Denne lækre raw brownie med appelsin smager ustyrligt godt og er lavet af helt naturlige ingredienser. Uden mel og tilsat sukker.
Udstyr
Ingredienser
- 150 g cashewnødder
- 200 g dadler vægt med sten
- 1 dl raw kakaopulver
- 3 spsk kokosolie
- 1 øko-appelsin skal heraf
- 1 spsk appelsinsaft
- salt
Havtorn topping
- 2 dl kokosmel almindeligt revet kokos
- 2 spsk havtornpulver se noter
- 2 spsk kokosolie
- appelsinsaft
Sådan gør du
- Udblød gerne cashewnødder i koldt vand i nogle timer forinden. Dog max 5 timer.
- Fjern sten fra dadler og udblød dem, hvis det er nødvendigt. Det gør du ved at hælde kogende vand over og lade dem ligge i 10-15 minutter. Bruger du de store medjool-dadler, plejer det ikke være nødvendigt.
- Blend alle ingredienser til kagen i foodprocessoren til en fedtet masse.
- Pres massen ud i en lille brødform eller madkasse beklædt med bagepapir eller husholdningsfilm og glat overfladen med en våd dejskraber.
- Stil den i køleskabet og lad den stå i nogle timer, så den bliver fast og konfektagtig.
- Kør ingredienserne til toppingen i minihakkeren til en fedtet orange masse og hæld den herefter over i en skål. Rør den sammen, hvis den er lidt ujævn.
- Fordel den ovenpå kagen og pres den godt sammen med hænderne eller en dejskraber og sæt kagen tilbage på køl.
- Faktisk bliver kagen lækrest og mest konfektagtig, hvis den får lov at stå i køleskabet til næste dag, så se om du kan modstå fristelsen her!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det er vist ingen hemmelighed, at jeg har en svaghed for kagerne fra raw køkkenet.
Jeg synes, de er ustyrligt lækre, og jeg vælger ofte at bage dem fremfor “low carb kagerne”, som jeg ikke altid synes er helt i toppen, og som jeg ofte får mavepine af pga. de mange fibre fra specialmelet.
Raw kagerne er ofte lavet med dadler og er derfor ikke low carb, men de er naturligt glutenfrie og mælkefrie, helt naturlige, og så smager de, så englene synger.
Jeg har lavet masser af raw kager tidligere (se arkivet nederst på denne side).
Sidst lavede jeg en raw brownie med smag af After Eight som jeg, der er en totalt sucker for chokolade med mintsmag, elskede.
Raw brownie med appelsin og havtorn
Denne version her i dag er lavet med appelsinskal i selve chokolademassen, og så har den fået et syrligt havtornlag på toppen.
Det fungerede virkelig godt også. Jeg havde dommerpanel på bestående af tre 9-årige (mine egne 2 + en veninde) og så selvfølgelig mig selv og Søren, og alle elskede den.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Hvad kan jeg bruge i stedet for havtorn?
Jeg kan simpelthen ikke huske, hvordan det havtornpulver er kommet ind i mit køkken, men jeg har haft en pose stående i køleskabet i 100 år.
Det er dog næppe standardingrediens ude i de danske køkkener, så hvis man skal erstatte det med noget, kunne det måske være skal fra yderligere 1 øko-appelsin.
Vil man gerne have den orange farve med, kunne man rive en lille gulerod og blende med, men jeg ved ikke, om det vil smage igennem. Men idéer hermed videregivet. Lad mig gerne vide, hvordan I løste det, hvis I prøver det derhjemme!
these look delightful!! yummy
Tror jeg skal prøve at lave den med alm. bagekakao og friske havtorn :)
Orv, den ser lækker ud :-)
Jeg har masser af havtorn i fryseren fra sidste plukkerunde og tænker at koge et koncentration af dem og bruge istedet :-)
Heldige dig! Det lyder lækkert!
Er det muligt at skifte raw kakaopulver ud med almindeligt kakaopulver? Jeg har ikke kendskab til smagen af raw kakaopulver, eller nærmere styrken, så måske du kan give et lille hint i forhold til bagakakao og nesquik pulver kakao?
Du kan sagtens bruge almindeligt kakaopulver. Hvis det er kraftigt kakaopulver, kan det være du skal sætte mængden lidt ned. Raw kakao er meget mildt og lyst i smagen.
Nesquick kender jeg kun som sådan noget kakaopulver, der er tilsat sukker. Det må det ikke være. Det skal være uden sukker.
Jeg tænker gurkemeje. Så bliver toppingen ikke orange men gul, og så har gurkemeje mange gode sundhendsmæssige kvaliteter
Genial idé!!
God morgen Jane
Du ved jo at jeg er ikke den store kagespiser, men lige præcis raw kagerne – dem syntes jeg er helt fantastiske!
Jeg kiggede lige på de andre raw kager du har liggende og er blevet mega fristet til selv at eksperimentere.
Så mon ikke der snart er raw kage på Vanløse blues ;)
God mini ferie og god dag
Kram maria