Ramsløg-pesto med ristede solsikkekerner og Manchego


Enhver madblogger med respekt for sig selv må have en ramsløgspesto på sin blog! Det har jeg fortalt mig selv hvert år i mange år, imens jeg lykkeligt er fortsat med at lave basilikumspesto og persillepesto.

Ramsløg-pesto - opskrift på lækker pesto med ramsløg, ristede solsikkekerner og Manchego

Ramsløg-pesto

Føj til favoritter Print Pin
1 glas
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rengør ramsløgene og fjern evt. stilkene. Hak evt. bladene i lidt grove stykker.
  • Blend hele baduljen i din blender. Smag til med salt og citron.
  • Hæld på glas og opbevar på køl. Hvis blandingen er dækket af olie, kan den holde sig pænt længe.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet pesto

Der findes nemlig næsten ikke noget bedre end hjemmelavet basilikum- eller persillepesto og hvorfor begynde at ændre på noget, der fungerer så godt?

Well… ikke desto mindre får du her: ramsløg-pesto.

Og ved du hvad? Det smagte superdejligt også!

Ramsløg smager som en blanding af mild hvidløg og forårsløg. Lidt stærkt og lidt skarpt men også rigtigt dejligt.

Da jeg er virkelig glad for almindelig pesto og helst ville slippe for sammenligningen, prøvede jeg at gøre denne lidt anderledes ved at bruge ristede solsikkekerner i stedet for pinjekerner og Manchego (fåreost) i stedet for parmesan. Du kan selvfølgelig sagtens bruge både pinjekerner og parmesanost, hvis du foretrækker det.

Hvad kan jeg spise ramsløgspesto til?

Du kan bruge den fuldstændigt, som du ville bruge andre typer pesto end ramsløg-pesto. Du kan dryppe den ud over din salat eller dine grøntsager, du kan bruge den som grøn “sovs” til kartofler, hvis du spiser det, du kan bruge den som smørelse på en skive chiaknækbrød med en skive ost ovenpå eller som smørelse i en sandwich. Du kan også røre en skefuld ud i lidt fed cremefraiche, og på den måde har du en lækker dip til grøntsager.

Kun fantasien sætter grænser!

Ramsløg-pesto - opskrift på lækker pesto med ramsløg, ristede solsikkekerner og Manchego

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Ramsløg-pesto med ristede solsikkekerner og Manchego”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Lyder og ser utrolig lækkert ud. Syntes det er skønt du bruger andre nødder/kerner og ost til denne pesto, den tanke ville jeg aldrig selv have fået.
    Lavede ramsløg smør forleden og frøs ned i små isternings bakker også en af dine gode ideer og det er så nemt at smide på grøntsager og kød.

    Svar
    • Åh gud ja, ramsløgsmør! Også dejligt! I det hele taget er det længe siden jeg har lavet forskellige typer urtesmør. Det må jeg have på min liste snart igen! :)

      Svar