Fennikel er i top 5 over grøntsager herhjemme. Mine børn elsker den og kalder den “lakridsgrøntsag”. Vi burde ved lejlighed lære dem dens rigtige navn, jeg ved det godt. De spiser den helst rå og adskilt fra andre ting, mens vi andre også godt kan lide den i selskab med andre ting. Som fx i denne frække råkost.
Råkost med lakridssmag og spicy meatballs
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Råkost
- 500 g hvidkål
- 200 g fennikel
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 potte dild
- 200 g avokado
- 1 fed hvidløg
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- valnøddeolie til dressing
Spicy meatballs
- 800 g hakket oksekød
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk Sambal Oelek
- 1 håndfuld frisk persille
- 1-2 æg
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Riv hvidkål og fennikel på det grove rivejern på foodprocessoren. Hak urterne fint og bland dem i råkosten.
- Mos kødet fra de to avokadoer med hvidløg, citronsaft og smag til med salt og peber.
- Fordel avokadomosen ovenpå råkosten. Server råkostsalaten med den delikate valnøddeolie til selvdosering.
Spicy meatballs
- Rør farsen sammen, form til små kødboller og steg på panden i kokosolie eller smør. Ikke så mange dikkedarer der.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lækreste råkostsalat! Urterne og avokadoen er lidt henad den überlækre Tammamsalat fra min bog.
SPICY MEATBALLS
Råkostsalaten fik her selskab af spicy meatballs.
Mine børn er ikke helt vilde med chili, selvom jeg synes, vi har gjort et ihærdigt forsøg på at udsætte dem for stærkere mad, helt fra de var små. Men jeg prøver mig stadig frem, for jeg savner stærk mad. Disse blev vurderet lidt for stærke men blev dog spist uden det store drama.
Hej Jane.
Måtte bare lige fortælle, at nu prøver jeg LCHF – indtil videre dag 1, men jeg glæder mig helt vildt :D
Jeg finder en hel del inspiration her.
Jeg skal prøve at stabilisere min vægt eller måske tage lidt på efter en ret grum spiseforstyrrelse (der stadig rumler). Derfor er det SUPER meget udfordring at spise eks. bacon og æggeblomme – men det smager jo super?
Nu håber jeg bare at vinde din bog hos Urtekram eller spinkle mine SU-moneter sammen til den. ^^
Mange knus, Maria.
Fennikel uhm går og venter på august- septmeber så skal jeg igen holde fest med nyhøstede fennikel fra haven.
Jeg er totalt skud i fennikel med citrondressing til røget laks :)
eller gratineret med tomatsovs og ost så vil tøsebarnet også være med- men så er smagen jo helt anderledes.
Mums det må snart afprøves. Dog er jeg mærkeligt nok den eneste i familien der kan lide fennikel.
Hvad med at stege halvdelen af kødbollerne og så tilsætte endnu mere chili til resten af farsen? Så er alle glade ; ) Der vil altid være forskellige niveauer for hvad man kan li’ tænker jeg…. også blandt gæster f.eks.
: )
Åh sikke et overskud og stå og dele farsen op og holde styr på med og uden – LOL Den slags kan jeg ikke overskue sidst på dagen. Haha!
Hvor ser denne råkost bare super lækker ud. Og så med lakrids smag – hold nu op.. Jeg er helt vild med fennikel..og denne her skal prøves snarest:)
Fennikel er desværre ikke for mig – selv om jeg gerne ville, kan jeg bare ikke særligt godt lide lakrids :( Men din råkost her minder mig da bare – endnu en gang – om, at jeg bare SKAL have prøvet din tammamsalat! :D
He, he, jeg tænkte faktisk ‘ej, hvor spændende med lakrids i en råkostsalat’. Men selv uden lakrids lyder det virkelig lækkert, den må prøves.
Skøn råkost!
Jeg har først for nyligt fået øjnene op for fennikel, men er blevet stor fan allerede :D
Fennikel duer bare i alting. Varm, kold, hel, revet. Uhm!
Lyder så godt med lakrids i råkosten, det skal jeg altså helt klart forsøge mig med. Især fordi fenniklen i forvejen jo er lidt anis-agtig. Yum!
– Anne
Jeg har ikke puttet ekstra lakrids i men får bare lakridssmagen fra fennikel. Men du siger noget. Et strejf af ekstra lakrids kunne være yummi!
Den råkost lyder helt fantastisk – den må jeg fluks prøve i aften… Er sikker på at den vil gøre sig godt til fisk.
Mht. Stærkt mad, så har vi det heller ikke nemt herhjemme. Vi har indgået det kompromis at vi laver maden mild-medium stærk og så altid har ‘dip’ til: fx karry som er brændt af og blandet med lidt olie, eller chilieolie eller lign. på den måde kan vi selv regulere op for styrken ved bordet.
Tak for endnu en god inspiration :-)
Det lyder som et godt kompromis!