Råkost, madpakkeinspiration og kropsmaling


Jeg kan afsløre, at der kommer syndige sager på bloggen senere, og derfor starter vi dagen med at bringe et sundt indslag, så der kan komme lidt balance i tingene. Det med balance kommer jeg også tilbage til.

Råkosten her har jeg helt sikkert bragt før, for den er en af mine absolutte yndlings. Og der er ingen hokuspokus i, det er bare grøntsager. Ja, vel rodfrugter egentligt. Butikkerne bugner jo af flotte knoldselleri i øjeblikket, og knoldselleri har jo en fuldstændig genial smag. Mange ved ikke rigtig, hvad de skal bruge den til, men der er faktisk tons af muligheder. Som burgerbolle, som sellerifritter eller slet og ret i råkost som her.

Råkosten består bare af revet knoldselleri og gulerod, der er toppet med solsikkekerner og avokado. Det er en ualmindeligt velsmagende kombination.

Og så er det fredag, og min uge har været lidt for travl. Jeg har ikke været hjemme de sidste tre aftener, fordi jeg var til SLIP SLIKKET arrangement tirsdag, krydderimesterkursus onsdag, og i går var jeg til forældremøde på Fritteren, hvor vi fik besøg af den gode Louisa Lorang, som skulle give inspiration til sundere madpakker. Fritteren ved, at jeg er ret optaget af det med sund mad til ungerne, og jeg har været efter dem nogle gange, når jeg synes, der går for meget småkager og vaniljeis i deres “cafe” om eftermiddagen. Så de havde jo glædestrålende fortalt, at nu kom Louisa Lorang, og det kunne jeg godt glæde mig til. Og det gjorde jeg sådan set også. Men sagen var, at jeg om eftermiddagen jo var et smut forbi min tatovør og blive tegnet lidt på. Så jeg var lidt mat i sokkerne og havde egentlig mest lyst til at tage hjem og kaste mig på min sofa.

Men er der nogen, der sidder tilbage med lidt nysgerrighed omkring den der tattoo? Når jeg siger, at jeg blev tegnet lidt på, så er lidt måske en underdrivelse, for resultatet blev en 2-3 gange større end min oprindelige idé. Men det design, han havde lavet, var så pokkers flot, og det krævede en vis størrelse at få alle de fine detaljer med, og så valgte jeg simpelthen at gå all in. Da jeg for kort tid siden fik lavet min første tatovering, var den så lille og så hurtigt overstået, at jeg følte mig helt snydt for smerten, oplevelsen og følelsen af, at den skulle være sådan lidt overgangsrituel for mig. I går fik jeg hele oplevelsen med, kan man godt sige.

At få en tatovering er jo lidt ligesom at have veer. Det gør ondt, men ikke sådan nu-dør-jeg-ondt. Der er hele tiden små pauser, og vejrtrækningen kan lindre en hel del. Jeg havde jo på ugeplanen, at jeg ville i gang med at meditere igen, og det havde jeg selvfølgelig ikke fået gjort, så jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne starte, da jeg lå der i stolen. Bedre sent end aldrig, ikke? Dybe, fokuserede vejrtrækninger helt ned i maven, og det var helt okay. Men seancen tog næsten 1½ time, og henimod slutningen kunne jeg mærke, at jeg var ved at få nok. De sidste ti minutter var jeg spændt som en flitsbue med skuldrene helt oppe under ørerne og en vejrtrækning, der knap kom ned under brystniveau. Da han endelig var færdig, var jeg svimmel og rystede (sikkert fordi jeg havde hyperventileret i ti minutter og manglede ilt), og jeg turde faktisk ikke rejse mig fra briksen, fordi jeg var bange for, at jeg ville besvime. Jeg blev tilbudt en Faxe Kondi, og den tog jeg imod. Moi!! En Faxe Kondi!! De, som kender mig, ved, at jeg synes, Faxe Kondi er noget nær det usleste, man kan hælde i sig. Men målet helliger midlet, og den fik mig op og stå.

Vil I se resultatet? Selv synes jeg, den er blevet så pisseflot, at jeg slet ikke kan holde op med at kigge på den.

Et grønt  yin-yang symbol. Et symbol på, at alting består af kontraster og modsætninger, og at der ikke er noget, der er sort/hvidt. At vi kompletterer hinanden, og at vi har brug for begge modpoler i vores liv. At vi skal acceptere det onde i livet  for at kunne nyde det gode. Og at intet er kun-godt eller kun-skidt. For mig symboliserer den også balance og harmoni, og det grønne naturagtige design minder mig om, hvor vi kommer fra. Det er lidt flippet, men sådan tror jeg, det skal være. Når man skal have noget på sin krop resten af sit liv, er det nødt til at have en dybere betydning end bare et pænt billede.

Det var alt for nu. Syndige sager kommer senere. Det er jo fredag. God fredag derude!

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Råkost, madpakkeinspiration og kropsmaling”

Skriv en kommentar

 1. Ikke sidste gang, jeg laver den råkostsalat. Hvorfor har jeg ikke før brugt knoldselleri en en råkostsalat? Viiiiildt godt!

  Svar
 2. Tillykke med den, Jane. Og har købt knoldselleri i dag, da jeg læste din opskrift på råkostsalaten. Halvdelen er dog røget i ovnen, men mon ikke, jeg giver mig i kast med råkosten i morgen? Tillykke med tatoo’en – FLOT. Og tak for al inspirationen, som du giver mig her. Læser med – altid :-).

  Svar
 3. Hold da k… den er flot.
  Den kan du godt være stolt af Jane. Virkelig.
  Elsker tanken bag den, og uden at kende dig og alligevel lidt (læser jo din blog ;) ) så syntes jeg at den passer til dig!

  Svar
 4. Virkelig fed og flot tatovering – og lige i din ånd!
  God fredag til dig og dine, Jane. Nu MÅ vi altså også snart ses!

  Knus Merethe

  Svar
 5. Hvor er I søde, tak! Må indrømme at jeg er pænt øm i huden dag også, men at jeg bliver helt glad hver gang jeg kigger på min flotte arm ;-)

  Svar
 6. Wauw, hvor er den altså bare flot. Og det er da en tatoo-guy, der kan sit kram. God weekend til dig og dine. :-)

  Knus Anita.

  Svar