Chokolader med knas


Her i den asketiske lejr (host host) bød fredagen på den vante mishandling af ungerne med en omgang e-nummerfri og sukkerfri (læs: alternativt sødet) fredagsgodis.

Rå chokolader med knas. Nam nam.

Chokolader med knas

Chokolader med knas

Føj til favoritter Udskriv Pin
16 stk
|
2 timer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt hele balladen (undtagen kakaonibs) over vandbad og bland det godt sammen.
 • Hæld chokolademassen i små forme tilsat kakaonibsene – det er dem, der giver knas. Jeg brugte denne gang nogle små muffinsforme af giftig silikone.
 • Efter et par timer på køl var det dejligt nemt lige at vippe chokoladerne ud af formene

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Og så kunne de også lige akkompagnere den vaniljeis, som vi spiste til dessert. Vaniljeisen blev lavet efter denne opskrift.

Ovenstående var godt for mig, som var temmelig tømmermændsramt i går.

Og nu er det lørdag, og det er dælme dejligt. Også selvom der er mere end rigeligt at tage sig til. Bl.a. læse til projektlederkurset. Jeg missede jo tre undervisningsgange i starten af forløbet, fordi jeg kom med på et afbud, og i næste weekend misser jeg endnu en lektion, fordi vi skal til bryllup i Slovenien. Men jeg kan da godt huske, fra da jeg læste på universitetet, at det er helt normalt, at man misser et par undervisningsgange her og der. Problemet med dette er, at en undervisningsgang varer 6 timer, og der kun er 8 undervisningsgange i alt. Så en hurtig hovedregning (og det er jeg ellers ikke skrap til) fortæller mig, at jeg misser 50% af undervisningen. Og da det er et MBA kursus, der er normeret til 220 timer (shit!), og eksamen foregår uden hjælpemidler kræver det altså, at jeg lægger mig lidt i selen, hvis jeg skal gøre mig noget håb om at bestå. Måske endda særligt, fordi jeg ikke er udpræget begavet indenfor dette område og bestemt ikke synes, det ligger lige til højrebenet. Og eksamen nærmer sig, og det er lige før jeg kan ligge søvnløs over det. Og det kommer jeg nok også til. Men det skal jeg i hvert fald have læst op til her i weekenden.

Og så var der noget med et bryllup i Slovenien. Og hvad skal man egentlig have på til et bryllup, hvor man forventes at drikke præstens hjemmebrændte spiritus kl. 10.00 om morgenen? Og stadig forventes at stå oprejst til den fine middag på femstjernet restaurant om aftenen? Og drikker de egentlig andet end vodka sådan et sted? Og hvad har man på til det? Jeg er i tøjkrise af dimensioner. Jeg er ikke ligefrem pyntetypen, der har en hær af fine kjole hængende i mit skab. Ej heller har jeg horder af fine festsko. Jeg er lidt mere Birkenstocksandaltypen (dem har jeg til gengæld mange af), der vælger komfort først og looks bagefter. Og til et bryllup må det såmænd godt være komfortabelt, men det skal helst være pænt samtidigt. Så mindre udfordring der også!

Og så vil jeg gerne også nå at træne, løbe på rulleskøjter og komme til yoga. Og være sammen med mine børn, som jeg ikke ser hele næste weekend. Nå ja, og min mand, som har været bortrejst de sidste par uger, imens jeg har stået i bræk og syge børn til knæene, og som igen deler sit legeme mellem London og Jylland i næste uge. Personligt synes jeg, han burde sprede sig legeme lidt mere ud over Valby, men det er han vist enig med mig i.

Så travl lørdag coming up!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Chokolader med knas”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane…. Er nu gået i gang med LCHF og synes det er utroligt spændende… Men løber panden mod en mur da jeg er mandel allergiker og derfor ikke tåler mandelmel.. Kan jeg erstatte det med noget andet! På forhånd tak..)

  Svar
  • Uha, Christian, nej, det har jeg ikke regnet på. Jeg forestiller mig dog ikke at der er den store besparelse i at lave dem selv. Det er bare så skønt at kunne lave sine helt egne varianter i lige præcis den sødningsgrad, man ønsker. Men én type raw chokolade jeg aldrig kommer til at lave selv er denne: http://www.rawandmore.dk/booja-booja-dark-chocolate-truffles Det er noget af det lækreste, jeg har smagt, og her lægger jeg mig fladt ned og betaler prisen.

   Svar
 2. Pyyh, jeg håber, du husker at trække vejret lidt i løbet af dagen.

  Og jeg kunne egentlig godt lige køre et par af de der mishandlingschokolader ned, hvis det skulle være :) også på trods af, at det er lørdag morgen kl. 8.57, men er stadig sengeliggende, og så kan man virkelig få brug for chokolade, nøjagtig som når man ikke er sengeliggende du ved hehe :)

  Svar