RAW banan-chokolade-lagkage


Lillepigen havde jo nøje selv udpeget sin fødselsdagskage i Caroline Fibæks bog RAW Cake, og valget faldt helt naturligt på en banan chokolade lagkage.

Og det var et godt valg, for det er til dato den lækreste, mest syndige lagkage, jeg nogensinde har smagt. Og så var den fuld af lutter naturlige ingredienser. Det bliver ikke bedre.

Jeg justerede en lillesmule i opskriften. Min version kommer her:

Raw chokolade banan lagkage

RAW banan-chokolade-lagkage

Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
4 timer

Ingredienser

Kagebund

Vaniljecreme

Chokoladecreme

I øvrigt

Sådan gør du

Kagebunden

 • Nødderne males til mel og dadlerne blendes med kokosolie og det hele samles til en fedtet dej, som glattes ud i en smurt springform. Lad bunden stå i køleskab i en time eller to for lige at sætte sig.

Vaniljecreme

 • Cashewnødderne males til fint mel. Til sidst tilsættes resten af ingredienserne til du har en god, tyk vaniljecreme. Cremen glattes ud over kagebunden.

Chokoladecreme

 • Alle ingredienser blendes eller køres gennem foodprocessoren til du har en lækker chokoladecreme. Jeg kan bedst lide at køre dadlerne igennem først sammen med det smeltede fedtstof for at sikre, at de bliver blendet helt fint.
 • Halvdelen af chokoladecremen smøres ud over vaniljecremen. Ovenpå lægges skiver af banan og de grofthakkede pekannødder. Til sidst afsluttes med endnu et tykt lag chokoladecreme.
 • Kagen bør fryses en time inden servering. Det er i hvert fald Caroline Fibæks anbefaling, og den tror jeg, man skal følge.
 • Selv satte jeg den kun på køl i 3 timer, men det var ikke nok for at få den til at sætte sig, så den var lidt løs i det.
 • Til gengæld levnede vi halvdelen, og den anden halvdel er røget på frost, og den forventer jeg at servere til næste fødselsdag i næste weekend.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “RAW banan-chokolade-lagkage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Er meget glad for at have opdaget din blog!:) og har lige lavet 3 stk af denne vildt lækre lagkage som skal fryses ned til senere brug til børnefødselsdag. Men hvad er din erfaring med hvornår den skal tages ud af fryseren inden den skal spises??:)

  Svar
  • Det kan jeg desværre ikke huske. Altså sådan fra gennemfrost, mener du? En halv time vil være mit bud, måske 40 min… :-/

   Svar
 2. Hej Jane. Jeg har besluttet at kaste mig ud i denne lækre lagkage til min fødselsdag. Men da jeg er ibtidspress på selv dagen. Ville jeg høre hvordan kagen er efter den har været på frost ? – Maria :)

  Svar
 3. Ej, hvor ser den lækker ud. DEN må prøves.
  Kan man bruge dadelmasse istedet for hele dadler og ca. hvor mange gram?
  Super blog :-D

  Svar
  • Tak, Majken! Caroline Fibæks raw lagkage her er sygt lækker!

   Jeg ved ikke lige hvad dadelmasse er, men jeg vil skyde på at de dadler, jeg bruger, vejer omkring 10 g pr. stk.

   Svar
   • Hej Jane.
    Tak for det hurtige svar.
    Dadelmasse er sådan set bare blendet dadler uden sten og skal. Meget billigere og meget nemmere. Man kan købe det hos de fleste etniske grønthandlere.

    Svar
 4. Kan varmt anbefales. Den smagte så syndigt! Jeg doblede dog nogle gange op på chokoladecremen ift. opskriften i bogen, hvilket afspejler sig i opskriften her på siden. Jeg synes tit, at RAW opskrifterne er lige små nok…

  Svar
 5. Uhhhmmm den ser lækker ud.
  Har faktisk her til morgen tænkt på denne kage eller en variation med brownie babe i bundet pyntet med bananskriver eller lagt i midten!!!

  Svar