Radiser med olivenolie


Radiser med olivenolie, salt og peber smager så skønt og det er den perfekte appetizer. Og for mig kommer den med søde Pariserminder.

Da jeg boede i Paris i mine unge år, lavede jeg aldrig mad. Jeg var ung og levede mest af alkohol og det mad, jeg fik serveret på den restaurant, jeg arbejdede. Når jeg endelig holdt jeg mig en fridag, spiste jeg altid på min yndlingsrestaurant Au Gamin de Paris i Maraiskvarteret, hvor jeg også boede. Maden var relativt simpel men utrolig smagfuld. F.eks. lavede de en guddommelig Steak Tartare. Ja, det var jo dengang i 90’erne, hvor man ikke spekulerede to gange over at sætte 200 g råt hakkekød til livs. Dejlige tider!

Men den restaurant er desværre lukket nu. Men på den restaurant satte de altid en lille appetizer på bordet, imens man drak sin “kir offert” (kir på husets regning).

Radiser med olivenolie til appetizer

Appetizeren bestod som regel af lidt tørret pølse og radiser med olivenolie og salt og peber. Og sidstnævnte smager simpelthen bare så godt. Og derfor glæder det mig, at grønthylderne nu bugner af radiser, og i sidste weekend fik jeg min første servering til min frokost:

Radiser med olivenolie

Radiser med olivenolie

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
10 minutter

Ingredienser

 • 300 g radiser
 • 2 spsk olivenolie
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Rengør radiserne og skær dem i tynde skiver.
 • Dryp olivenolie over og krydr med salt og især godt med peber.
 • Ja, det var bare det. Det tæller vel næppe som opskrift – haha!

Noter

Olivenolien skal selvfølgelig være af god kvalitet, og så skal den altså være koldpresset. Husk i øvrigt, at koldpressede olier skal opbevares i køleskab. For olivenolies vedkommende betyder det, at den stivner lidt, og det kan derfor være nødvendigt at tage den ud lidt før brug.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Radiser med olivenolie

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Radiser med olivenolie”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Caroline –
  Man kan få koldpresset olivenolie i langt de fleste supermarkeder – det står sammen med de andre olier. Men når flasken er åbnet skal den gerne i køleskabet :-)

  Svar
 2. Hvorfor er det så vigtigt at olien er koldpresset? Er der da forskel, og hvorfor er koldpresset olivenolie sundere? Og til sidst, hvor køber du den koldpressede olivenolie? For jeg har da aldrig set olie på køl i supermarkederne..

  Svar