Ras el hanout – hjemmelavet krydderiblanding


Ras el hanout er en vildt lækker og aromatisk krydderiblanding, der stammer fra Mellemøsten og det nordlige Afrika. Blandingen består af spidskommen, peber, koriander, gurkemeje, stødt ingefær, kanel, muskatnødt, cayennepeber og allehånde. Du kan også tilføje lavendel og rosenblade.

Ras el hanout - hjemmelavet krydderiblanding

Ras el hanout

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1 portion
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland alle krydderierne og kom dem i en tætlukket beholder eller glas.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

De bedste krydderier fra butikken

Navnet ras el hanout betyder på arabisk “butikkens leder” og refererer til, at krydderiblandingen indeholder alt det bedste fra butikken. Altså alle de bedste krydderier, som butikken kan tilbyde. Krydderiblandingen bliver primært brugt i Tunesien, Marokko og Algeriet, hvor blandingen dog er lidt forskelligt sammensat fra land til land – og fra butik til butik.

Hvad kan man bruge ras el hanout til?

Krydderibladningen egner sig rigtig godt til både fisk og kød fx oksekød, kylling og særligt lam. Prøv fx marokkansk kylling med oliven og citron.

Men blandingen kan også virkelig tilføre smag til vegetariske gryderetter og supper. Her kan du fx prøve gulerodssuppe med ingefær eller græskarsuppe med krydrede kødboller. Du kan evt. også tilføje lidt krydderi til en skål blomkålsris, ligesom blomkålsris med gurkemeje.

Bland dine egne krydderier

Nogle gange finder jeg krydderiblandinger i fx de små etniske købmænd her i Valby og det frustrerer nogle gange mine læsere, der ikke lige har adgang til disse butikker. Og det skal vi selvfølgelig gøre noget ved.

Derfor har jeg her selv lavet en opskrift på ras el hanout, så har du ikke adgang til at købe den færdigblandet, kan du nu blande selv og derved selv få mulighed for at smage denne dejlige krydderiblanding.

Er du over 40 og driller vægten?

Så er du ikke alene – kroppen forandrer sig i de år og det kan være enormt forvirrende.

Jeg hjælper dig her (gratis)

Trænger til en frisk start?

Få styr på måltiderne og portionsstørrelserne med mine madplaner. Du slipper for dyr takeout og hovsa-måltider og sparer tid, penge og kalorier.

Se alle kostplaner og madplaner her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Ras el hanout – hjemmelavet krydderiblanding”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




        • Og dette er MIN opskrift <3 :

          2-3 stk. knuste nelliker
          6 tsk. gurkemeje
          2 tsk. frisk stødt sort peber
          4 tsk. spidskommen
          4 tsk. stødt ingefær
          2 tsk. stødt kardemomme
          3-4 tsk. stødt kanel
          3 tsk. stødte korianderfrø
          3 tsk. stødt allehånde
          4 tsk. friskrevet muskatnød
          4 tsk. paprika
          2 tsk. sukker
          2 tsk. cayennepeber
          3 tsk. stødt anisfrø, eller fennikelfrø
          4 tsk. salt (Maldon eller havsalt)
          1/2 tsk knuste, tørrede rosenblade

          Du kan vælge at blande og putte krydderierne i glas med det samme – eller gøre som jeg og
          måle alle krydderierne op og putte dem på en lille pande. Ryst panden lidt så laget af krydderier bliver jævnt.

          Varm krydderierne op et minut eller to til de begynder at dufte.

          Hæld derefter med det samme krydderiblandingen op i en kold skål og bland den sammen.
          Køl af og kom krydderimixet i et tætsluttende glas.

          HOLDBARHED
          Opbevar dit krydderimix i et tætsluttende glas, tørt og mørkt. Her kan det holde sig i ca 1 år. Holdbarheden afhænger dog også af de krydderier du har brugt så hvis nogle af dem var ved at miste smag da du lavede blandingen bliver holdbarheden kortere. Man kan sagtens bruge krydderiet selvom smagen er blevet ændret.

          Svar