Rabarbertrifli


Rabarbertrifli er en af de bedste forårs- og sommerdesserter og en fantastisk måde at få brugt de lækre og store rabarber, som fylder i haven på denne årstid. Det er jo helt vildt, som de vokser!

Rabarbertrifli med jordbær og vaniljecreme

Rabarber kræver jo en del sødme som modspil, og jeg har derfor lavet denne opskrift på trifli på halvt jordbær, halvt rabarber. Jeg synes stadig, den skal have lidt tilsat sødme for at fremhæve smagen, men sammen med lidt sødt og lidt vaniljepulver er det virkelig den skønneste danske sommerdessert.

I lagene har jeg lagt en lækker vaniljecreme, og så har den fået lidt hakkede pistacienødder og lidt lakridsgranulat på toppen. Øj, så lækkert!

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
2 timer

Ingredienser

Mascarponecreme

Knas

Sådan gør du

  • Rens rabarber og jordbær og skær dem i mindre stykker.
  • Kom dem i en gryde sammen med Sukrin, vanilje og vand og giv det et opkog.
  • Lad det simre i ca. 15 min.
  • Lad det køle af og blend derefter hele balladen med en stavblender.
  • Stil rabarberkompotten i køleskabet og lad den blive gennemkold.

Mascarponecreme

  • Pisk æggeblommer med SukrinMelis og vaniljepulver til en luftig masse.
  • Pisk mascarponen heri.
  • Find fire fine serveringsglas og fordel nu frgtkompotten og mascarponecremen lag for lag.
  • Afslut med et lag mascarponecreme og drys med hakkde pistacienødder og lakrids inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Trifli – sommerens nemmeste dessert

Et andet hit her hos mig er jo den helt klassiske jordbær med vaniljeflødeskum. Om sommeren, når jordbær er i sæson, laver jeg den med friske bær som en slags frisk jordbærtrifli men før eller efter laver jeg den med frosne bær, som jeg koger.

En god gammeldags råcreme med en frisk bærsalat er altså heller ikke det værste.

Skal der sommerkage på bordet, har jeg både en ægte sommerkage med bløde mandelbunde og masser af bær og en brownie med friske sommerbær også.

Men her fik jeg altså tyndet ud i mine rabarber i haven med denne lækre rabarber trifli.

TIP: Lav rabarbergrøden i forvejen

Bugner haven af rabarber nu men er tiden ikke inde til dessert, så lav bare rabarbergrøden og opbevar den i køleskab eller fryser. Selve triflien kan du så samle, når tid er❤️

Rabarbertrifli

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Rabarbertrifli”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane, hvis man ikke tåler oxalsyre hvad kan man så bruge i stedet for rabarber, og som ikke øger kulhydrat indholdet?

    Mvh Anne

    Svar
    • Nej ikke rigtigt. Bedste bud er at lave en ren bærtrifli men det vil jo give nogle enkelte gram kulhydrat ekstra. I min verden dog langt, langt, langt under bagatelgrænsen men du ved…

      Og ellers kan man sige at oxalsyren i stilkene jo er minimal (sammenlignet med bladene) og at den neutraliseres af kalken i mælkeproduktet.

      Svar
    • Kvickly og andre supermarkeder har nonoxal fra Tørseff.. det kan du bruge for at neutraliserer syren i rabarber

      Svar