RAW gulerodskage


I går bagte jeg raw gulerodskage og andre raw lækkerier for at prøve at fylde noget godt i min krop efter en dag/nat med massivt misbrug.

Først lavede jeg RAW brunkagekugler – virkelig et hit, som klart skal laves igen til december. Tænk, at sidde og spise julelækkerier og samtidig fylde gode ting i sig.

Bagefter lavede jeg en raw gulerodskage, som også blev rigtig lækker. Opskriften var fra Caroline Fibæks lækre bog, Raw Cake, dog justeret en lille smule.

Lækker, saftig og svampet. Lige som en gulerodskage skal være.

Jeg (og ungerne) kan egentlig bedst lide, hvis der hverken er klumper af nødder eller tørret frugt. Det er dog svært at male nødderne til helt fint mel, hvis de har været udblødt, og derfor giver det en grovere dej. Næste gang springer jeg nok udblødningen over, eller udbløder dem i så god tid forinden, at de kan nå at tørre inden maling.

Raw gulerodskage - lækker opskrift på gulerodskage uden mel, gluten og sukker

RAW gulerodskage

Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
2 timer

Ingredienser

Raw gulerodskage

Flødeostglasur

Sådan gør du

Kagen

 • Riv gulerødderne helt fint.
 • Mal nødderne til mel i en foodprocessor eller blender og bland nøddemelet med krydderierne og skallerne fra både appelsin og citron.
 • Kør dadlerne alene en tur igennem foodprocessoren sammen med rosinerne, til det er en helt lind masse, og bland den herefter med nøddemelet.
 • Dejen glattes ud i en form. Jeg brugte en springform.

Flødeostglasur

 • Mal nødderne så fint som muligt sammen med de øvrige ingredienser og smør cremen ud over kagen.
 • Kagen bør stå i køleskab og sætte sig et par timer inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Men hvad så med kulhydraterne og blodsukkeret?

RAW kager er jo ikke ligefrem low carb. I bedste fald kan man kalde dem lower carb.

Men jeg synes, de er et godt alternativ til almindelige kager. Jeg elsker tanken om, at kagerne er fyldt med nyttige ting.

Særligt sensitive kan dog godt opleve blodsukkerudsving af de mange dadler. F.eks. mig! Det var dog ikke så stort et problem med gulerodskagen, idet den indeholdt så mange nødder også. Men den traditionelle – og uhørt lækre RAW chokoladekage – sender desværre mit blodsukker på himmelflugt.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “RAW gulerodskage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej ?
  Jeg har tænkt mig at lave denne kage, men er ikke så vild med nøddestykker. Vil jeg kunne undlade at iblødsætte dem så de kan males bedre, og stadig få samme lækre resultat af kagen?

  Svar
 2. Har samme spørgsmål som Vibeke, er det en spsk. flødeost der mangler i opskriften? under flødeostglasur? :-)

  Svar
 3. Øh…den der flødeost glasur, skal der ikke flødeost i? Eller skulle der også have stået flødeost der hvor der blot står 1 spsk. ?
  -Tak iøvrigt for en meget inspirerende side :-)

  Svar
 4. Eller en klat skyr med vanillepulver og evt. lidt Sukrin. Det synes jeg er goooooodt! Og hurtigere og mindre rod end flødeskum. Og mine unger er enige. Måske ikke lige i det med rodet – når man er 2½ år og 14 måneder går man ikke så meget op i roderiet i køkkenet ;o) Anyway, I hvert fald giver det et godt skud protein i tilbehøret!

  Svar
 5. Altså, nu er jeg jo ude på dybt vand for jeg kender hverken chokoladekagen eller det her proteinpulver (og ved derfor ikke om det smager af lort – må man forresten godt sige lort på din blog?) Men jeg havde set noget hampe proteinpulver som også skulle være raw – hvis man nu kunne få det til at integrere sig i kagen?

  Svar
 6. Lort er velkommen :)

  Hampeprotein er grønt og smager lidt mærkeligt. Det er ok i juices eller grønne kiks, men jeg ville ikke putte det i en kage. Jeg er ikke sikker på at proteinpulver, uanset ophav, ville gøre sig særligt godt i kagen. Måske skulle man i stedet spise noget proteinholdigt ved siden af (selvom det nok ser lidt mærkeligt ud lige at nappe et hårdkogt æg sammen med kagen ;-))

  Svar
 7. @Rikke, tænker du protein i chokoladekagen? bumbum… ved ikke lige i hvilken form, det skulle være. Og jow, for mit vedkommende er det ligegyldigt, om den er raw. Jeg synes bare, den smager fantastisk!
  @Åh Charlotte, jeg er brandærgerlig over at misse dit foredrag. Og brownie babe :)

  Svar
 8. Kunne man ikke finde noget protein at hælde i som kompensation? Eller holder det så op med at være RAW (og betyder det noget?)

  Svar
 9. Mums – denne kage har jeg kigge meget på de seneste dage og overvejet, om den skulle være den sunde snack til mit foredrag, men det ender med at blive Brownie Babe fra samme bog, som vinder :-) Den kan nu også varmt anbefales! KH Charlotte

  Svar