Ramsløg-pesto med ristede solsikkekerner og Manchego


Enhver madblogger med respekt for sig selv må have en ramsløgspesto på sin blog! Det har jeg fortalt mig selv hvert år i mange år, imens jeg lykkeligt er fortsat med at lave basilikumspesto og persillepesto.

Ramsløg-pesto - opskrift på lækker pesto med ramsløg, ristede solsikkekerner og Manchego

Ramsløg-pesto

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rengør ramsløgene og fjern evt. stilkene. Hak evt. bladene i lidt grove stykker.
  • Blend hele baduljen i din blender. Smag til med salt og citron.
  • Hæld på glas og opbevar på køl. Hvis blandingen er dækket af olie, kan den holde sig pænt længe.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Der findes nemlig næsten ikke noget bedre end hjemmelavet basilikum- eller persillepesto og hvorfor begynde at ændre på noget, der fungerer så godt?

Well… ikke desto mindre får du her: ramsløg-pesto.

Og ved du hvad? Det smagte superdejligt også!

Ramsløg smager som en blanding af mild hvidløg og forårsløg. Lidt stærkt og lidt skarpt men også rigtigt dejligt.

Da jeg er virkelig glad for almindelig pesto og helst ville slippe for sammenligningen, prøvede jeg at gøre denne lidt anderledes ved at bruge ristede solsikkekerner i stedet for pinjekerner og Manchego (fåreost) i stedet for parmesan. Du kan selvfølgelig sagtens bruge både pinjekerner og parmesanost, hvis du foretrækker det.

HVAD KAN JEG BRUGE RAMSLØG-PESTO TIL?

Du kan bruge den fuldstændigt, som du ville bruge andre typer pesto end ramsløg-pesto. Du kan dryppe den ud over din salat eller dine grøntsager, du kan bruge den som grøn “sovs” til kartofler, hvis du spiser det, du kan bruge den som smørelse på en skive chiaknækbrød med en skive ost ovenpå eller som smørelse i en sandwich. Du kan også røre en skefuld ud i lidt fed cremefraiche, og på den måde har du en lækker dip til grøntsager.

Kun fantasien sætter grænser!

Ramsløg-pesto - opskrift på lækker pesto med ramsløg, ristede solsikkekerner og Manchego

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Ramsløg-pesto med ristede solsikkekerner og Manchego”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Lyder og ser utrolig lækkert ud. Syntes det er skønt du bruger andre nødder/kerner og ost til denne pesto, den tanke ville jeg aldrig selv have fået.
    Lavede ramsløg smør forleden og frøs ned i små isternings bakker også en af dine gode ideer og det er så nemt at smide på grøntsager og kød.

    Svar
    • Åh gud ja, ramsløgsmør! Også dejligt! I det hele taget er det længe siden jeg har lavet forskellige typer urtesmør. Det må jeg have på min liste snart igen! :)

      Svar