Radiser med olivenolie, salt og peber smager så skønt og det er den perfekte appetizer. Og for mig kommer den med søde Pariserminder.
Da jeg boede i Paris i mine unge år, lavede jeg aldrig mad. Jeg var ung og levede mest af alkohol og det mad, jeg fik serveret på den restaurant, jeg arbejdede. Når jeg endelig holdt jeg mig en fridag, spiste jeg altid på min yndlingsrestaurant Au Gamin de Paris i Maraiskvarteret, hvor jeg også boede. Maden var relativt simpel men utrolig smagfuld. F.eks. lavede de en guddommelig Steak Tartare. Ja, det var jo dengang i 90’erne, hvor man ikke spekulerede to gange over at sætte 200 g råt hakkekød til livs. Dejlige tider!
Men den restaurant er desværre lukket nu. Men på den restaurant satte de altid en lille appetizer på bordet, imens man drak sin “kir offert” (kir på husets regning).
Radiser med olivenolie til appetizer
Appetizeren bestod som regel af lidt tørret pølse og radiser med olivenolie og salt og peber. Og sidstnævnte smager simpelthen bare så godt. Og derfor glæder det mig, at grønthylderne nu bugner af radiser, og i sidste weekend fik jeg min første servering til min frokost:
Ingredienser
- 300 g radiser
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rengør radiserne og skær dem i tynde skiver.
- Dryp olivenolie over og krydr med salt og især godt med peber.
- Ja, det var bare det. Det tæller vel næppe som opskrift – haha!
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hej Caroline –
Man kan få koldpresset olivenolie i langt de fleste supermarkeder – det står sammen med de andre olier. Men når flasken er åbnet skal den gerne i køleskabet :-)
Hvorfor er det så vigtigt at olien er koldpresset? Er der da forskel, og hvorfor er koldpresset olivenolie sundere? Og til sidst, hvor køber du den koldpressede olivenolie? For jeg har da aldrig set olie på køl i supermarkederne..