I dag byder jeg på en fantastisk lækker raw chokoladekage med et tykt lag choko-banan-creme på toppen. Vi kaldte den først en “raw gateau marcel” men jeg synes faktisk, det er lidt uforskammet at blande banansmag ind i en gateau marcel, så nu har jeg valgt et noget længere navn!
Raw chokoladekage med choko-banancreme
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Kagebund
- 200 g nødder malet til mel mandler eller cashew fx
- 150 g dadler bløde
- 2-3 spsk raw kakaopulver reklamelink
- 2 spsk kokosolie reklamelink
- 1 salt
Chokolade-banan-creme
- 300 g banan moden!
- 100 g avokado
- 100 g dadler
- 3-4 spsk kakaopulver reklamelink
- 1 tsk vaniljepulver
- 3 spsk kokosolie reklamelink
- kakaonibs reklamelink til drys
Sådan gør du
Bund
- Mal nødderne til en grov mel i foodprocessor.
- Tilsæt dadler, kakao, kokosolie og salt og blend til du har en fedtet dej.
- Pres dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm). Put evt. bagepapir eller film i bunden, så du kan flytte den bagefter.
- Lad bunden stå i køleskab i en time eller to for lige at sætte sig.
Chokolade-banan-creme
- Blend alle ingredienser i foodprocessor, til du har en lækker chokoladecreme.
- Fordel cremen over bunden, glat den og sæt kagen i køleskab i mange timer. 5-6 timer minimum men gerne natten over, så cremen når at sætte sig.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg lavede denne raw chokoladekage med choko-banancreme som dessert, da min søster besøgte os tidligere på sommeren. Vi havde fundet ud af, at vi ville være bortrejst på hendes fødselsdag og måtte selvfølgelig derfor diske op med en lækker kage til dessert.
Kagen faldt så meget i søsters smag, at hun efterfølgende lavede den selv til at dele ud inde på kontoret på hendes rigtige fødselsdag.
Raw chokoladekage med choko-banancreme – kage til chokoladeelskere
Idéen til kagen kom sig egentlig af, at Vega længe har talt om en raw chokolade-banan-lagkage, jeg lavede til hende, da hun fyldte 5 eller 6 eller noget deromkring (opskriften har jeg tidligere bragt HER).
Jeg synes, den virkede lidt voldsom at give sig i kast med, så jeg skar lidt hjørner og endte med denne.
Den anden choko-banan-lagkage kan jeg lave til hende ved en anden god gang.
Hej Jane
Tak for dine super opskrifter – har alle dine bøger :-) og følger dig tæt herinde også
Kan denne kage fryses?
tak
Sus
Det tænker jeg umiddelbart godt men det er ikke noget, jeg har prøvet med lige netop denne…