Raw chokoladekage i lag med vaniljecreme og chokoladeganache


Her kommer fødselsdagskagen over dem alle! En raw chokoladekage i lag, en chokoladebombe i tre lag lavet helt “raw”, dvs. uden raffineret sukker og mel men kun af nødder, dadler og diverse. Den smagte helt uhørt lækkert!

raw chokoladekage

Raw chokoladekage

Føj til favoritter Udskriv Pin
I lag med vaniljecreme og chokoladeganache
16
|
1 d

Ingredienser

Bund

Vaniljecreme

Chokoladeganache

Chokoladecreme

Sådan gør du

Bund

 • Blend alle ingredienserne i foodprocessoren, til du har en fedtet masse.
 • Find en springform (20 cm) frem og beklæd bunden med husholdningsfilm. Det gør det nemmere for dig at flytte kagen senere. Smør siderne med kokosolie.
 • Pres den fedtede dej ned i bunden og pres den godt flad med fingrene. Sørg for at den er ensartet ude i siderne. Det giver det flotteste resultat.
 • Stil bunden i fryseren.

Vaniljecreme

 • Blend alle ingredienserne i din high speed blender. Tilsæt vand, hvis den er for svær at blende. Jeg tilsatte sammenlagt lidt over 0,5 dl vand og min creme var lidt for blød i det, så vær varsom med mængden.
 • Jeg brugte min Vitamix-blender her og sikke en game changer ift. foodprocessoren. Jeg fik en fløjlsblød cashewsmøragtig creme. Nam!
 • Fordel cremen ud over den ny stivnede bund. Glat den ud med en dejskraber.
 • Sæt kagen i fryseren igen.

Chokoladeganache

 • Blend cashewnødder, mandelmælk, kokosolie, Lecithin granulat i blenderen, til en ensartet og fløjsblød flydende creme.
 • Tilsæt resten af ingredienserne og blend til du har en tyk creme.
 • Hæld den tykke creme ud over den nu stivnede vaniljecreme. Fordel den ud over med en dejskraber.
 • Pak kagen/springformen godt ind i husholdningsfilm og sæt den i køleskabet til næste dag.

Chokoladecreme med avokado

 • Smelt kakaosmør i en lille kasserolle. Rør kokosolie, kakaopulver og sødning ud heri.
 • Blend hele balladen sammen med avokado. Første forsøgte jeg med Bamix-stavblender men jeg syntes, det blev for grynet, så jeg endte med at hælde det i Vitamixen, som gav mig den fineste, bløde creme.
 • Smør chokoladecremen ovenpå chokoladeganachen og sæt kagen i køleskab, indtil den skal serveres.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chokoladelagkage til fødselsdag eller nytår

Vega og jeg lavede den sammen og serverede den til dessert til deres fødselsdag, hvor vi havde hele familien til middag. Alle var vilde med kagen! Resterne serverede vi om eftermiddagen om lørdagen, hvor både Silas og Vega havde venner på besøg. Vennerne var også vilde med den.

Kagen er helt utroligt “rich”, hvilket gør, at man føler sig virkelig tilfredsstillet efter et lille stykke.

Jeg synes, at min “chokoladeganache” (det midterste lag) blev lige blødt nok, så det ville jeg nok justere lidt i til en anden gang. Jeg har skrevet mine forslag til forbedringer ind i opskriften nedenfor.

Til nogle af lagene tog jeg udgangspunkt i to forskellige opskrifter fra Caroline Fibæks bog Raw Cake (adlink), og nogle af dem freestylede jeg selv.

Hvis du allerede nu går og sysler med, hvad du skal servere til nytårsdesserten i år, er denne et fint og elegant bud!

Udstyr

Jeg plejer altid at lave raw kager i min Magimix foodprocessor, for det synes jeg er nemmest. Den blender dog en anelse groft, så denne gang brugte jeg min Vitamix blender. Og sikke en game changer! Aldrig har jeg fået så fløjsblød konsistens før.

Kagen kan sagtens laves med andet udstyr, men det bedste resultat får du helt sikkert, hvis du har en high speed blender.

Lav den dagen før!

Bemærk at denne raw chokoladekage i lag tager lang tid til at lave. Ikke så meget i effektiv arbejdstid, men fordi den skal have lov til at stå i køleskabet og blive fast i de forskellige lag.

Så det er altså ikke lige kagen, du bikser sammen en halv time før gæsterne kommer.

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Er den low carb/LCHF?

En raw kage som denne er ikke low carb/LCHF, hvis nogen skulle være i tvivl.

