Rabarbertrifli er en af de bedste forårs- og sommerdesserter og en fantastisk måde at få brugt de lækre og store rabarber, som fylder i haven på denne årstid. Det er jo helt vildt, som de vokser!
Rabarbertrifli med jordbær og vaniljecreme
Rabarber kræver jo en del sødme som modspil, og jeg har derfor lavet denne opskrift på trifli på halvt jordbær, halvt rabarber. Jeg synes stadig, den skal have lidt tilsat sødme for at fremhæve smagen, men sammen med lidt sødt og lidt vaniljepulver er det virkelig den skønneste danske sommerdessert.
I lagene har jeg lagt en lækker vaniljecreme, og så har den fået lidt hakkede pistacienødder og lidt lakridsgranulat på toppen. Øj, så lækkert!
Ingredienser
- 400 g rabarber ca. 8 store stængler
- 400 g jordbær gerne fra frost
- 2-4 spsk Sukrin afhængigt af hvor sød du vil have den
- 1 tsk vaniljepulver
- 0,5 dl vand
Mascarponecreme
- 2 æggeblommer
- 2 spsk SukrinMelis
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 250 g mascarpone
Knas
- 20 g usaltede pistacienødder hakkede
- 1 spsk lakridsgranulat eller almindelig rålakridspulver
Sådan gør du
- Rens rabarber og jordbær og skær dem i mindre stykker.
- Kom dem i en gryde sammen med Sukrin, vanilje og vand og giv det et opkog.
- Lad det simre i ca. 15 min.
- Lad det køle af og blend derefter hele balladen med en stavblender.
- Stil rabarberkompotten i køleskabet og lad den blive gennemkold.
Mascarponecreme
- Pisk æggeblommer med SukrinMelis og vaniljepulver til en luftig masse.
- Pisk mascarponen heri.
- Find fire fine serveringsglas og fordel nu frgtkompotten og mascarponecremen lag for lag.
- Afslut med et lag mascarponecreme og drys med hakkde pistacienødder og lakrids inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Trifli – sommerens nemmeste dessert
Et andet hit her hos mig er jo den helt klassiske jordbær med vaniljeflødeskum. Om sommeren, når jordbær er i sæson, laver jeg den med friske bær som en slags frisk jordbærtrifli men før eller efter laver jeg den med frosne bær, som jeg koger.
En god gammeldags råcreme med en frisk bærsalat er altså heller ikke det værste.
Skal der sommerkage på bordet, har jeg både en ægte sommerkage med bløde mandelbunde og masser af bær og en brownie med friske sommerbær også.
Men her fik jeg altså tyndet ud i mine rabarber i haven med denne lækre rabarber trifli.
TIP: Lav rabarbergrøden i forvejen
Bugner haven af rabarber nu men er tiden ikke inde til dessert, så lav bare rabarbergrøden og opbevar den i køleskab eller fryser. Selve triflien kan du så samle, når tid er❤️
Hej Jane, hvis man ikke tåler oxalsyre hvad kan man så bruge i stedet for rabarber, og som ikke øger kulhydrat indholdet?
Mvh Anne
Nej ikke rigtigt. Bedste bud er at lave en ren bærtrifli men det vil jo give nogle enkelte gram kulhydrat ekstra. I min verden dog langt, langt, langt under bagatelgrænsen men du ved…
Og ellers kan man sige at oxalsyren i stilkene jo er minimal (sammenlignet med bladene) og at den neutraliseres af kalken i mælkeproduktet.
Kvickly og andre supermarkeder har nonoxal fra Tørseff.. det kan du bruge for at neutraliserer syren i rabarber