Ras el hanout er en vildt lækker og aromatisk krydderiblanding, der stammer fra Mellemøsten og det nordlige Afrika. Blandingen består af spidskommen, peber, koriander, gurkemeje, stødt ingefær, kanel, muskatnødt, cayennepeber og allehånde. Du kan også tilføje lavendel og rosenblade.
Ingredienser
- 2 spsk stødt spidskommen
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk stødt ingefær
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk stødt muskatnød
- 1 nip cayennepeber
- 1 nip allehånde
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
De bedste krydderier fra butikken
Navnet ras el hanout betyder på arabisk “butikkens leder” og refererer til, at krydderiblandingen indeholder alt det bedste fra butikken. Altså alle de bedste krydderier, som butikken kan tilbyde. Krydderiblandingen bliver primært brugt i Tunesien, Marokko og Algeriet, hvor blandingen dog er lidt forskelligt sammensat fra land til land – og fra butik til butik.
Hvad kan man bruge ras el hanout til?
Krydderibladningen egner sig rigtig godt til både fisk og kød fx oksekød, kylling og særligt lam. Prøv fx marokkansk kylling med oliven og citron.
Men blandingen kan også virkelig tilføre smag til vegetariske gryderetter og supper. Her kan du fx prøve gulerodssuppe med ingefær eller græskarsuppe med krydrede kødboller. Du kan evt. også tilføje lidt krydderi til en skål blomkålsris, ligesom blomkålsris med gurkemeje.
Bland dine egne krydderier
Nogle gange finder jeg krydderiblandinger i fx de små etniske købmænd her i Valby og det frustrerer nogle gange mine læsere, der ikke lige har adgang til disse butikker. Og det skal vi selvfølgelig gøre noget ved.
Derfor har jeg her selv lavet en opskrift på ras el hanout, så har du ikke adgang til at købe den færdigblandet, kan du nu blande selv og derved selv få mulighed for at smage denne dejlige krydderiblanding.
0 kommentarer til “Ras el hanout – hjemmelavet krydderiblanding”