Rabarbersuppe med hjemmelavet vaniljeis er en skøn Low Carb dessert, som vil være dejlig at servere som dessert til sommerens middage. Dessertsuppe af rabarber smager samtidig virkelig af sol og dansk sommer. Put en skefuld (måske hjemmelavet) vaniljeis på, og der er ikke et øje tørt.
Udstyr
- 1 ismaskine er god at have, ellers brug blot fryseren.
Ingredienser
- 650 g rabarber
- 75 g SukrinMelis
- 8 dl vand
- 1 vaniljestang flækket på langs
Vaniljeis
- 2 æggeblommer pasteuriserede, hvis du foretrækker det
- 2 spsk SukrinMelis
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 3 dl fløde
Sådan gør du
Rabarbersuppe
- Rengør rabarberne og skær dem i skiver af 1-2 cm.
- Halver vanijlestangen og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
- Kom rabarber, vand, vaniljekorn og vaniljestang samt SukrinMelis i en stor gryde.
- Kog det hele op og skru derefter ned på svag varme.
- Lad det småsimre i 15-20 minutter.
- Smag suppen til og kom evt. mere SukrinMelis i.
- Tag den af vamen og lad den stå og køle lidt af.
- Sigt suppen fx gennem en si. Kom den på glas eller i en skål og stil på køl.
Vaniljeis
- Pisk æggeblommer, SukrinMelis og vaniljepulver sammen til en lys og luftig æggesnaps.
- Pisk fløden stiv og vend æggemassen herned i med en spatel.
- Kom ismassen ned i en ismaskine og kør den i ca. 15 minutter, til den er fast. Kom den evt. på frys inden den skal serveres.
- Server den iskolde rabarbersuppe med en kugle vaniljeis.
Noter
Gem pulpen/rabarbermassen og brug den evt. til kompot, chutney, rabarbertrifli eller i kager fx muffins eller crumble.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Rabarbersuppe med hjemmelavet vaniljeis
Den kølige og syrlige rabarbersuppe smager bare skønt sammen med den fede vaniljeis eller parfait.
Jeg har lavet isen på ismaskine, fordi jeg så undgår, at den krystalliserer, men du også sagtens fryse den ned, efter du har vendt den sammen. Du kan undgå, at den krystalliserer ved lige at røre i den hver halve time de første 2-3 timer efter den er kommet på frost.
Husk at tage den op 20 min. før den skal bruges, så den er blød og dejlig.
Rabarbersuppe og rabarberkompot
Når du har lavet rabarbersuppen står du tilbage med en slags rabarberkompot. Gem pulpen/rabarbermassen og brug den evt. til chutney, rabarbertrifli eller i kager fx muffins eller Rabarbercrumble med vaniljecreme. Det kan sagtens fryses ned og gemmes til en anden dag.
Rabarbersirup med sødemiddel eller sukker
Jeg har brugt SukrinMelis på baggrund af mine erfaring fra simple sirup-opskriften og krystalisering. I hvert fald var det intet problem at køle rabarbersuppen af i køleskabet. Hvis du ikke bryder dig om Sukrin og er ok med kulhydraterne, kan du også sagtens bruge sukker. Jeg har brugt ca. halvdelen af, hvad der normalt skal bruges til sådan en portion på 8 dl.
Denne rabarbersuppe kan faktisk også godt bruges som en slags saft eller sirup til skønne sommerdrinks. Prøv fx at blande det med gin/hvid rom/vodka og danskvand… Oh la la…
Flere sommerdesserter?
Er du på udkig efter lækre sommerdesserter? Så lad mig præsentere dig for nogle af mine favoritter. De små portionsanrettede cheesecakes med friske bær er virkelig lækre. Du kan også lave den store sommerkage med vaniljecreme og bær eller måske en *næsten-klassisk* (not) jordbærkage på mazarinbund.
Jeg kan selvfølgelig næsten ikke tale om sommerdessert uden at nævne klassikeren over dem alle: Rødgrød med fløde. Den spiser jeg faktisk selv virkelig tit i sommerhalvåret (og rabarber smager skønt i den også).
En sidste mention også til den frosne jordbær-cheesecake. Den er så frisk og sommerlig også.
I dag har jeg kastet mig over denne skønne opskrift. Nøj hvor er den dejlig enkel og så smager det himmelsk 🤤🤤🤤.