Kagen her indeholder 250 g dadler og fordelt på de 16 stykker, hvilket svarer til, at hver person spiser 1,5-2 dadler. Hertil kommer lidt sødning.

I de opskrifter, jeg fulgte, var der ofte tilsat endnu mere ekstra sødning, som jeg udelod, og kagen her var mere end rigeligt sød efter min mening. Måske endda lidt for sød, men det er jo en smags sag.

Et godt tip, når du laver raw kager efter andres opskrift er at smage på “dejen” undervejs. Især hvis du er low carber til daglig og ikke så vant til den meget intense søde smag.

Hvis du vil have en kage uden dadler kan jeg virkelig anbefale Chokoladekage uden mel med kun 4 ingredienser.

Raw chokoladekage i flere lag med vaniljecreme og chokoladeganache - lavet af 100% naturlige ingredienser. Sukkerfri, glutenfri, kornfri og vegansk - Opskrift her:
Raw chokoladekage i lag med vaniljecreme og chokoladeganache - lavet af 100% naturlige ingredienser. Sukkerfri, glutenfri, kornfri og vegansk - Opskrift her:

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Raw chokoladekage i lag med vaniljecreme og chokoladeganache”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej

  Kan jeg lave det første to del af kagen som skal i freezer to dag før jeg lave resten af kagen?

  Hilsen Sherry

  Svar
 2. Det er en meget lille springform på 16 cm og alligevel er opskriften til 16 personer. Er det 16 cm for at få den rette højde eller kunne man godt bruge en større springform?

  Svar
  • Nej det er også forkert. Jeg lavede den netop forleden og undrede mig over det mærkelige mål. Opskriften passer til en 20 cm’s form. Skynder mig at rette det – tak :)

   Svar
 3. Kan man lave de 3 nederste lag, komme kagen i fryseren en uge og så lave avocado-chokoladelaget dagen inden servering? Er blevet bedt om at lave denne kage til kaffen den 23. december ? Det er jo en kende ærgerligt hvis konsistens og smag ryger i fryseren – har ikke lavet kager med cashewcreme før nemlig…

  Svar
  • Jeg har kun lavet denne kage denne ene gang, så jeg tør ikke garantere noget. Mit bud vil dog være, at den godt kan fryses og tøs op. Det har jeg gjort med andre raw kager…

   Svar
 4. Den lyder helt utrolig lækker! Mit problem er at jeg er nøddeallergiker ?? Har du et forslag til hvad jeg kan bytte nødderne ud med? Mange hilsner, Catrine

  Svar
  • Nej. Det giver ingen mening at tage nødderne ud af raw kagerne, da de udgør så stor og central en del. I stedet skal du vælge en af de andre chokoladekager, jeg linker til nederst i indlægget :)

   Svar
 5. Lecitin gør konsistensen blød og cremet og smagen er som fløde. Når jeg laver plantemælk bruger jeg det også, så skiller Det ikke i vand og plante.

  Svar
   • Jeps, det er svært genialt ? Og så er det med til at opbygge cellemembraner og nervesystem. Faktisk en ret vigtig fedtsyre. Studie viser børn født af kvinder, der under graviditeten spiser lecitin dagligt, har en højere IQ…
    Ikke fordi jeg synes at man skal stole på al forskning, men smagen af fløde og et smurt nervesystem, gør mig nu en gang glad ?

    Svar
 6. Om lecitin:
  Lecitin er et fosfolipid (en fedtsyre med fosfor). Naturligt forekommer den i opbygningen af cellevægge/membraner hos dyr og planter, og er både hydrofob og -fil (vandafvisende og -tiltrækkende). Lecitin bruges som emulgator i levnedsmidler for at ensarte teksturerne. Lecitin udvindes fra sojabønner, og har E-nr: E-322 :)
  – ved udvinding bruges dog hexan (benzin-type), der ikke helt kan fjernes efterfølgende, da lecitin ikke tåler opvarmning.

  Svar
 7. Hej Jane. Den kage ser lækker ud, kunne jeg godt finde på at lave til nytår. Kan man bytte lecithin granulat ud med noget andet? :) Kan læse mig til, at det er udvundet af solsikkeolie og ligner små ris, men ved du mere om det?

  Svar
  • Jeg tror godt du kan udelade det. På pakken står der, det er kolesterolsænkende – haha. Jeg har tidligere læst i raw bøger at de bruger det til at gøre konsistensen bedre og hvis du læser Cilles kommentar, så uddyber hun det yderligere ??

   Svar