Regnbueruller – opskrift på sundt, grønt tilbehør


Jeg har flere gange skrevet om det her med, at børn vil spise hvad som helst, hvis man ruller det, eller hvis man putter det på en pind. Men gæt hvad? Det gælder også voksne!

Regnbueruller - sundt, grønt tilbehør med smæk på smag og farver. Opskrift her: Madbanditten.dk

Regnbueruller – opskrift på sundt, grønt tilbehør

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Rengør savoykålbladene og dup dem tørre med køkkenrulle.
 • Snit alle dine grøntsager i fine stave eller strimler. Jeg brugte julienneskæreren til guleroden og en skarp kniv til resten.
 • Smør et lag humus (eller anden dip) på de to savoykålblade og fordel grøntsagsstavene over. Rul dem begge til to tykke ruller. Sæt evt. en tandstik i for at holde dem sammen eller spis dem håndhold.
 • Server resterne af humus eller dip sammen med resterne af grøntsagsstavene. Spis gerne et stykke kød eller fisk til. Jeg fik en rest fisk fra aftenen før.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

TRÆT AF GRØNTSAGSSTAVE

Jeg kører tit træt i grøntsagstilbehør, især til min frokost, og ender med grøntsagsstave. Og selvom det jo i og for sig kan være lige meget i hvilken form, jeg spiser grøntsagerne, er grøntsagsstave altså ikke videre inspirerende. Nogle gange får jeg derfor oppet mig og ruller dem ind i et kålblad. Det er jo stort set det samme, jeg spiser, men oplevelsen er en helt anden. Så lidt skal der nogle gange til.

Ofte laver jeg spidskålsruller, men denne gang havde jeg kun savoykål. Savoykål, synes jeg, er vildt kedeligt. Det er sejt at tygge, når det er råt, og det er kedeligt og vandet, når det er tilberedt. Det er helt sikkert bare mig, der ikke har lært at se savoykålens fortræffeligheder, så del gerne din bedste måde at spise savoykål i kommentarerne herunder, så jeg kan blive bedre til at bruge dette smukke stykke kål.

Savoykål er også lidt tykkere at rulle end fx spidskål, men det gik udmærket og alene det at jeg rullede dem, gav mig en følelse af at spise noget rigtig dejligt grøntsagstilbehør.

Jeg har døbt rullerne regnbueruller pga. de mange flotte farver. Jeg ville have haft avokado i rullerne også, men jeg åbnede hele 4 avokadoer, som alle var brune indeni. Selv en madblogger kan være uheldig der. Men tilføj selv avokado, hvis du er heldigere end mig!

Hvis du tænker, at den humus er lige vel gul, er det, fordi jeg har lidt frisk gurkemeje i. 

Regnbueruller - sundt, grønt tilbehør med smæk på smag og farver. Opskrift her: Madbanditten.dk

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Regnbueruller – opskrift på sundt, grønt tilbehør”

 1. Hej Jane, Royal Greenland har en fin opskrift med gratineret savoykål. Jeg har lavet den – bare med min egen flødesovs – det var super lækkert til at stykke fisk.
  Tak for dit fantastiske arbejde.
  Kh. Kate

  Svar
 2. Jeg bruger tit savoykål til burgere – det passer så fint med “en halvbue” rundt om bøf og snask ?
  Og ellers danner det en fin skål til salat – både med og uden kød

  Jeg havde aldrig brugt savoykål før, men så et i Netto en dag og tænkte det måtte kunne bruges til noget – det blev så burgere.. Jeg synes det har en rigtig god smag og kan godt lide det sprøde i kålen – synes tit spidskål og hvidkål er mindre sprødt og smager lidt mere af prut end savoykål ?

  Svar
 3. Jeg købte et savoykål i dag, skar det i strimler, hældte olivenolie og salt på og masserede det ligesom grønkål. Yderst lækkert !!!

  Svar
  • Hvor lækkert og sikke en god idé. Jeg har tit lidt svært ved at få brugt savoykål og køber det derfor sjældent men det er jo egentlig lidt synd :)

   Svar
 4. Kære Jane.

  Når du nu er fra Sønderjylland må du kende vreden kål? (Det er kogt hvidkål hvor vandet vrider af i et klæde). Nå men lav en portion eller snyd med den fra Brugsen, blander savojkål kort og dryp vandet af. Pak hvidkålsklatter ind i savojkål men en fin sløjfe om. De kan ligge i køleskabet klar til at tage ud og stege i lidt smør inden servering. Smager himmelsk til alt både fugl og fisk…
  Allerkjærligst Martha

  Svar
  • Hov, jeg er fra Aarhus og ikke fra Sønderjylland men det der vredne kål lyder da interessant. Det kan være jeg lige skal kigge lidt på egnsretter dernede fra :)

   Svar
 5. Åh men Jane, savojkål skal bare steges lidt og så druknes i sovs. Sovsen lægger sig smukt i alle de små hulrum –> yum

  Svar
 6. GLÆDELIG JUL – OG AF HJERTET TAK

  Jeg håber, at du ALDRIG nogensinde stopper med denne blog. Jeg anvender dine opskrifter i stort omfang – og så elsker jeg din måde at formidle dit budskab på :-)

  Fik mavesår for et lille års tid siden. Tog medicin i 2 mdr. Det hjalp ikke. Så droppede jeg medicinen og valgte at lægge min kost helt om. Så med både din hjælp og Ninkas “detox dig smuk” program er jeg nu symptomfri og har dejlig mave igen :-)

  I aften vil jeg prøve at lave rødkålssalat med granatæble – og måske kommer jeg også lidt passionsfrugt i :-)

  Kh. Annette

  Svar
  • Tusind tak for de pæne ord, Annette. Hvor er det sødt af dig at sige :) Og hvor er det dog en fantastisk historie, du har. Tænk, hvad den rette kost og livsstil kan udrette!

   Svar
 7. Snittet savoykål stegt med løg, chilli, bacontern, fløde i til sidst, lad det koge ind, fantastisk tilbehør, går til ALT. Selv teenage ungerne, der mener kål er en genetisk fejl, spiser det:)

  Svar
  • Haha, hvor sejt! Og klart, bavon og fløde er jo genvejen til at få alt til at glide ned. Det prøver jeg i aften! Tak :)

   Svar