Råkost med lakridssmag og spicy meatballs


Fennikel er i top 5 over grøntsager herhjemme. Mine børn elsker den og kalder den “lakridsgrøntsag”. Vi burde ved lejlighed lære dem dens rigtige navn, jeg ved det godt. De spiser den helst rå og adskilt fra andre ting, mens vi andre også godt kan lide den i selskab med andre ting. Som fx i denne frække råkost.

Råkostsalat med lakridssmag og spicy meatballs

Råkost med lakridssmag og spicy meatballs

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Råkost

Spicy meatballs

Sådan gør du

 • Riv hvidkål og fennikel på det grove rivejern på foodprocessoren. Hak urterne fint og bland dem i råkosten.
 • Mos kødet fra de to avokadoer med hvidløg, citronsaft og smag til med salt og peber.
 • Fordel avokadomosen ovenpå råkosten. Server råkostsalaten med den delikate valnøddeolie til selvdosering.

Spicy meatballs

 • Rør farsen sammen, form til små kødboller og steg på panden i kokosolie eller smør. Ikke så mange dikkedarer der.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lækreste råkostsalat! Urterne og avokadoen er lidt henad den überlækre Tammamsalat fra min bog.

SPICY MEATBALLS

Råkostsalaten fik her selskab af spicy meatballs.

Mine børn er ikke helt vilde med chili, selvom jeg synes, vi har gjort et ihærdigt forsøg på at udsætte dem for stærkere mad, helt fra de var små. Men jeg prøver mig stadig frem, for jeg savner stærk mad. Disse blev vurderet lidt for stærke men blev dog spist uden det store drama.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Råkost med lakridssmag og spicy meatballs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




 1. Hej Jane.
  Måtte bare lige fortælle, at nu prøver jeg LCHF – indtil videre dag 1, men jeg glæder mig helt vildt :D
  Jeg finder en hel del inspiration her.
  Jeg skal prøve at stabilisere min vægt eller måske tage lidt på efter en ret grum spiseforstyrrelse (der stadig rumler). Derfor er det SUPER meget udfordring at spise eks. bacon og æggeblomme – men det smager jo super?
  Nu håber jeg bare at vinde din bog hos Urtekram eller spinkle mine SU-moneter sammen til den. ^^
  Mange knus, Maria.

  Svar
 2. Fennikel uhm går og venter på august- septmeber så skal jeg igen holde fest med nyhøstede fennikel fra haven.
  Jeg er totalt skud i fennikel med citrondressing til røget laks :)
  eller gratineret med tomatsovs og ost så vil tøsebarnet også være med- men så er smagen jo helt anderledes.

  Svar
 3. Hvad med at stege halvdelen af kødbollerne og så tilsætte endnu mere chili til resten af farsen? Så er alle glade ; ) Der vil altid være forskellige niveauer for hvad man kan li’ tænker jeg…. også blandt gæster f.eks.
  : )

  Svar
  • Åh sikke et overskud og stå og dele farsen op og holde styr på med og uden – LOL Den slags kan jeg ikke overskue sidst på dagen. Haha!

   Svar
 4. Hvor ser denne råkost bare super lækker ud. Og så med lakrids smag – hold nu op.. Jeg er helt vild med fennikel..og denne her skal prøves snarest:)

  Svar
 5. Fennikel er desværre ikke for mig – selv om jeg gerne ville, kan jeg bare ikke særligt godt lide lakrids :( Men din råkost her minder mig da bare – endnu en gang – om, at jeg bare SKAL have prøvet din tammamsalat! :D

  Svar
 6. He, he, jeg tænkte faktisk ‘ej, hvor spændende med lakrids i en råkostsalat’. Men selv uden lakrids lyder det virkelig lækkert, den må prøves.

  Svar
 7. Lyder så godt med lakrids i råkosten, det skal jeg altså helt klart forsøge mig med. Især fordi fenniklen i forvejen jo er lidt anis-agtig. Yum!

  – Anne

  Svar
  • Jeg har ikke puttet ekstra lakrids i men får bare lakridssmagen fra fennikel. Men du siger noget. Et strejf af ekstra lakrids kunne være yummi!

   Svar
 8. Den råkost lyder helt fantastisk – den må jeg fluks prøve i aften… Er sikker på at den vil gøre sig godt til fisk.

  Mht. Stærkt mad, så har vi det heller ikke nemt herhjemme. Vi har indgået det kompromis at vi laver maden mild-medium stærk og så altid har ‘dip’ til: fx karry som er brændt af og blandet med lidt olie, eller chilieolie eller lign. på den måde kan vi selv regulere op for styrken ved bordet.

  Tak for endnu en god inspiration :-)

  Svar