Ras el hanout – hjemmelavet krydderiblanding


Ras el hanout er en vildt lækker og aromatisk krydderiblanding, der stammer fra Mellemøsten og det nordlige Afrika. Blandingen består af spidskommen, peber, koriander, gurkemeje, stødt ingefær, kanel, muskatnødt, cayennepeber og allehånde. Du kan også tilføje lavendel og rosenblade.

De bedste krydderier fra butikken

Navnet ras el hanout betyder på arabisk “butikkens leder” og refererer til, at krydderiblandingen indeholder alt det bedste fra butikken. Altså alle de bedste krydderier, som butikken kan tilbyde. Krydderiblandingen bliver primært brugt i Tunesien, Marokko og Algeriet, hvor blandingen dog er lidt forskelligt sammensat fra land til land – og fra butik til butik.

Hvad kan man bruge ras el hanout til?

Krydderibladningen egner sig rigtig godt til både fisk og kød fx oksekød, kylling og særligt lam. Prøv fx marokkansk kylling med oliven og citron.

Men blandingen kan også virkelig tilføre smag til vegetariske gryderetter og supper. Her kan du fx prøve gulerodssuppe med ingefær eller græskarsuppe med krydrede kødboller. Du kan evt. også tilføje lidt krydderi til en skål blomkålsris, ligesom blomkålsris med gurkemeje.

Ras el hanout - hjemmelavet krydderiblanding

Ingredienser

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bland dine egne krydderier

Nogle gange finder jeg krydderiblandinger i fx de små etniske købmænd her i Valby og det frustrerer nogle gange mine læsere, der ikke lige har adgang til disse butikker. Og det skal vi selvfølgelig gøre noget ved.

Derfor har jeg her selv lavet en opskrift på ras el hanout, så har du ikke adgang til at købe den færdigblandet, kan du nu blande selv og derved selv få mulighed for at smage denne dejlige krydderiblanding.

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Ras el hanout – hjemmelavet krydderiblanding”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?