Rabarberkylling i karry


Rabarberkylling i karry er en slags forårsversion af den klassiske kylling i karry, der har fået lidt forårsstemning fra årets første rabarber.

Rabarberkylling i karry --> Madbanditten.dk

Rabarberkylling i karry

2,67 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Rør marinade af citronsaft, olivenolie og karrypulver. Skær kyllingeinderfileterne i tern og læg dem i marinaden i nogle timer, hvis du har tid. Mine lå det meste af eftermiddagen.
 • Skær rabarber i små stykker. Rør kokosmælk, kyllingebouillon, sambal oelek og salt og peber sammen i en skål.
 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Brun kyllingeternene på en varm pande med kokosolie. Du behøver ikke gennemstege dem.
 • Fordel rabarber i bunden af et ovnfast fad og hæld kyllingeternene herned. Rod dem godt sammen.
 • Hæld sovsen over og sæt fadet i ovnen. Steg i ovnen i ca. 20-25 minutter.
 • Hertil fik vi kedelige grøntsagsstænger (gulerod og fennikel) og en lynagurkesalat med rødløg og hakket mynte. Ungerne fik lidt ris også.

Noter

Hertil fik vi kedelige grøntsagsstænger (gulerod og fennikel) og en lynagurkesalat med rødløg og hakket mynte. Ungerne fik lidt ris også.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kylling i karry med rabarber

I går lagde jeg ud med at lave rabarberkylling i karry, og det smagte mega-dejligt. Selv Søren, som føler kraftig modstand mod al slags frugt i mad, og som var ligeglad med, om rabarber egentlig var en grøntsag, var positivt overrasket.

Silas kom lige fra fodbold, og det er som regel et godt tidspunkt at præsentere ham for nyt, og han var også fan. Vega var ikke helt overbevist, men 3 ud af 4 er heller ikke værst.

Kylling i karry er jo i sig selv noget, man ofte spiser til aftensmad i børnefamilien, men rabarberne i retten her gjorde hele forskellen. Deres syrlighed var skøn sammen med den (alt for) stærke sovs. Styr dig lige med den Sambal Oelek! Note to self!

Mere mad med rabarber

Tak for alle jeres geniale idéer til at lave mad med rabarber i går! Der var så mange af forslagene, jeg havde lyst til at prøve, at jeg nu må ud og købe flere rabarber.

Som det også fremgik af mine opskrifter i går, havde jeg hidtil kun brugt rabarber i søde opskrifter, og det var virkelig dejligt at få idéer til det salte køkken også. Simpelthen så dejligt med al den hjælp! Så I kan godt forberede jer på flere rabarberopskrifter her på bloggen!

Rabarberkylling i karry --> Madbanditten.dk

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

30 kommentarer til “Rabarberkylling i karry”

 1. 2 stars
  Elsker normalt rabarber – men de var for syrlige i min smag i denne ret. Og børnene de smagte kun og pillede i resten.
  Sovsen var vel tynd desværre.
  Mon ikke en jævning kan gøre underværker – og mht til syren kan man tilsætte non-Oxal (består af dobbeltrenset kalciumklorid) – kan vist købes overalt.
  Men det skal prøves igen…..med justeringer
  Tak for inspirationen – sjov med “skæve” madvarer

  Svar
 2. 1 star
  Det var ikke et hit hos os. Sovsen er nærmest som suppe, og vi synes ikke, at rabarberne fungerede sammen med resten 🙁.

  Svar
 3. Havde lige lyst til rabarber i karrykylling , skulle lave det NU men ingen rabarber , kan jeg bruge ribs de er os syrlige og demhar jegi fryseren

  Svar
  • Åh det tror jeg altså ikke jeg ville gøre. Kylling i karry smager jo superdejligt uden rabarber også.

   Svar
 4. Hej Jane. Hvis man nu bestiller dine madplaner, er de så kalorie beregnet? Jeg er så glad for din keto bog. Er i gang på tredje uge nu og føler en stor forskel.

  Svar
 5. Vi elsker denne ret, men jeg kunne godt tænke mig lidt flere grøntsager i retten. Kan du foreslå noget der passer godt i?
  Tak for en super hjemmeside, med masser af god inspiration.
  Vh Birgitte

  Svar
 6. Holy moly, hvor smager der godt! Når jeg laver sådan noget normalt, bliver kyllingen tør, men den var virkelig mør – måske har syren i rabarberne noget at gøre dér? Det er under alle omstændigheder ikke sidste gang jeg har lavet det ?

  Svar
 7. Gudskelov er der ikke noget der er dumt på denne blog, derfor er den elsket for både maden, humoren og tilgangen.
  Det er stødt karry og det er en fantastisk ret. Havde helt glemt den, men den skal laves i aften, det er en fantastisk ret.

  Svar
 8. Hej Jane
  Det lyder superlækkert – men jeg blev lidt forvirret og må stille et måske dumt spørgsmål : – Karrypulver skriver du … er det bare almindelig “stødt” Karry ?
  Hilsen Pia

  Svar
 9. Hej Jane
  Tak for endnu en lækker opskrift. Kunne du overtales til at lave en samling af salte opskrifter med rabarber? Eller findes sådan en mon allerede?
  Hls Maria

  Svar
  • Åh jeg tror, at denne indtil videre er min eneste salte rabarberopskrift, så der går nok lidt tid, før jeg kan lave en samling :)

   Svar
 10. Lækkert – skal prøves:)
  Har du erfaring med rabarber, der har ligget et par dage og er en anelse slatne?
  Kan man lægge dem i vand ala peberfrugter, så de bliver spændstige igen og smager godt – eller skal jeg ha’ fat i nogen nye?

  Svar
  • Det har jeg faktisk ikke, nej, men jeg ville ikke tøve med at bruge slatne rabarber her. De bliver jo alligevel slatne i sovsen :)

   Svar
 11. Hej, jeg er ny på din side, da jeg tilfældigt faldt over denne opskrift, men må sige at det bestemt ikke er sidste gang, jeg kigger forbi :)
  Jeg ser at du af og til bruger kokosmælk (også i en meget lækker iskaffe), men kan man være sikker på der aldrig er tilsat sukker? Eller afhænger dette af mærke? I så fald hvilke?
  Mvh Sandra

  Svar
  • Jeg synes ikke, jeg er stødt på tilsat sukker i kokosmælk, men det er selvfølgelig altid en god idé lige at læse bagpå kartonen/dåsen :)

   Svar