Gojibær er jo et lille superbær eller superfood sprængfyldt med næringsstoffer. Her har vi puttet det i en brownie med gojibær, både indeni men også ved at lave en fræk orange topping med gojibær.

Raw brownie med gojibær og fræk topping
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 100 g medjool dadler
- 50 g tørrede abrikoser (de usvovlede, brune øko-nogen)
- 2 spsk kokosolie
- 1 spsk kakaosmør
- 1 dl kakaopulver (raw hvis du har)
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 dl paranødder
- 2 spsk gojibær
- 2 spsk hampefrø (afskallede)
- 1 knsp salt
- 1/4 dl koldt vand hvis du har brug for ekstra væske til at få den blendet sammen.
Topping
- 1 dl gojibær
- ½ dl kokosfibermel
- 1 tsk kokosolie
- lidt koldt vand
Sådan gør du
Raw brownie med gojibær
- Udsten dadlerne og hak abrikoserne groft. Kør dem gennem stavblenderen eller food processoren sammen med smeltet kokosolie, kakaosmør og kakaopulver, vanilje og salt.
- Tilsæt lidt vand, hvis du synes dejen er for tyk til at blive blendet ordentligt.
- Hak paranødderne groft og bland dem i dejen sammen med gojibær og hampefrø.
- Fordel massen i en form beklædt med film, så kagen er ca. 3 cm høj og sæt den på køl eller frys, indtil den sætter sig.
Topping
- Blend alle ingredienserne sammen i minihakkeren, indtil du har en lidt klumpet, fedtet, orange masse, som du kan smøre på toppen. Jeg brugte kun topping på halvdelen af kagen, så jeg kunne godt havde nøjedes med halv portion. Resten af kagen skar jeg ud i små godbidder, som jeg har planer om at opbevare på frost så længe jeg kan. Wish me luck!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter
Energiberegning
PR. STKDer findes masser af opskrifter på lækre rå brownies. Denne er lavet med inspiration fra Caroline Fibæks bog “Nyd dig Sund”.
Den er flot, ikke? Den smagte uhørt dejligt!
I denne har jeg dog taget et par ingredienser ud, tilføjet et par andre og har derved måske lavet en lidt mere blodsukkervenlig version. Raw kager indeholder ofte mange dadler, og det kan godt få mit blodsukker til at fare til vejrs. Jeg har derfor forsøgt at lave damage control ved at bytte nogle af dadlerne med abrikoser og tilføje lidt ekstra protein. Men følsomme sjæle skal stadig være varsomme…
Men her kommer opskriften, som jeg lavede den.
jeg bryder mig jo ikke om at udsætte mig selv for soja – så det gider jeg ikke at bruge penge på ;)
Jeg har faktisk været ret glad for
http://www.alun.dk/shop/immunopro-valle-protein.html
Det smager ikke specielt godt men kan sagtens skjules i dadelkugler og frugt smooties…
Men må indrømme at jeg hellere vil ha mad for pengene end pulver
Ærteprotein er min favorit. Den er billig, smager næsten ikke af noget og kan nemt gemmes i mad, hvis man har et ønske om at tilsætte ekstra protein (hvilket jo i grunden er sjældent).
Mums – denne kage er bare så lækker! Jeg har også kastet mig ud i den af flere omgange og kan varmt anbefale dem. Og hvad angår proteinpulver, så er jeg heller ikke hoppet med på den nye bølge. Jeg holder stadig fast i sojaprotein fra Natur Drogeriet og bruger hellere pengene på økologiske æg :-)
Mums, jeg er ikke engang særlig glad for chokoladekage/brownies, men de der ser SÅ lækre ud jo!!
Altså, du skal have tak for en virkelig inspirerende blog!
– Maj :D
Jamen velbekomme, Maj! Og sig mig, hvordan kan man ikke være specielt glad for chokolade?! Det fænomen er mig helt ukendt ;-)
Ha ha ha… jeg ved det, det hører jeg tit fra mine veninder! Jeg er meget mere til det salte end det søde, ikke at jeg ikke nyder en lækker kage eller lign., men kan sagtens undvære det :)
– Maj :D
NOM den ser gooo’ ud!
Ohhh … namme, nam! For hulan da, de ser imponerende appetitlige ud! :o)Proteinpulver har jeg dog ikke og har egenlig heller ikke tænkt mig og købe det, mon ikke lidt højfiber kokosmel kan tilføjes i stedet for?