RAW kage med kakao og nøddebund


Denne skønne RAW kage er den originale fra den første RAW food bog, der gjorde sin entrée i mit køkken.

RAW chokoladekage, flapjacks og chokoladepopcorn

Ingredienser

Bund

Fyld

Sådan gør du

 • Mal nødderne til fint mel og bland med kakao, smeltet kokosolie og salt.
 • Pres dejen ud i en springform og stil den i fryseren. Bunden havde helt sikker sagtens kunne laves i min nye Magimix, men jeg lavede kagen allerede d. 23. og der havde jeg som bekendt ikke fået vidunderet endnu.
 • Blend herefter dadlerne med de øvrige ingredienser. Igen kunne min Magimix have været en stor hjælp, men i stedet fik jeg næsten min stavblender til at brænde sammen
 • Men det hele blendes altså sammen til en lind masse og smøres ud over nøddebunden, når denne har sat sig og er blevet fast efter en tur i fryseren.
 • Stil kagen i køleskabet nogle timer (eller dage) inden servering. Kagen kan også lynfryses, eller du kan fryse resterne til en anden god gang.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fødselsdagskage

Jep, her i huset holdt vi fødselsdag 1. juledag. Det var manden, der var så heldig at runde 41 (men sshhh, det er lidt krisebetinget, det med alder efterhånden). Så der skulle naturligvis være fest. For bare fordi man deler fødselsdag med Jesus, skal ens fødselsdag – eller gaverne – sørme ikke blandes ind i det der med jul.

Søren bestilte denne raw kage. Kagen var den første RAW kage, jeg prøvede at lave for et par år siden, da bogen udkom, og jeg blev fuldstændig blown away af, at man kunne lave så syndige kager med sunde ingredienser.

I mellemtiden har jeg lavet en del andre RAW kager, som alle har været skønne, men manden insisterede på at ville have the original. Jeg huskede den som nærmest hvinende sød, men det var den slet ikke. Den var lækker og svampet og med fantastisk chokoladesmag.

Vi spiste under halvdelen, og jeg har puttet resten i fryseren, så desserten til nytårsaften allerede er på plads. Hvis du er ude efter en rigtig god chokoladekage, ville jeg gå me denne her Bedste chokoladekage – kun 4 ingredienser.

Flapjacks – også et hit

Herudover lavede jeg flapjacks, som også altid er et hit. Her er der dog ikke tale om noget sundhedsinitiativ, men skulle der sidde en, der ude, der gerne vil have sådan en opskrift kommer den her under billedet.

Flapjacks – ingredienser

 • 4 dl havregryn
 • 4 dl cornflakes
 • 1 dl kokos
 • 2 dl sukker
 • 1 tsk vanilje
 • 150 g smør
 • 3 spsk sirup

Sådan

Smørret smeltes, og det hele blandes og presses ned i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Dejen skal presses helt flad med hænderne. Bages i ca. 20 min. ved 200 grader og afkøles.

Imens den stadig er lun, skæres kanterne af og resten skæres ud i små firkanter. Når de er helt kolde, kan de med fordel dyppes i lidt chokolade.

Chokoladepopcorn med restchokoladen

Da jeg var færdig med denne øvelse, havde jeg en del smeltet chokolade til overs. Og chokolade må som bekendt helst ikke gå til spilde, og klokken var 9 om morgnen, og jeg magtede ikke at spise det, så jeg lavede en omgang lynpopcorn og hældte resten af den smeltede chokolade over. Chokoladen stivnede over en halv times tid, hvor jeg ind imellem lige rørte lidt rundt i dem, så de løsnede sig fra hinanden. Denne snack var voldsomt populær hos børnene.

Og sådan gik det til, at der gik endnu en dag på chokoladediæten. På positivsiden blev der spillet Wii til den store guldmedalje, og jeg er helt kvæstet i arme og ryg af at have spillet tennis, baseball, bowling, boksning og have lavet cardiotræning, kickboksning, danset latindans og en masse andre sære former for træning, som jeg ellers normalt aldrig begiver mig ud i.

Og det var så vist nok fest for denne gang. Nu holder vi lav profil indtil på lørdag, hvor vi skal have gæster til nytårsmiddag. Det kan man så gå og glæde sig lidt til.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “RAW kage med kakao og nøddebund”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Den ser virkelig lækker ud. Jeg har desværre verdens mindste fryser… Tror du man kan nøjes med at sætte den i køleskabet?

  Svar
 2. Kan kagen godt tages med på tur et par timer inden den skal spises eller skal den komme lige fra frost? Tænker at den måske smatter ud hvis den er uden for fryser/køleskab for længe…

  Svar
  • Ja, du har ret. Raw kager fungerer bare bedst lige fra køleskabe
   Hvis du har frosset den fx dagen før, så den er gennemfrosset, kan den holde sig et par timer til servering. Men nok heller ikke mere…

   Svar