Ramen, den populære japanske nudelsuppe her i en low carb version til dig, der gerne vil spare på kulhydraterne men stadig have den lækre suppe med den gode smag.
Hvis du ikke har smagt ramen før, synes jeg, du skal prøve denne her.
Jeg har foreslået shiratakinudlerne (kulhydratfrie nudler af Konjac-roden) i denne opskrift. Selv er jeg aldrig blevet venner med dem, men jeg ved at mange er meget begejstret for dem. Strimlet hvidkål, kinaradise eller spidskål smager bedre, synes jeg.
Ramen
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 250 g oksekød i strimler fx oksefilet eller flanksteak
- 1 liter bouillon se ovenfor
- 2 spsk sesamolie
- 1 spsk risvineddike
- 4 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 2 æg
- 50 g frisk spinat fx babyspinat
- 200 g gulerødder
- 1 rød chili hakket eller i skiver
- 1 spsk frisk ingefær fintrevet
- 50 g forårsløg fintsnittet
- 200 g shiratakinudler kulhydratfrie nudler af Konjac-roden
- smør eller kokosolie til stegning
Drys og topping
Sådan gør du
- Steg kødet i lidt smør eller olie og skær det i strimler, hvis ikke det allerede er i tern eller strimler
- Kog æggene i 6-8 minutter til de er smilende.
- Kog bouillon op og tilsæt ingefær, chili, eddike, sesamolie og tamari.
- Skær gulerødderne i fine stænger.
- Tilsæt grøntsagerne til bouillonen.
- Skyl nudlerne under koldt vand og tilsæt dem til suppen.
- Lad suppen koge op og smag den til, når den er gennemvarmet.
- Hæld i skåle og server med kødet, sesamfrø og halverede æg.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er ramen?
Ramen er en japansk nudelsuppe, der typisk består af en kraftig bouillon med nudler, løg, grøntsager og et kogt æg.
Ramen er en meget populær ret i Japan og efterhånden også i mange andre dele af verden, og der findes mange forskellige variationer af retten, både hvad angår bouillon, nudler og toppings. Her får du fx min opskrift på ramen som er en Low Carb ramen.
Ramen med hjemmelevet bouillon
En stor del af den gode smag sidder i den bouillon, du bruger som base. Jeg har prøvet både med min oksebouillon kogt på kraftben og med min hjemmelavede kyllingebouillon.
Og selvom det måske er lidt skørt at bruge kyllingebouillon i en suppe med oksekød, synes jeg måske, at det smagte bedst. Oksebouillon, i hvert fald den, jeg laver, har en meget kraftig smag. Men det er jo en smags sag.
Hvis du slet ikke koger din egen bouillon, så synes jeg først og fremmest, du skal komme i gang!
Hvis du er helt modstander af det, kan du i suppen her bruge en god grøntsagsbouillon (fx den hjemmelavede HER) og du kan med fordel røre lidt Miso (adlink) i. Det giver en virkelig god umamismag.
Både kyllingebouillon eller oksebouillon bruger jeg som base i de fleste af mine supper, du finder alle opskrifter på suppe lige her.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Hej,
Kan man bruge almindelige nudler og soya i stedet for?
Ja helt sikkert! ??