RAW brunkagekugler


Disse brunkagekugler smager forbavsende meget som kold brunkagedej. Og hvem elsker ikke det? Mine unger gør i hvert fald og disse hitter helt vildt!

Selvom man har tømmermænd, kan man jo godt være produktiv. Jeg valgte at kaste mig ud i noget RAW bagning, well, RAW kagetilberedelse. RAW brunkagekugler og en RAW gulerodskage. Sidstnævnte står fortsat på køl og sætter sig, inden den skal smages….

Jeg har før skrevet om mit mærkelige barn, som ikke kan lide kage. Nu er det jo ikke, fordi jeg mener, at børn skal spise kage for enhver pris, men fødselsdagen er lige rundt om hjørnet, og der er nok en forventning om en eller anden form for godteri til sådan en begivenhed.

Den eneste kage, han kan lide, er brunkager. De helt usle Karen Wolff brunkager formet som en blomst. Blomsterkager, kalder han dem. Men det er altså bare temmelig svært at sætte seks lys i en brunkage, så derfor lavede jeg i dag en forbedret version af dem. Og tænk, han kunne lide dem! De smagte altså også pivgodt, hvis jeg selv skal sige det! Og så gør det jo heller ikke noget, at de er spækfyldt med gode fedtstoffer, som ærligt talt godt kan være lidt svære at lokke i drengebarnet.

Brunkagekugler - dadelkugler med smag af brunkager

RAW brunkagekugler

Føj til favoritter Udskriv Pin
30 stk
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Udblød dadler i vand.
  • Mal mandlerne til mel og bland med krydderierne.
  • De udblødte dadler skæres i mindre stykker og køres i foodprocessor/blender/minihakker sammen med kokosolie, indtil massen er helt lind.
  • Til sidst blandes den fedtede dadelmasse med nøddemelet og trilles til kugler. Ret nemt, altså!
  • Stil på køl en times tid inden servering. De smager bedst kolde efter min mening,

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Brunkagekugler - dadelkugler med smag af brunkager


Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “RAW brunkagekugler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane

    Men er dadler ikke lidt fy fy? Jeg har nemlig tænkt meget på dadler fordi man kan lave så mange ting med dem?

    Svar
  2. Halløj :)
    Nu er jeg måske en opskrift-nazi men jeg er ikke vild med betegnelser som for mig er rigtig svære at definere fx :
    En halv bøtte (et eller andet)
    En pakke (noget andet)
    En halv pose (dette her)
    Er det muligt at få angivet krunkagekrydderiet i gram .. evt ved at oplyse hvor stor en pose du har taget 1/2 af ?
    Ikke for at være tvær .. for jeg elsker dine opskrifter og vil helst lave dem rigtig :)))
    Knus fra Mie

    Svar
    • Fint nok at være nazi – også på de ting, der stilles gratis til rådighed – haha!. Jeg prøver faktisk at være mere præcis (opskriften her er mange år gammel). Meeen jeg gider (med al respekt) ikke gå tilbage og veje krydderier af på gamle opskrifter. Brunkagekrydderiposer er dem, du måske kender fra Urtekram eller Dr. Oetker. Ellers smag dig frem. Det kan du sagtens også.

      Eller hent jule e-bogen. Den er gratis og der er mere præcise mængdeangivelser i.

      Svar
  3. Hej Jane. Jeg har lige lavet dadelkuglerne. De er på køl nu. Men jeg kom til at smage lidt på dem. Er du gal, hvor er de gode. Kan slet ikke vente til at de bliver kolde, når du skiver at de er bedre kolde. Tak for en nem og lige til opskrift.

    Svar
  4. Ja de er rigtig gode. Mums.
    Jeg kommer mindre kokosolie i, synes det var for meget. Så kommer jeg en lille smule vand i for at få dem til at hænge sammen.
    Har lige prøvet at komme lakridspulver i i stedet for brunkagekrydderier. :) Det smager også godt. :)

    Svar
  5. Nam nam! Endnu en lækker opskrift!! TAK!
    Min datter på 20 måneder spiser dem også gerne :-)
    Hvor længe kan de holde sig i køleskab?

    Svar
    • Godt at høre, Helle! Det kan ikke vare længe, før jeg skal lave en portion. De holder i øvrigt heller ikke længe herhjemme… :)

      Svar
      • Hehe nej min kæreste er også ret vild med dem. puttede godt nok en hel post krydderi i det var godt men kan godt være de så bliver lige stærke nok til børn ;-)

        Svar
  6. Dem må jeg prøve at lave:-p Men hvilken slags dadler bruges der? Dem der er helt tørrede og nærmest ligner store, døde insekter eller de saftige som er kommet i supermarkederne indenfor de seneste år?

    Svar
    • Hej Michelle – jeg har lavet kuglerne med begge typer dadler alt efter hvad jeg har kunne få fat i.De 100 g dadler passer dog bedst til de tørrede (jeg brugte de soltørrede fra urtekram), som blødes op i vand inden brug. Hvis man bruger de store fedtede dadler, kan man sætte dosis lidt ned. :)

      Svar
    • Oh yes, og jeg skal netop til at i gang med at lave en kæmpe portion, så drengebarn har noget at dele ud i børnehaven på mandag :)

      Svar