Raw chokolade med kokos – Disneyslik til mor?


I går var der heftig aktivitet omkring indlægget om sundere disneyslik til ungerne. Alle de givne forslag kan naturligvis spises af hele familien, men nogle gange kan der godt være behov for at lave en version, som er mere egnet til voksne end børn.

F.eks. hvis den voksne er et chokolademonster (who me?), kan der være idé i at lave en chokolade med minimalt sødning i. Så får man nemlig følelsen af at spise chokolade uden trangen til at rydde fadet. I andre lande kan man købe 90% chokolade, men det har jeg endnu ikke set herhjemme. Har I? Men så må man jo selv i gang.

Raw chokolade med kokos

Raw chokolade med kokos

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 portion
|
2 timer

Ingredienser

 • 120 g kakaosmør
 • 30 g creamed coconut altså, hvad er det egentlig? Et mærkeligt ayurveda produkt af sammenpresset kokosnød, som jeg fandt i mit køleskab. Kan helt sikkert udelades.
 • 1 spsk kokosolie
 • 2 dl kokosmel almindeligt, ikke det fiberholdige
 • 1-1½ dl raw kakaopulver bruger du en anden slags kakao, kan du ikke regne med mængden
 • 2 tsk Sukrin Gold
 • vaniljepulver

Sådan gør du

 • Smelt kakaosmør, creamed coconut og kokosolie over vandbad og tilsæt resten af ingredienserne (minus kokosmel), når det er helt smeltet. Rør godt rundt, til alle klumper forsvinder.
 • Smag evt. til. 2 tsk sukrin+ er ikke meget til denne portion, og du kan med fordel putte mere sødning i. Her ryger noget af afvænningsprincippet så, men smagen vil blive markant bedre. Juster også i mængden af kakao, alt efter hvor mørk en chokolade du ønsker.
 • Kokosmelet putter du i din form. Det kan være, du bruger en isterningebakke af silikone, og dette er nok den smarteste løsning, eller du kan gøre som mig denne gang og bruge en gammel, aflang madkasse, som du har beklædt med film.
 • Hæld al kokosmelet i og hæld den flydende chokolade oveni. Luk formen og sæt den i køleskabet eller i fryseren alt efter tålmodighed.
 • Når chokoladen er stivnet, kan du tage den ud af formen. Vær opmærksom på, at den kan være svær at skære i pæne stykker, så hvis du har valgt pladeløsningen, bliver det lidt… rustikt!
 • Et voilà, disneyslik til mor! Der er næsten ingen fare for, at ungerne stikker af med disse.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Raw chokolade med kokos – De ser lækre ud, ikke? Det er de faktisk ikke. Og egentlig har jeg et princip om, at jeg kun bringer opskrifter her på bloggen, som jeg selv synes er gode, og det lever disse ikke helt op til. Men Instagram-folket har talt, og de vil have opskriften på disse raw chokolade med kokos, og som der helt rigtigt blev pointeret: Så kan man jo bare justere lidt i den. Point taken.

En anden mulighed er at se raw chokolade med kokos som en slags afvænningschokolade. Dette er chokoladen, du spiser, imens du afvænner sig selv fra at spise for meget chokolade.

Kan man egentlig spise for meget chokolade?

Den lader jeg lige stå. For mit eget vedkommende kunne jeg godt have gavn af at skrue en lillesmule ned for chokoladen. Enough said. Nu til opskriften.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Raw chokolade med kokos – Disneyslik til mor?”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej,
  Tak for en spændende blog!
  Hvor køber du kakaosmør, creamed coconut, raw kakao, sukrin? Har du en bestemt netshop, du kan anbefale?

  Hilsen Stine

  Svar
  • Hej Stine
   Jeg handler ofte hos Helsemin i deres fysiske butikker eller hos netspiren.dk De har et kæmpe sortiment og lynhurtig levering :)

   Svar
 2. Jeg skulle lige til at skrive det samme med summerbird chokolader! De også 99% chokolade i mad og vin – og den er baaare god!

  Svar