Her kommer fødselsdagskagen over dem alle! En raw chokoladekage i lag, en chokoladebombe i tre lag lavet helt “raw”, dvs. uden raffineret sukker og mel men kun af nødder, dadler og diverse. Den smagte helt uhørt lækkert!
Raw chokoladekage
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Bund
- 70 g hasselnødder
- 25 g kokosmel almindeligt revet kokos
- 40 g kakaonibs
- 100 g dadler
- 20 g raw kakaopulver
- 2 spsk kokosolie
- 1 spsk kakaosmør eller kokosolie, smeltet
Vaniljecreme
- 200 g cashewnødder usaltede, udblødt i vand i 2 timer
- 2 spsk Birkesød (eller anden sødning, helst hvid af hensyn til farven på vaniljecremen)
- 1-2 tsk citronsaft
- 1 spsk kokosolie
- 5 dråber vaniljeessens/vaniljeekstrakt
Chokoladeganache
- 200 g cashewnødder usaltet, udblødt i 2 timer
- 1,5 dl usødet mandelmælk eller vand
- 200 g dadler
- 3 spsk kokosolie
- 3-4 spsk raw kakaopulver
- 1 tsk vaniljepulver
Chokoladecreme
- 3 spsk raw kakaopulver
- 2 spsk kokosolie
- 2 spsk kakaosmør
- 2-3 spsk SukrinSirup gold eller anden sødning
- 100 g avokado
Sådan gør du
Bund
- Blend alle ingredienserne i foodprocessoren, til du har en fedtet masse.
- Find en springform (20 cm) frem og beklæd bunden med husholdningsfilm. Det gør det nemmere for dig at flytte kagen senere. Smør siderne med kokosolie.
- Pres den fedtede dej ned i bunden og pres den godt flad med fingrene. Sørg for at den er ensartet ude i siderne. Det giver det flotteste resultat.
- Stil bunden i fryseren.
Vaniljecreme
- Blend alle ingredienserne i din high speed blender. Tilsæt vand, hvis den er for svær at blende, men vær varsom med mængden, da cremen ellers bliver for blød.
- Fordel cremen ud over den ny stivnede bund. Glat den ud med en dejskraber.
- Sæt kagen i fryseren igen.
Chokoladeganache
- Blend cashewnødder, mandelmælk, kokosolie i blenderen, til en ensartet og fløjsblød flydende creme.
- Tilsæt resten af ingredienserne og blend til du har en tyk creme.
- Hæld den tykke creme ud over den nu stivnede vaniljecreme. Fordel den ud over med en dejskraber.
- Pak kagen/springformen godt ind i husholdningsfilm og sæt den i køleskabet til næste dag.
Chokoladecreme med avokado
- Smelt kakaosmør i en lille kasserolle. Rør kokosolie, kakaopulver og sødning ud heri.
- Blend hele balladen sammen med avokado. Første forsøgte jeg med Bamix-stavblender men jeg syntes, det blev for grynet, så jeg endte med at hælde det i Vitamixen, som gav mig den fineste, bløde creme.
- Smør chokoladecremen ovenpå chokoladeganachen og sæt kagen i køleskab, indtil den skal serveres.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chokoladelagkage til fødselsdag eller nytår
Vega og jeg lavede den sammen og serverede den til dessert til deres fødselsdag, hvor vi havde hele familien til middag. Alle var vilde med kagen! Resterne serverede vi om eftermiddagen om lørdagen, hvor både Silas og Vega havde venner på besøg. Vennerne var også vilde med den.
Kagen er helt utroligt “rich”, hvilket gør, at man føler sig virkelig tilfredsstillet efter et lille stykke.
Hvis du allerede nu går og sysler med, hvad du skal servere til nytårsdesserten i år, er denne et fint og elegant bud!
Udstyr
Det kræver en blender med god blender-evne at kunne få de fine og ensartede konsistenser. De bedste resultater har jeg fået i min Vitamix blender og i min Thermomix. Sidstnævnte er klart nemmest, da skålen er så stor, at jeg bare kan hælde alting i og trykke blend.
Kagen kan sagtens laves med andet udstyr, men det bedste resultat får du helt sikkert, hvis du har en high speed blender.
Lav den dagen før!
Bemærk at denne raw chokoladekage i lag tager lang tid til at lave. Ikke så meget i effektiv arbejdstid, men fordi den skal have lov til at stå i køleskabet og blive fast i de forskellige lag.
