Rabarbertrifli


Rabarbertrifli er en af de bedste forårs- og sommerdesserter og en fantastisk måde at få brugt de lækre og store rabarber, som fylder i haven på denne årstid. Det er jo helt vildt, som de vokser!

Rabarbertrifli med jordbær og vaniljecreme

Rabarber kræver jo en del sødme som modspil, og jeg har derfor lavet denne opskrift på trifli på halvt jordbær, halvt rabarber. Jeg synes stadig, den skal have lidt tilsat sødme for at fremhæve smagen, men sammen med lidt sødt og lidt vaniljepulver er det virkelig den skønneste danske sommerdessert.

I lagene har jeg lagt en lækker vaniljecreme, og så har den fået lidt hakkede pistacienødder og lidt lakridsgranulat på toppen. Øj, så lækkert!

Rabarbertrifli

Ingredienser

Mascarponecreme

Knas

Sådan gør du

  • Rens rabarber og jordbær og skær dem i mindre stykker.
  • Kom dem i en gryde sammen med Sukrin, vanilje og vand og giv det et opkog.
  • Lad det simre i ca. 15 min.
  • Lad det køle af og blend derefter hele balladen med en stavblender.
  • Stil rabarberkompotten i køleskabet og lad den blive gennemkold.

Mascarponecreme

  • Pisk æggeblommer med SukrinMelis og vaniljepulver til en luftig masse.
  • Pisk mascarponen heri.
  • Find fire fine serveringsglas og fordel nu frgtkompotten og mascarponecremen lag for lag.
  • Afslut med et lag mascarponecreme og drys med hakkde pistacienødder og lakrids inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Trifli – sommerens nemmeste dessert

Et andet hit her hos mig er jo den helt klassiske jordbær med vaniljeflødeskum. Om sommeren, når jordbær er i sæson, laver jeg den med friske bær som en slags frisk jordbærtrifli men før eller efter laver jeg den med frosne bær, som jeg koger.

En god gammeldags råcreme med en frisk bærsalat er altså heller ikke det værste.

Skal der sommerkage på bordet, har jeg både en ægte sommerkage med bløde mandelbunde og masser af bær og en brownie med friske sommerbær også.

Men her fik jeg altså tyndet ud i mine rabarber i haven med denne lækre rabarber trifli.

TIP: Lav rabarbergrøden i forvejen

Bugner haven af rabarber nu men er tiden ikke inde til dessert, så lav bare rabarbergrøden og opbevar den i køleskab eller fryser. Selve triflien kan du så samle, når tid er❤️

Rabarbertrifli

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Rabarbertrifli”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane, hvis man ikke tåler oxalsyre hvad kan man så bruge i stedet for rabarber, og som ikke øger kulhydrat indholdet?

    Mvh Anne

    Svar
    • Nej ikke rigtigt. Bedste bud er at lave en ren bærtrifli men det vil jo give nogle enkelte gram kulhydrat ekstra. I min verden dog langt, langt, langt under bagatelgrænsen men du ved…

      Og ellers kan man sige at oxalsyren i stilkene jo er minimal (sammenlignet med bladene) og at den neutraliseres af kalken i mælkeproduktet.

      Svar