Disse raw lakridsbarer er i allerhøjeste kurs herhjemme, og jeg kan dårligt nok lave en portion, før den er spist, og jeg må lave en ny. Og det passer så ikke helt, for portionen, jeg laver, er kæmpestor, så noget tid holder den selvfølgelig.
Ingredienser
- 400 g cashewnødder
- 400 g dadler jeg bruger de store, bløde medjooldadler
- 3 spsk kokosolie reklamelink
- 1 dl raw kakaopulver reklamelink
- 1 spsk lakridspulver reklamelink
- 7-10 dråber anisolie reklamelink
- 1 knsp vaniljepulver reklamelink
- 1 nip salt
Lakridsdrys
- 2 spsk kokossukker reklamelink
- 2 tsk lakridspulver reklamelink
Sådan gør du
- Blend cashewnødder til mel.
- Pil stenene ud af dadlerne og hæld alle ingredienser i blenderen/foodprocessoren også. Blend til du har en fedtet dej.
- Hvis dejen er for stor, kan du tage halvdelen fra og lige blende de to halvdele hver for sig og samle den til en kugle til sidst.
- Pres dejen ud i et fad (evt. beklædt med film eller bagepapir) og glat den ud, så den er så ensartet som muligt. Sæt den i køleskabet nogle timer.
- Knus kokossukker og lakridspulver til “lakridsstøv”. Jeg gør det i en kaffemølle.
- Skær lakridsdejen ud i barer og sigt lakridsstøvet over med en si. Opbevar på køl som herunder.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
I december har vi haft en aftale med, at ungerne må vælge et stykke julegodte pr. dag, når de kom hjem fra skole/klub. I køleskabet har vi haft ischokolader med lakrids (også i virkelig høj kurs), ischokolader med pebermynte, små romkugler og raw lakridsbarer.
Silas og Søren er skøre med lakridsbarerne. Og de er også gode. Som en, der får virkelig ondt i maven af cashewnødder og delvist også af dadler, er de dog ikke mit foretrukne valg. Det er ischokoladerne til gengæld.
Raw lakridsbarer – uhørt gode
De raw lakridsbarer plejer vi tit at købe med hjem, hvis vi en weekend har været i Frederiksberg Centret og lige har stoppet forbi 42Raw. Det er nemlig deres opskrift. Og det er måske lidt en dyr vane at købe med hjem, når de faktisk er både nemme og hurtige at lave selv.
Opskriften er fra deres bog, 42°Raw (reklamelink). En bog, jeg i øvrigt varmt kan anbefale, hvad enten man spiser vegansk/raw food eller ej. Den er bare fyldt med en masse dejlig grøn mad – og en masse dejlige kager.
Portionen herunder er stor, så du kan snildt halvere den.
Smager fantastisk :-) Mine blev lidt tørre i det og var svære at skære ud i barer uden de skilte lidt ad. Er der forskel på dadler og fugtigheden i dem? Jeg brugte dem fra Urtekram.
Ja, det er der stor forskel på. Medjool-dadlerne er store og bløde og nærmest uimodståeligt lækre. De andre er sådan lidt indtørrede i det. Prøv de andre næste gang. Så lækkert :)
Hejsa
Hvad kan man bruge i stedet for anisolie ?
Mvh.
Der er ikke noget, der giver den samme smag, men du kan godt lave dem kun med lakridspulver. Det er også godt.
Hej Jane
Jeg er lige startet på LCHF. Ikke som sådan for at tabe mig, men fordi jeg synes jeg har et blodsukker der er ret svært at styre ift. min træning.
Jeg løber og løber gerne længere løb (ultraløb).
Jeg oplever at blive meget utilpas efter mit løb, hvis jeg har løbet ca. 15km uden energi. Derfor har jeg læst mig frem til at LCHF måske kunne være vejen frem, så derfor må det nu afprøves :-)
Jeg er dog vant til på de her længere løb at indtage geler og chews fra 32Gi. Men de er jo fyldt med sukker, så tænker jeg skal bruge et alternativ.
Kan disse lakridsbarer bruges eller har du idéer til andre energibarer der ville være gode til løb?
Mvh. Mette
Hej Mette
Jeg er ikke helt på hjemmebane ift. ultraløb og lange distancer.
Men jeg vil dog sige, at du skal skelne imellem hvad du gør i overgangsfasen (imens din krop tilpasser sig fedtdrift) og hvad du gør herefter. Jeg tror, du er bedst tjent med at tage en periode uden “præstationskulhydrater” i starten og når din krop så har lavet skiftet, kan du eksperimentere med at lægge ekstra kulhydrater til.
Og det kan være nødvendigt at acceptere en nedgang i præstation i de uger, hvor omstillingsfasen står på.
Du kan godt stadig bruge glukosegels, men du vil opleve at dit behov for dem falder i takt med at din krop bliver bedre til at forbrænde fedt.
Kristine, som jeg skrev om HER, løber maraton næsten kun på vand.
Tjek evt. også den spændende forelæsning, jeg linker til i dette indlæg
Hej Jane. Jeg vil anslå, at i dine Raw Lakridsbarer kommer omkring 50% af energien fra kulhydrater.
Lidt mindre, tror jeg. Omkring 50% af energien kommer fra fedt, da fedt jo indeholder flere kalorier pr. gram end kulhydrat. Men der vil nok stadig være omtrent 40% af energien, der kommer fra kulhydrat, da proteinindholdet er meget lavt. Jeg mener, at disse indeholder ca. 10-15 g kulhydrat pr. bar.
Det er ikke sådan, at du tror, at jeg har delt opskriften som en low carb opskrift, vel?
Raw kager med dadler vil aldrig være low carb. De kan være glutenfrie og uden raffineret sukker men kulhydratfattige bliver de aldrig.
Hej Jane.
Kan de fryses?
Mvh Sanne
Yes, det kan de! :)
Hvor ser de bare gode ud! Dem må jeg prøve (når jeg engang er færdig med eksamen)
Åh eksamen! En ting, jeg er virkelig glad for, at jeg har lagt bag mig. Held og lykke til dig, Stinna! Håber, du snart kan gå på juleferie <3