har fulgt lidt med på bloggen on/off og har dine bøger med lækre opskrifter. Jeg vil bare sige, at det er pga sådan et indlæg her at jeg bliver ved med at vende tilbage! Det er så befriende med en “madguru” der også har fået lidt for meget af det hele i december, indrømmer det og hopper op på hesten igen! Min inspiration bliver nødt til at komme fra mennesker, jeg kan genkende i mig selv, ellers føler jeg mig alt for hurtigt utilstrækkelig… og så er det svært at komme op på den hest igen!!!
    Tak fordi du deler :-)

    Svar
  8. Tænk at man kan lave så lækker og smuk salat ud fra køleskabsrester…. Fantastisk altså!

    Hummus er også bare noget jeg er helt vild med både den med kikærter og den på blomkål. Det er jo tahinen og spidskommen der giver den gode smag ikke (;

    Ha en dejlig lørdag Jane og vi ses på mandag ;)

    Svar