Så det er altså ikke lige kagen, du bikser sammen en halv time før gæsterne kommer.
Er den low carb/LCHF?
En raw kage som denne er ikke low carb/LCHF, hvis nogen skulle være i tvivl.
Kagen her indeholder dadler, som er meget kulhydratrige men den lander alligevel et ret anstændigt sted i kulhydrat sammenlignet med fx en alminedlig kage.
Jeg fandt inspiration i forskelige opskrifter fra raw køkkenet men satte sødningsgraden ned, fordi jeg tit synes, de er lige rigeligt søde.
Et godt tip, når du laver raw kager efter andres opskrift er at smage på “dejen” undervejs. Især hvis du er low carber til daglig og ikke så vant til den meget intense søde smag.
Hvis du vil have en kage uden dadler kan jeg virkelig anbefale Chokoladekage uden mel med kun 4 ingredienser.
Hej
Kan jeg lave det første to del af kagen som skal i freezer to dag før jeg lave resten af kagen?
Hilsen Sherry
Ja eller måske endnu bedre, de første tre lag og så kun chokoladecremen med avokado på selve dagen.
Det er en meget lille springform på 16 cm og alligevel er opskriften til 16 personer. Er det 16 cm for at få den rette højde eller kunne man godt bruge en større springform?
Nej det er også forkert. Jeg lavede den netop forleden og undrede mig over det mærkelige mål. Opskriften passer til en 20 cm’s form. Skynder mig at rette det – tak :)
Kan man lave de 3 nederste lag, komme kagen i fryseren en uge og så lave avocado-chokoladelaget dagen inden servering? Er blevet bedt om at lave denne kage til kaffen den 23. december ? Det er jo en kende ærgerligt hvis konsistens og smag ryger i fryseren – har ikke lavet kager med cashewcreme før nemlig…
Jeg har kun lavet denne kage denne ene gang, så jeg tør ikke garantere noget. Mit bud vil dog være, at den godt kan fryses og tøs op. Det har jeg gjort med andre raw kager…
Den lyder helt utrolig lækker! Mit problem er at jeg er nøddeallergiker ?? Har du et forslag til hvad jeg kan bytte nødderne ud med? Mange hilsner, Catrine
Nej. Det giver ingen mening at tage nødderne ud af raw kagerne, da de udgør så stor og central en del. I stedet skal du vælge en af de andre chokoladekager, jeg linker til nederst i indlægget :)
Lecitin gør konsistensen blød og cremet og smagen er som fløde. Når jeg laver plantemælk bruger jeg det også, så skiller Det ikke i vand og plante.
Ej virkelig? Så har jeg da endelig noget at bruge det til! ??
Jeps, det er svært genialt ? Og så er det med til at opbygge cellemembraner og nervesystem. Faktisk en ret vigtig fedtsyre. Studie viser børn født af kvinder, der under graviditeten spiser lecitin dagligt, har en højere IQ…
Ikke fordi jeg synes at man skal stole på al forskning, men smagen af fløde og et smurt nervesystem, gør mig nu en gang glad ?
Enig! Og hvis det giver anledning til mere kage af denne art, så køber jeg den 100%?
Men kan jeg bruge noget andet i stedet for lecitin?
Nej men du kan udelade det helt.
Om lecitin:
Lecitin er et fosfolipid (en fedtsyre med fosfor). Naturligt forekommer den i opbygningen af cellevægge/membraner hos dyr og planter, og er både hydrofob og -fil (vandafvisende og -tiltrækkende). Lecitin bruges som emulgator i levnedsmidler for at ensarte teksturerne. Lecitin udvindes fra sojabønner, og har E-nr: E-322 :)
– ved udvinding bruges dog hexan (benzin-type), der ikke helt kan fjernes efterfølgende, da lecitin ikke tåler opvarmning.
Fantastisk. Tak for opklaringen!
Hej Jane. Den kage ser lækker ud, kunne jeg godt finde på at lave til nytår. Kan man bytte lecithin granulat ud med noget andet? :) Kan læse mig til, at det er udvundet af solsikkeolie og ligner små ris, men ved du mere om det?
Jeg tror godt du kan udelade det. På pakken står der, det er kolesterolsænkende – haha. Jeg har tidligere læst i raw bøger at de bruger det til at gøre konsistensen bedre og hvis du læser Cilles kommentar, så uddyber hun det yderligere ??